Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość horrendalnie niebotyczna

Nie macie tak że po masturbacji mówicie: "Cholera, czuję się podle" ??

Polecane posty

Gość ufghjcv
Ale tu cały czas poruszany się na gruncie wiara - logika. Nie da się powiedzieć, że wiara lub niewiara są logiczne. Ja np. uważam, że otrzymałem wiarę (jako dar). I ten dar przyjąłem

A ja urodziłem się ze sprawnym rozumem i też przyjąłem ten dar ;] ps. teraz niech ktoś powi jak to się ma do " Nie macie tak że po masturbacji mówicie: "Cholera, czuję się podle" ??"

Gość przygarnij kropka.....
no to wyglada na to, ze ja nie znalzlam sie w kregu wybranych, ktorzy otrzymali ten "dar" wiary, w zwiazku z czym bede sie smazyc w piekle :classic_cool: tak jak i pozostale 5 miliardow ludzi na swiecie :classic_cool: Okrutny ten Twoj Bog

temat do masturbacji ma sie tak, ze Kosciol wprawia ogromna liczbe masturbujacych sie nastolatkow w bezsensowne poczucie winy

i dlatego te masturbujace nastolatki czuja sie podle i zakladaja takie tematy na kafe :classic_cool: niepotrzebnie oczywiscie

Gość ufghjcv
Nie wiadomo, czy człowiek niewierzący nie może być zbawiony. Ma natomiast mniej pomocy, bo nie może korzystać np. z sakramentów. A człowiekowi trudno jest samemu z siebie kochać bliźniego (zwłaszcza bezinteresownie).

nie potrafię się przekonać do katolickich sakramentów z tą całą otoczką magiczną i porównaniamy z dziedziny kanibalizmu. Kto spożywa ciało moje........dziwne i niepojęte, jak można tak wzniosłe wierzenia sprowadzić, do żarcia, albo jedzenia.....

Gość ufghjcv
To jest właśnie przejaw miłości Chrystusa do człowieka, że oddaje mu samego siebie w postaci Ciała i Krwi.

takie sprawdzanie sobie komorek nawzajem jest dziecinne wg mnie Abstrahujac od tego ten twoj chlopak jawnie nie jest fair w stosunku do Ciebie i widac, ze przygody mu w glowie. Zdradzil sie z tym "ze swiat wirtualny to nie realny" no i tym, ze polknal haczyk i zaczal pisac na sztuczne konto "tej laski", klamiac przy tym , ze nie jest w zwiazku Wg mnie on Ciebie nie kocha, albo nie dorosl jeszcze. Poza tym nie wiem czy ty faktycznie nie bylas troche "za bardzo kontrolujaca".

ups , nie ten temat nie zwracajcie na mnie uwagi :D

Gość krycha, bez zdzicha
nie

Gość ufghjcv
Symbolika ciała i krwi jest mocno używana w Ewangelii. Wiadomo np., że wszyscy wierzący stanowią mistyczne Ciało Chrystusa. A poza tym Chrystus w ten sposób oddał ludziom wszystko co miał jako Człowiek (tzn. swoje ciało i krew). Zauważ, że żołnierze rozdzielili między siebie także Jego szaty. Ale to już chyba robi się zbyt poważna dyskusja jak na to forum...Najlepiej porozmawiać z jakimiś teologami.

Jakim cudem temat o masturbacji przekształcił się w temat o istnieniu Boga? Seks i religia, nieźle...

Gość stopbejbe
Ja to się bardzo długo masturbowałem, tak gdzieś do 26 roku życia. Potem przestałem, z rok przerwy, a potem zaczęły się prostytutki. Po prostytutce czuje się lepiej niż po masturbacji, ale mam wrażenie, że odkąd zacząłem sobie pozwalać na pierwsze i drugie, to zmieniłem się zupełnie. Z wojownika stałem się oportunistą, leniem, przestałem mieć problem typu honor, spadła mi inteligencja, ciągle byłem zamulony, zacząłem się przeziębiać, zero zajawki na cokolwie, zero pasji. Skończyłem studia, 1 praca, 2 , 3, z ostatniej mnie wyrzucili i teraz jestem bezrobotny. Nic do końca nie umiem, bo nie umieałem się niczemu poświęcić, podejmowanie decyzji jest dla mnie trudne. Pracy mi się szukać nie chce bo mam jeszcze oszczędności. Ale ostatnio z 3-4 tygli byłem czysty i wróciła pasja i zaczęło się robić super. dużo powera do działania, zacząlem znów wierzyć w siebie, ale nieopatrznie wszedłem na stronę z prostytutkami, zadzwoniłem i znowu mam ze 2 tygodnie zanim mi się cokolwiek zachce bardziej zawalczyć o cokolwiek. ble. nie życze nikomu. poinstalujcie sobie jakieś programy blokujące, załóżcie hasła a potem je wyrzućcie. Najgorzej to ze smartfonami bo ciąle są przy dupie a tam ciężko znaleźć dobrą aplikację która wam to zablokuje. tak czy inaczej zycze powodzenia. Ja jestem przekonany że mam przynajmniej 10 lat z bańki przez nieczystość. Zaczynam życie od nowa. Radzę wam zacznijcie wcześniej bo czas spieprza jak Kalidof przed low-kickami. pozdro

Gość eweqwewqe
ja mam zawsze po coś dziwnego: lekkie uczucie, takie jakby euforii