Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjj jjjjjjjj

czapeczka u niemowlaka

Polecane posty

Gość jjjjjjj jjjjjjjj

Witam Kto mi wyjasni do kiedy dziecko MUSI (i dlaczego???) nosic czapeczke na spacerze? Dni juz sa czasem powyzej 20 stopni, jest naprawde fajnie, o co chodzi z ta czapeczka? Po co ona wlasciwie jest taka konieczna? Moja mala ma 7 mies skonczone. Wiadomo- latem tylko jakis kapelusik czy cos, ale tak wlasciwie do jakiego wieku dziecko musi miec czapeczke 365 dni w roku? Bardzo chcialabym wiedziec, bo czasem gdy spaceruje i patrze na ta czapeczke (cienka, bawelniana) i mysle ze mialabym cos takiego zalozyc to az mi sie glowa na sama mysl przegrzewa..

Gość antyczapa
to po co jej zakladasz>?? nie ma zadnego MUSI. noworodkowi po kapieli to rozumiem ale nie wiosna 7miesiecznemu dziecku

Gość jjjjjjj jjjjjjjj
no ale wlasnie przeczytalam na tym forum juz nie jeden raz ze niemowle MUSI miec czapeczke jakby to byl co najmniej wymog UE albo nie wiem co.. Po prostu sie zastanawiam. takze dzieki za odp :) Wlasnie mala spi i kolejny dzien tak smurczy nosem tak jakby miala zatkany,.. ale to tylko w nocy tak ma. Isc z tym do lekarza? Moze to krzywa przegroda albo cos? Bo nie wiem? A moze robi jej sie katar przez to ze noce sa cieplejsze?

Gość Elliot
a może to przez suche powietrze w domu..

czapki nie musisz zakładać jak jest ciepło i nie ma zbytniego wiatru. w nocy powieś gdzieś w pokoju mokry ręcznik to może przejdzie :)