Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rędzia

budowa domu

Polecane posty

Witam mam takie pytanie mieszkam w woj.Swietokrzyskim na wsi i chciala bym postawic dom o pow.75m2 uzytkowych.jest to dom parterowy z poddaszem uzytkowym.parter skladal by sie kuchnia- 2,50*3,00m sypialnia-2,00*2,50m salonze schodami-3,50*6,00m lazienka-2,00*2,20m kotłownia-1,50*2,20m wiatrolap-1,50*2,00m oraz korytaz-1,30*5,00m.a u gory tylko 2 pokoje i ewentulalnie garderoba. Na poczatek chciala bym wykonczyc sam dol a gore poznie powoli.posiadam swoja dzialke oraz pustaki.prosze pomozcie bo mieszkam z tesciami a sami wiecie jak sie mieszka.

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
jakie jest pytanie

Gość ela1990.
jak bedziesz robił tanią siłą robocza to oczywiscie mniej...no jak firma to dosyć dużo..ja razem z mezem wydalam 150 tys na stan surowy otwarty 102 m

Gość Adamo...
400-500 tys

Gość ela1990.
nie przesadzaj ze 400/500 tyś.... oszczednie w 250 sie zmiescisz....a jak bedziesz robił duzo sam to moze nawet i mniej

Gość ela1990.
podobno taniej wychodza domki parterowe bez użytkowego poddasza no i strop jak jest lany to drożej wychodzi....u nas za sam strop zapłacilismy prawie 10 tys

Gość lepiej wybuduj z poddaszem bo
na dole od razu zrobisz salon, kuchnie i lazienke i mozesz sie wprowadzac a gore powoli mozecie kończyć z przypływem gotówki. My też tak będziemy budować.

dodam tyle ze w rodzinie mam elektryka hydraulika i kuzyna co robi wylewki.

Gość ela1990.
no ale oni za darmo ci zrobią..im tez pasuje cos dac za robote

najbardziej chodzi mi o stan surowy zamkniety ile by to wyszlo bo w sirodku bedziemy z mezem i szwagrem stolarzem konczyc samemu. maz i szwagier maja troche pojecia o wykonczeniu.

Gość ela1990.
mysle ze tak ok 120/130 tysiakach sie zmiescisz spokojnie

Gość blondyneczka123456
a ja ci powiem ze faktury z budowy domu gdy podliczyłam wszystkie materiały to wyszło 35 tysiecy + robocizna 20 tys i dach wyszedł 20 tyś...wiec stan surowy otwarty wyszed 75 tysiecy..dom 100 m z lanym stropem poddasze użytkowe..chcesz wysce ci na meila jak wyglada ten dom za taką kase

Gość za dużo małych klitek
dla mnie nieporozumienie topic pieniadze w taki metraż i rozkład

Gość ela1990.
a dlaczego nie??? 75 m to mało?..w blokach siedzą na 48/65 ...ludzie teraz budują tanie male domki bo wiadomo koszt utrzymania ,ogrzania..75m spoko jak sie nie ma dużej rodziny...oglądałam takie projekty malutkich domków i podobaly mi sie

Gość maly trolek
sypialnia o pow 5 mk to chyba pomylka.chcialas napisac15?5mk to dobre na maly kibel:)

sypialnia sluzy do spania a nie siedzenia i ganiania sie bo jak bede chciala to robic to wyjde na dwor lub do salonu a w sypialni bede spala !!!!!!!!!!!!!! a i na jaki stac kogo to taki stawia !!!!!!!!! jak ci sie wydaje ze za maly to daj mi kase na wiekszy !!!!!!!mi taki wystarczy !!!!

blondyneczka123456 chetnie sie z toba skataktuje i byla bym ci wdzieczna za udzielenie mi informacji w sprawie twojego domu orietcyjnie .