Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem islamistą

Barwy Szczęścia - ślub w tajemnicy przed rodziną - Wasze zdanie

Polecane posty

Gość nie jestem islamistą

wczoraj oglądałem ten serial ruda laska katoliczka wzięła ślub z facetem muzułmaninem w urzędzie stanu cywilnego znajomi wiedzieli rodzice obojga - nie ktoś może czynił podobnie z cafe? albo ma zdanie nt. takiej postawy tj. ukrywania przed rodziną zmiany stanu cywilnego i okłamywania jej tym samym

Gość freeey
Mój eks próbował mnie namówić na taki potajemny ślub cywilny. Nie zgodziłam się, pozniej pokazał jakim psycholem jest, a potrzebował chyba tylko kucharki i kochanki

Gość a ty myslałaś że całe życie
taki wątek już był w M jak miłość. Ślub Kingi z Pawłem. Tyle, że oboje tego samego wyznania. Mieli po 18 lat i chodzili jeszcze do szkoły

Gość moje pytanie do kafeterian
kinga wzieła ślub z piotrkiem nie pawlem

Faktycznie:) Przyznaję się do pomyłki imienia:) Na jedno w sumie wychodzi, bo i tak ze Zduńskim:)

myślę, że jeśli człowiek jest na tyle dorosły i odpowiedzialny żeby brać ślub to jest i na tyle dorosły, żeby powiedzieć o tym najbliższym ze wszystkimi tego konsekwencjami bo co zyskuje się ślubem w tajemnicy? ma się dobry kontakt z rodziną? ( póki się nie dowie) nie przeżywa się paru minut gehenny w trakcie obwieszczania o zamierzeniach? ślub w tajemnicy to czyste tchórzostwo

hmm, nie wiem czy w skrajnych przypadkach nie jest lepszy taki ślub. Myślisz, że lepiej by było aby powiadomili rodziców a oni nie przyszliby na ceremonię bojkotując swoje dzieci i ich decyzję? Dla kogo byłoby lepiej? A znam z autopsji takie przypadki

ślubu nie robi się dla rodziców ty masz prawo wziąć ślub z kim chcesz rodzice mają prawo to zbojkotować a przynajmniej wszyscy mają jasną sytuację

ps. jakby nie było ślub w tajemnicy też jest bez rodziców, nie ?:P więc i tak i tak ich nie ma:P

jednak różnica jest. Jeśli nie ma ich, bo nie wiedzą to chyba inaczej niż gdy wiedzą i nie przychodzą. A skoro nie dla rodziców to o czym my tu mówimy?

ike - twoja stopka wystarczy za odpowiedź w tym temacie:)

a co za różnica? skoro ukrywasz ślub to podświadomie wiesz, że by ich nie było więc wychodzi tylko na to, że w czasie tego ślubu możesz się chwilę poszukiwać, że może by byli dziecinne to i niepoważne i właśnie tchórzliwe- lepiej się okłamywać niż znać prawdę- nawet tą przykrą nie widzę związku między rozmową na temat a moją stopką ale spoko jeśli skończyły ci się argumenty możesz czepiać się czegoś co nie jest tematem rozmowy

Gość ich wybór
w całej sytuacji nie chodziło chyba o ślub w tajemnicy, ale odrzucenie przez każdą ze stron ograniczeń, stereotypów wynikających z pochodzenia i wyznawanej dotychczas wiary nie potrafili pogodzić tych kwestii wybrali wspólną przyszłość świecki ślub moim zdaniem taki ślub to sygnał dla rodziny i rodziców: chcemy żyć po swojemu, na własną odpowiedzialność i wg własnych zasad nie pozostaje nic innego jak przyjąć do wiadomości ten fakt w przeciwnym wypadku mogą stracić bezpowrotnie własne dzieci

uwazam, ze warto rodzicow powiadomic o slubie w koncu to oni sami zadecyduja, czy sie zjawia na ceremoni czy nie nie musza akceptowac slubu ale nie widze powodu do pobierania sie w tajemnicy. to tchorzostwo poniekad

Gość ich wybór
powiadomić można po fakcie nawet trzeba po fakcie dlatego, że unikamy problemów z ewentualnym nakłanianiem do zmiany decyzji różnymi środkamprzez tych wszystkich, którzy " wiedzą lepiej "

Gość może i tchórzostwo....
jak go zwał, tak go zwał. Ale ślub ma być czymś radosnym dla pary a nie gości. Więc skoro wiadomo, że rodzice są przeciwni to lepiej faktycznie ich nie powiadamiać. Mniejszym nieszczęściem będzie brak rodziców na ślubie cywilnym niż celowe ich nie przybycie

Gość może i tchórzostwo....
do ike - jaki związek stopki z wypowiedzią? Skoro wbijasz mi nóż w plecy (jesteś przeciwny ślubowi z osobą którą kocham) to możesz mnie pocałować w d... (to możesz nie przychodzić na ten ślub i nawet nie będziesz wiedzieć kiedy on był)

czyli poniekad uwazasz, ze nalezy brac odpowiedzialnosc za cudze wybory(rodzicow) by uniknac uniku. ktory nazywasz nieszczesciem.

do ike - jaki związek stopki z wypowiedzią? Skoro wbijasz mi nóż w plecy (jesteś przeciwny ślubowi z osobą którą kocham) to możesz mnie pocałować w d... (to możesz nie przychodzić na ten ślub i nawet nie będziesz wiedzieć kiedy on był) na upartego... ja bym jednak skróciła:P bo wtedy będzie sens Skoro wbijasz mi nóż w plecy (jesteś przeciwny ślubowi z osobą którą kocham) to możesz mnie pocałować w d... (to możesz nie przychodzić na ten ślub)