Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaldj555kud

CZY WIECIE ,ŻE JEDZENIE WIECEJ NIŻ 3 JAJEK NA TYDZIEN JEST NIEZDROWE???

Polecane posty

Gość kaldj555kud

mieszkam na wsi i jem jajka od babci a nie ze sklepu a dowiedzialam sie ze zdrowsze sa te sklepowe bo maja mniej cholesterolu itd..:( i ze jajka wiejskie sa tłuste i zagrazaja zdrowiu i zyciu :(a jem nieraz 10 jaj tygodniowo niestety :(do kanapek ,sadzone,jajeczniczke.. wczoraj lekarka powiedziala mi ze nie wolno tyle jajek jesc i ze zachoruje powaznie jak tak dalej bedzie:(

Gość na zdrowie to nie działa
WIEJSKIE ZDROWSZE!

Gość jestes glupia------------
a dowiedzialam sie ze zdrowsze sa te sklepowe jw

Gość tez mi tego trzeba
ze niby na co zachorujesz ??? wiejskie zdrowsze !!! ja sama dla dzieci załatwiam ze wsi bo bez hormonow

Gość ettet5
WIEJSKIE NIE SA ZDROWSZE BO baby ze wsi tez karmia kury kretynko paszą która jest skażona a pasze gdzies kupuja a nie hoduja sami kretynko!

moja szwagierka, która wie absolutnie wszystko co możliwe, stwierdza co następuje: niezdrowe jest tylko spożywanie jajek prztworzonych, tzn w ciastach, tortach. Jajka w połączeniu z cukrem są podobno bardzo niezdrowe, a same wprost przeciwnie, można do woli , oczywiście przestrzegając zasady ŻP

Gość ettet5
no walsnie..nawewt słodzona herbata z cukrem i najzdrowsze jajko ze wsi zjedzone w ten sam, dzien to smierc!!

szkodza niestety... czy takie czy takie... wiem, boli... ja uwielbiam ser i jajka, szynka moze nie istniec... :O

Gość fan Koksa
Po prostu jedzcie same białka to nie będzie tyle cholesterolu, a urośniecie

Gość tomekk4545
ja mam 2 jajka ..a jakbym miał 3 to byłbym chory ?

Gość tez mi tego trzeba
tak tak babcia kupuje pasze dla kilku kurek troche ziarna sypnie i kurka troche w ziemi pogrzebie i juz jajk gitarka :P KRETYNKO :p

Gość saddsa
jakbys miał kurze to byłbys inwalidą .

Gość saddsa
Wchodzi facet do autobusu: Ludzie, nie pchajcie się tak na mnie!! Mam jajka!! - Wszyscy mamy jajka! ... Ale ja mam kurze! - odpowiada gospodarz. - Przepuśćcie inwalidę!

Gość dsdeasde
sama nie wiem co gorsze cholesterol czy hormony ja gdzieś słyszałam że ten cholesterol z jaj wcale nie jest taki zły jak kiedyś sądzono ale nie mam żadnej konkretnej wiedzy na ten temat ja też kupuję jaja ze wsi a ostatnio to nawet i kurczaki

Gość tez mi tego trzeba
ha ha dobre

Gość tez mi tego trzeba
z tymi hormonami w jajkach i drobiu to najgorzej u młych dziewczynek 3latkom moga piersi rosnać znam taki przypadek wiec jestem przewrażliwiona na tym punkcie

Ja tam jem czasami nawet codziennie dwa jajka i żyję i dobrze się czuję:P A jaja mam właśnie takie wiejskie:)

Gość to nieprawda
jajka wcale nie podnoszą cholesterolu są bardzo pożywne itp w diecie marynarzy codziennie na śniadanie są jajka i to nie dlatego, że są tanie i zapychają, tylko dlatego , że są bardzo pożywne i jakoś mojemu mężowi cholesterol nie podskakuje i jest w normie

Gość dsdeasde
moja miała nie cały rok jak miała powiększony gruczoł piersiowy zalecenie od pediatry : zero kurczaków a żeby było ciekawie to ja karmiłam ją tylko gotowymi daniami w słoiczkach

Gość aj tam aj tam olaboga
ja jem duzo jajek, glownie gotowanych, robilam ostatnio badania krwi i cholesterol mam w normie

Gość dsdeasde
dodam jeszcze że jak widzę jajka o pomarańczowym kolorze żółtka to mam mdłości dosłownie brzydzę się sklepowych jaj

Kiedyś czytałam wypowiedź Ojca Grande- pisał do jakiejś gazety o zdrowym żywieniu i też zdementował ten mit. Ja bardzo lubię jajka, jem 3-4 razy w tygodniu, a cholesterol mam b. dobry- wyniki sprzed 2 m-cy:)

Gość nadmiar kafe tez szkodzi i
jakoś tyle ludzi tu siedzi :O ...niedługo to chyba będzie zbiorowa epidemia

Gość ja kocham jajka!
Jem średnio 5 jajek na tydzień, jajka kupuję od zaprzyjaźnionej pani, która ma świeżutkie z zagrody, jajecznica wychodzi z nich idealna, delikatna. Zawsze dostawałam jajka ze wsi, więc jak kiedyś kupiłam w sklepie (nie wiedząc o istnieniu i znaczeniu cyferek na skorupkach) i rozbiłam jajko, które śmierdziało rybą, myślałam, że zwymiotuję. Potem poczytałam o tych kodach, zresztą w tv zaczęli to nagłaśniać, żeby kupować jajka z jedynką lub zerem i przeraziłam się tymi kurami w klatkach itp... Nie rozumiem jak można kupować jajka z 3, jak widzę ludzi w markecie kupujących całe palety jajek, gdzie za sztukę wychodzi 20 gr to jestem przerażona - czy oni nie mają w ogóle smaku???? Przecież te jajka są ohydne!