Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwilisa

Maturzyści-Polski-lektury

Polecane posty

Gość qwilisa

mam pytanie czy ktos z was mam moze taka tabele plan lektur z poszczegulnymi nazwami utworu, gatunkiem,rodzjem literackim naracja epoka itp np Pan tadeusz autor Adam Mickiewicz gatunek literacki:epopeja narodowa rodzaj literacki :epika itd ma ktos ? albo na jakie stronie jest cos takiego? bardzo prosze o pomoc

Gość 0006
gdzies to widząłam ale juz nie wiem gdzie

Gość Henrry
ja tez tego potrzeboje zapłce jesli bedzsie trzeba bo potrzebuje jak najszybciej !!!

Gość dzis
coś takiego znajdziecie najczęściej w Leksykonach lektur (np. z GREGA), Słownikach poetów i pisarzy itp

Gość Henrry
najgorzej znalesc naracje i narratora :( nigdzie tego nie moge znalezc macie jakis link?

Gość dzis
nie sądzę, żeby gdzieś była taka tabelka z narracją, ale przecież to bardzo proste... np. "Miałam wtedy 21 lat i moim ulubionym zajęciem było... " - narracja pierwszoosobowa "Miała wtedy 21 lat i jej ulubionym zajęciem było..." - narracja trzecioosobowa. Jeśli chodzi o narrację pierwszoosobową, to narratora mamy najczęściej opisanego w utworze, np. w powyższym przykładzie narrator - dwudziestoljednoletnia dziewczyna W narracji trzecioosobowej najczęściej piszemy po prostu - narrator trzecioosobowy, nieznany.

Gość qwilisa
szkoda ze niema takiej tabeli

Gość Przydaje sie bo jak
widze matoła który po 3 latach liceum nie umie określić narracji to już wiem że sie nie nadaje do żadnej pracy, bo wszystko będzie dla niego za trudne. Tabliczkę mnożenia chociaż załapałaś, czy też za ciężkie?