Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana__

jaki rozmiar ubranek najlepiej kupić dla noworodka

Polecane posty

Gość zainteresowana__

witam, chciałam zapytać jakie ciuszki najlepiej wziąć ze soba do szpitala żeby zaraz po porodzie ubrać maluszka - urodzonego w czerwcu :) Zastanawiam sie jakie ciuszki kupić w jakiej rozmiarówce .......

Gość zainteresowana__
a jak myślicie jak to rozłożyć sztukowo .... czego ile?

Gość zainteresowana__
wielkie dzięki :):)

Gość mamaaaa
ja bym kupila rozmiar 56, moj synek mial 55 cm a i tak sie doslownie topil w tym rozmiarze.

Gość ale naprawdę da się wytrzymać
mojemu synkowi ubranka w rozmiarze 56 wystarczyły na niecałe 2 m-ce, w tych na 62 się topił, a miał takich sporo, bo dostał w prezencie. Kilka koleżanek urodziło 62 centymetrowe maluchy, także na to reguły nie ma

Gość mamamamam26
ja ur 54 cm i wchodził fajnie w ubranka romiar 46 i 50 - te 56 to się topił totalnie - do 62 to dorastał 2 miesiące... więc zamiast biegać po porodzie za małymi ubrankami kupcie 56 - wierzcie ze się przyda - maluszek jest skulony i tak mu to będzie wisiało

Gość mamamamam26
co do ubranek body - około 5 sztuk - najlepiej rozpinane na całej długosci - te przez glowe to na początek jest masakra ubrać - pajacyki - 2 szt koszulki - 5 sz spiochy - 2 szt za mało tych ubranek - chyba ze po każdej zmiane myślisz prać.. bo 2 spiochy to nieraz w godzine wybabra bo tu obsika a tu sie uleje

Gość mama bez obcasow
kup 56 i 62 moja corcia urodzila sie to miala dokladnie 56cm a za jakies 2-3 tyg juz sie male te ubranka robily, a mniejszych niz 56 nie ma co kupowa rekawki zawsze podwiniesz a i kup wiecej niz 2 spiochy co to za debilna rada ?? nie raz dziecko 3 razy w ciagu dnia przebierzesz .. kup przynajmniej z 6-10

Gość zainteresowana__
właśnie robię sobie listę bo widzę, że to wcale nie takie proste :))

Gość zainteresowana__
a jeszcze jedno pytanie ........ kupowałyście ciuszki w sklepach internetowych lub na allegro???? chodzi mi oczywiście o nowe ciuszki....

Gość buba1984
Fajnie, że powstał taki topik. Co jeszcze warto kupić w ramach "wyprawki",przed porodem?? Jakie kosmetyki warto mieć dla dzidziusia??Wszelkie sugestie i rady mile widziane.:)

Gość mama bez obsacow
ja do szpitala mialam miec tylko chusteczki nawilzane i pampersy i ewentualnie jakis krem do pupy przeciw odparzeniom a oprocz tego w domu to emulsja do kąpieli mydelko i oliwka , jezscze sol fizjologiczna myje tym nosek i uszka , mozna tez przemywac oczka wiec sie przyda na pewno

Gość mama bez obcasow
a moja ma skonczone 2 miesiace i nosi 68

Gość mama bez obcasow
zalezy od rozmirowek.. niekotore 62 dobre a 68 male:/

Gość zainteresowana__
chyba czasem rozmiarówka rozmiarówce nie równa

co do ilości ubranek to ja mam tak: - body krótki rękaw10szt. - body długi rękaw 10szt. - pajace 3szt. - półśpiochy 5szt. - koszulki 3szt. oprócz tego mam różne bluzeczki, sweterki, bluzy, spodnie-część w większych rozmiarach (68,72); więcej ubranek nie kupuję, bo na pewno po porodzie rodzinka coś przyniesie ;) Większość rzeczy mam nowych, ale też kilka używanych-spodenki, bluzy. Kupowałam w pepco i na allegro kosmetyki: - oilatum 2w1 szampon i emulsja do kąpieli - oilatum krem do buzi - nivea balsam do ciała - mam jeszcze krem z faktorem 50, bo w czerwcu może być już bardzo słonecznie - mydełko

Gość zainteresowana__
rzeczywiście totalnie zapomniałam o kremie z filtrem ......

Gość ja sie naczytalam tyle razy
ze 62 bo 56 nie warto......i mąż biegałm i dokupowal mały mial 3300g wiec wcale nie maly a w tych 56 sie topił....... z allegro kupowalam polskich firm np ewa klucze, pinokio, early days i wszystkie te polecam fajnie sie trzymały po praniu wielokrotnym w pralce na poczatek body czy kaftaniki rozpinane kup a nie te przez glowe

Gość zainteresowana__
dostałam od kuzynki kilkadziesiąt nowych ciuszków ale wszystko przez głowę ..... wygląda na to, że jednak muszę teraz i tak kupić rozpinane tak jak sugerujecie ....

ja mam body zakładane przez głowę-wszystkie do listy ubranek jeszcze skarpetki mogę dorzucić i czapeczki-cienkie

Gość cccccdd
mój maluch urodził się 3480,i miał 57cm , a ww ubrankach 56 się topił!!! wszyscy piszą zawsze, że nie warto. a własnie, że warto.:)

Gość hanarta
moj 58 cm a ubranka z poczatku na 50 i 56 cm ,62 duzo za duze,proponuje kupic na poczatek więcej na 56

Gość Podobnie
Mój urodził się 54 cm a nie miałam ubranek mniejszych niż 62. Każda mama ma inne zdanie na temat w co ubierać dzieci. Nie używam w ogóle koszulek i kaftaników - tylko body. Bardzo lubię półśpiochy. W ciąży czytałam że nie ma sensu kupować bluz z kapturem - dla mnie są idealne.