Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jarrox

Kobieta i JEJ KARIERA

Polecane posty

Gość jarrox

co myślicie o kobietach które skupiają się na swojej karierze ,a życie uczuciowe schodzi na bok? mam dziewczynę 3 lata, studiowała stomatologię, nie miała dla mnie prawie w ogóle czasu, ale jakoś przeżyłem, pytałem co dalej, co po studiach, ona odpowiadała wymijająco,ale rok temu dostała się na specjalizację ( miała już wtedy 28 lat)czyli kojne kilka lat o rodzinie nie ma mowy, ba nawet nie chce o tym słyszeć... myślicie ,że kiedy już ta jej kariera się ustabilizuje to zacznie inaczej na to wszystko patrzeć? nagle zapragnie, dziecka, rodziny..? żeby nie było za późno, bo nie wiem ile to wytrzymam, jestem tu chyba zbędny , nie wspominając nawet o tym jak wyglądają nasze łóżkowe sprawy..

Gość rhthr
daj jej spelniac marzenia a nie w pieluchach uwiezic;/

Gość jarrox
poprawka , to już będą 4 lata

Gość jarrox
a gdzie w tych marzeniach jestem ja?

czy myslisz, ze to wszystko takie latwe? ogolnie jest przyjete, ze po urodzeniu dziecka to kobieta musi sie poswiecic, a u faceta wiele sie nie zmienia (jesli chodzi o prace). dla mnie kariera jest wazna, co prawda mam meza ale decyzje o dziecku odkladamy. Od roku pracuje w pewnej firmie, wczesniej pracowalam kilka lat w innej - tam siedzialam po kilkanascie godzin dziennie, ciagle w weekendy, nie bylam w stanie planowac dziecka bo co bedzie z firma jak odejde. w koncu opanowalam sie i odeszlam - teraz jest inaczej. mysle o dziecku ale to trudna decyzja i nie moge sie zdecydowac

powinnienes z nia porozmawiac, zapytac sie jak widzi Wasza przyszlosc. powiedziec, ze jest Ci zle i chcesz to zmienic. jesli jej jest aktualnie dobrze to raczej zwiazek nie przetrwa bo ktos bedzie musial zyc nieszczesliwy.

Gość Bazieneczka.
Powiedz jej, że weźmiesz urlop tacierzyński i dbał o dziecko i dom. A jej daj się zrealizować!!!!!!

"Powiedz jej, że weźmiesz urlop tacierzyński i dbał o dziecko i dom. A jej daj się zrealizować!!!!!!" ale to nie jest tylko, ze urodzi dziecko i juz. sama ciaza jest meczoca dla wielu kobiet, zwlaszcza, ze ona tez pracuje na stojaco. czesto kobiety musza isc na dluzsze zwolnienie. no i po porodzie nie moze wrocic od razu do pracy

Gość jarrox
dentysta pracuje na stojąco ? od kiedy

Gość taka jedna moi
ja mam prawie 29 lat i tez nie planuje jeszcze dziecka... oboje z partnerem pracujemy w branzy inzynieryjnej, i to takiej ze sezon zaczyna sie w tym momencie a konczy się w listopadzie..... ja mam szanse na duzy awans, i nie chce z tego zrezygnowac... bo chce dziecku zapewnic wszystko, bez problemow finansowych.... jakby sie przytrafilo oczywiscie bym nie plakala, ale w planach na razie nie mam..... Niektorzy rodzą w wieku 20-25 lat, niektorzy pozniej...... nie ustawiajmy sobie schematow....

Gość Olivvvvka
29 lat i jeszcze nie myślisz o dziecku? Moja siostra też skończyła stomatologię, ale podczas studiów wyszła za mąż, urodziła dziecko, i dzisiaj ma super męża, super płatną pracę i ukochane dzieciątko, a przy tym nie jest starą mamą....