Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foxy23

nietuczące przekąski

Polecane posty

Gość Armani Code
tez kocham przekaski i walcze ze soba praktycznie codziennie na tym polu bitwy ;) z tych nietuczacych to polecam suszone plasterki jablek (robie je sama), jablka pieczone (to juz a'la deser i mozna zrobi je nawet w mikrofali), mandarynki, seler naciowy 'nadziany' chudym serkiem/twarozkiem, rzodkiewki, czasem chrupkie pieczywo, platki sniadaniowe (kiedys paczka Nestle Fitness szla u mnie w 2-3 dni), marchewke, ciasteczka ryzowe albo owsiane. czpisow warzywnych ja akurat nie lubie i nie polecam. na samo wspomnienie burakowych sucharkow robi mi sie gorzej...

Gość barankubaranku
warzywne próbowałam w sensie burakowe no i też mi nie wchodzą ale te jablkowe o smaku truskawki są pyszne!!! najpyszniejsze:D

Gość lpolkjklp
jabłko tarte z marchewką,sałata z oliwą i czosnkiem

Gość warzywa warzywa i jeszcze raz
warzywa byle nie z Hiszpanii ogórki:p

Gość lilylily
super są płatki z suszonymi wiśniami i chrupsy dla dzieci, w takich małych paczkach w tesco można kupić

Gość surowiznanamaxa
surówki wszelakie warzywne zaprawiane jogurtem naturalnym. chrupsy owocowe też moga być ale bez przesady bo z owocami nie mozna przeginać.

Gość frikifrikx
na słodko otręby owsiane z chudym mlekiem i odrobina kawy ze słodikiem. marchewke tarta z jablkiem, albo te suszone marchewki o smaku papryki Crispy sa niezłe.

Gość helloKitty123456
a gdzies slyszalam,ze crispy w aptekach maja byc.czy juz ktoś je widział?

Gość Andriej_Voronin
Skoro ma być nietucząco i zdrowo to może chlebek pita, albo razowy + hummus? Hummus sam w sobie jest bardzo zdrowy i możesz kupić gotowy w Almie czy Piotrze i Pawle. Szukaj whomus? - jest najsmaczniejszy z tych, które jadłem. A jeśli nie chcesz pieczywa, to możesz zastąpić je warzywami, np. marchewką lub kalafiorem. Nawet jak ich nie lubisz to z hummusem nie mogą Ci nie smakować!

Gość recomena
Z takich przekąsek mogę polecić te rodzynki: http://goo.gl/PL4iA szamam je zamiast jakiś niezdrowych wynalazków i bardzo sobie chwalę :)

Gość daj Agatka i tyle
wafle ryżowe.

Gość maluszkaczka
A co sądzicie o tej całej Activii? Z tego co widzę na tym portalu: http://goo.gl/0eaEu to raczej lekki pic na wodę. Generalnie lubię ten jogurt na przekąskę.

pokroj ogorek, papryke, marchewke i mozesz nawet troche serka zoltego wpaski takie po 4 cm. Zrob dip z jogurtu z malym dodatkiem majonezu lihgt do smaku , przprawami. Maczaj sobie te pysznosci w tym dipie i churp chrup;D

Gość ja własnie zjadłam chrupiace
pachnące gruntowe ogórki, pokrojone w słupki i lekko posolone mniammmm do takiego dipu fajny tez jest surowy kalafior

Gość Andrzej_Voronin
@ chillired - majonez? ja bym się zastanowił ;) jogurt ok, ale w miejsce majonezu postawiłbym np. na wspomniany już przeze mnie hummus

Gość miśieK
ja walczę z wagą więc staram się jeść zdrowo. . z przekąszania pomiędzy posiłkami nie potrafię dotąd zrezygnować, ale jem zdrowe jedzonko, czasem sam coś przygotuję, ale z gotowych i sprawdzonych polecam sklep na necie www.rawfoods.pl

Gość nie_eee
nietuczaco? to z autopsji powiem,ze Cripsy przekaski suszone sa mega, bo maja tyle smakow,ze oszalec od wyboru mozna:))

Gość robruska3
ok..tutaj kilka dziewczyn mowilo o tych owocach i warzywach. zastanawiam sie nad tym:) ciekawa odmiana chyba

Gość szaLwiaaa
ja PRZEUBOSTWIAM burakiiiiiii vinegret :) dziwaczny smak,ale jejkuu...wciagnał mnie

Gość fikadorka
ooo fu buraki?:) ciekawe:D ja slyszalam tylko o jabluszkach, nawet jadlam:D ale widze,ze jestem do tylu z nowosciami

Gość tragonnara
tez slyszałam,ze banany to nie bardzo. ale ja jem te chipsy warzywne np, marchewki i pomidory i buraki nawet ostatnio. kupuje u siebie w sklepie w malych paczkach i sa pyszne. moze paczka troszke mala,ale skutecznie zapychaja

Gość fironela
oho, ile pomyslów dziewczyny! dzieki za podusniecie kilu cennych wskazowek. ale rzeczywiscie np,. co do tych bananow to słyszałam,ze sa tuczace, lepiej sobie takie suszone jablka zjesc czy marchewy. moze paczka mala,ale brzuch potem tez:D

Gość Jatamwolę
świeże przekąski.Mam napady głodu i wtedy posiłkuję się startym burakiem+marchewka,kiszoną kapustą,jabłkiem ,czasem pieczonym jabłkiem z żurawiną,grapefruitem lub orzechami laskowymi.

Gość ja lubie najbardziej warzywa
z dipem czyli najczęściej surowa marchewka pokrojona w słupki i surowy kalafior podzielony na różyczki z sosem jogurtowo ziołowym wciąga lepiej niż czipsy czy paluszki :) jak mam ochotę na "słone" prażę sobie na patelni pestki słonecznika lub dyni i lekko posypuję solą. Myślę ze to ogromny postęp jak na nałogowa pożeraczkę czipsów zdrowy jest też domowy popcorn bez tłuszczu, ja go robię akurat w takim domowym popkornerze, ale w mikrofali spokojnie też można "Ziarno kukurydzy jest bardzo pożywne. 100 g dostarcza około 360 kcal. Zawiera witaminy: E, A, z grupy B i inne. Ma też składniki mineralne: potas, fosfor, magnez, sód, wapń, żelazo, siarkę, i inne, ale najbardziej cenny jest selen - pierwiastek stosowany w profilaktyce nowotworowej. W kukurydzy selen występuje razem z dużą ilością witaminy E, co czyni go jeszcze wartościowszym." Dodam jeszcze, że jest to ziarno pełne więc błonnik + bezglutenowe Wg mnie w przekąskach chodzi głównie o to żeby były zdrowe a nie niskokaloryczne.

Gość Bryndzulka99
o stara! jest wiele:) ja rzeczywiscie kupowalam keidys te chrupsy - całkiem smaczne i duzo smakow = dla kazdego cos milego ;-)

Gość enaena8
ja widziałam buraki o smaku vinegret - takie chipsy:) no rewelka

Gość jeromeeee
a co powiecie na czipsy z owoocow i warzyw? mozna zrobic samemu co praktykuje,ale czasem tez kupuje gotowe paczuszki w tesco. crispy sa super