Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa jestem .....

Adam i Ewa pytanie o raj

Polecane posty

Powiedzcie mi jak myślicie czy Adam i Ewa zostali wyrzuceni z raju bo zjedli owoc z drzewa dobra i zła i tak było czy może jest drugie dno a mianowicie ze wąz to chcica kusiciel a chodzilo o seks ze zostali wyrzuceni bo sie bzykli a owe jabłko to taki symbol jest??

Gość jhfdkjgdgfd
kolezanka juz Ci odpowiedziała, nie było żadnego raju, swiat i człowiek powstał w wyniku ewolucji

Gość A prawda jest taka, że...
Jasne, że wszystko jest symboliczne, bo nie za bardzo można tę sytuację przedstawić bezpośrednio, no .... można, tylko nie wypada.:D

byl czy nie byl mniejsza o to chodzi mi szczegolnie o to jak to jest przedstawione doslownie czyli jablko czy ze jablko jako symbol czyli seks i to jest zakazany owoc

Bóg ich wypierdolił z raju, bo sie najarali marychy i mu wmawiali, że spotkali gadającego węża, jarosza, co częstował jabłkami Ewę, zamiast z nia kopulować.

Gość NIEŻŁE Z WAS
raj był i bedzie .. kto nie chce niech nie wierzy ... Adam i Ewa zostali wyrzuceni z raju za nieposłuszenstwo - w ich przypadku nie mieli zrywac jabłka z jedynego dzrewa w ogrodzie ) szatan w postaci węza zapewnił ich ze Bóg nie jest z nimi szczery i pzrez zjedzenie jabłka beda madrzy jak sam Bóg czyli ma sie to podobnie do osób które na dzien dzisijaszy uzawaja stwozrenie swiata pzrez Boga za bajke

coś ty chyba picujesz, Adam I Ewa zapodali sobie dopalacza i mieli odlot, poczas którego widzieli gadające i pierdzące węże.

Gość a ja mysle ze..
bylo tak: Jablko bylo symbolem tegoo czym Adam i Ewa nie powinni byli myslec czyli seksu, poprzez ktory staliby sie podobni do Boga bo umieliby stworzyc czlowieka takiego jakiego On stworzyl. Bog oczywiscie od poczatku chcial sprawdzic czy jego dzieci maja w sobie roche sprytu i odwagi i dlatego wuposarzyl je w dwa przyciagajace sie elementy a kiedy okazalo sie, ze Adam i Ewa beda umieli sobie poradzic, ze nie beda samotni bo beda mieli dzieci - wyslal ich na ziemie i tyle.