Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konstruująca CV

Czy pisać w CV, że jestem na urlopie dziekańskim itp.?

Polecane posty

Gość Konstruująca CV

Od jakiegoś czasu rozglądam się za pracą, wysłałam kilka egzemplarzy CV, ale jak się ostatnio mu przyjrzałam to - mimo moich szczerych chęci - jakoś średnio to wygląda. Ostatnio trochę się zapomniałam, jeśli chodzi o moje wykształcenie ;P , generalnie mam kilka szkół i kursów w trakcie. Jak patrzę na swoje CV, to wygląda to tak jakbym szukała pracy co najwyżej na weekendy. A jest wprost przeciwnie: praca to dla mnie teraz priorytet. Czy dopisać, że studium policealne robię zaocznie, a na Uniwerku mam urlop dziekański? Rozjaśni to trochę sytuację chyba, ale z drugiej strony nie wiem, czy tak się pisze w CV. Boję się, że np. ten urlop zostanie odebrany przez potencjalnego pracodawcę na zasadzie "porobi parę miesięcy i zwieje".

Gość lalalalallalalalalalallalalala
No ja myślę, że istotne jest dopisanie tego, że uczysz się zaocznie, bo to podstawowa kwestia dla pracodawcy - dyspozycyjność. A o urlopie dziekańskim to nie wiem, co Ci doradzić. Chyba możesz też napisać, chociaż nie wiem dokładnie, jak takie studia wyglądają, tzn ile poświęcają czasu.

Gość Konstruująca CV
Żeby nie było wątpliwości: studium policealne - robię wtrybie zaocznym, studia na Uniwerku - były dzienne, wzięłam semestralny urlop, żeby dorobić. Gdyby mi się udało ruszyć z pracą zarobkową, po zakończeniu urlopu mogłabym spróbować przenieść się na zaoczne.

Gość różafruża29
a co to za studium policealne? no i co studiujesz?

Gość Konstruująca CV
Nie starałam się o prawo do zaliczania niektórych przedmiotów w trakcie urlopu ani nic w tym stylu, więc formalnie jestem studentką, ale w praktyce studia nie zabierają mi teraz żadnego czasu.

Gość Konstruująca CV
policealne - architektura wnętrz studia - administracja

To się zastanów też, bo ja studiuję dziennie i 3 dni mam w tygodniu zajęć tylko i pracuję w każdej wolnej chwili, ale nie mam stałych godzin. Jak znajdziesz pracę i będziesz miała prawdopodobnie stałe godziny to będziesz i tak musiała zrezygnować z pracy lub studiów. Czy na pewno będziesz mogła przenieść się na zaoczne? Chociaż to raczej nie powinno być problemem?

Gość Konstruująca CV
Ech :( , ciągle mam nadzieję, że w przyszłości pogodzę pracę ze studiami, tym bardziej że wkrótce szkoła policealna mi odpadnie, bo tam już jestem na ostatnim semestrze. Wiesz, nie wiem, jak ro jest z przenosinami; na razie bardziej mam nadzieję, że mi się taka sztuczka uda niż faktycznie wiem coś na ten temat. Póki co wiem tyle, że ja sama byłabym po prostu w stanie się na to zdecydować, gdyby można było.

A na którym roku jesteś na studiach?

Gość Konstruująca CV
lalalala..., oczywiście podziwiam zapał. Z tym że ja, skoro już udało mi się wystarać dziekankę, to chciałabym właśnie pracować na nieco konkretniejszych warunkach.

Gość Konstruująca CV
Za mną 2 lata, czyli po urlopie zostałby mi jeszcze rok do licencjatu. I po tym fakcie (tzn. jak już będę mieć licencjat) postanowiłam skończyć swoją przygodę ze studiami, a przynajmniej z kierunkiem, na którym jestem.

No to nie wiem. Szukaj pracy. Najwyżej jak znajdziesz jakąś bardzo interesującą to przeniesiesz się na zaoczne, a jak nie będzie aż tak warta przeniesienia się to wrócisz na studia - to tylko rok. :) A co do tematu głównego to nie wiem, może wpisz do CV po prostu, że studiujesz administrację i nie pisz nic więcej. Najwyżej na rozmowie zapytają to wytłumaczysz całą sytuację.

Gość Konstruująca CV
I chyba tak zrobię. lalalalallalalalalalallalalala, dzięki za zainteresowanie tematem.