Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coterazbedzieee

ekg a fobia lekarska

Polecane posty

Gość coterazbedzieee

mam fobie lekarska . podczas jakichkolwiek badan serce wali mi jak szalone. niebawem wybieram sie na zabieg bedzie w znieczuleniu miejscowym. wiem ze czasami przed takim zabiegiem wykonuja ekg. wiem ze moje serce bedzie walic jak szalone . czy w zwiazku z tym bedzie to wplywalo na wynik ekg?

Gość black forest.
o jak chodzisz do dentysty?

Gość fcdbdfbdf
no ja tez mam ten problem ze wali a w dodatku mam dodatkowe skurcze, rpzerabane

Gość a co to za zabieg????
miałam już w swoim zyciu kilkanaście, ale ekg to nawet przed tymi pod narkozą mi nie robili

Gość coterazbedzieee
zespol ciesni nadgarstka. u dentysty tez mi serce wali ale to wiadomo tego dentysta nie widzi i nie ma to zreszta wplywu na proces leczenia zeba

Gość fcdbdfbdf
a co z e znieczuleniem u dentysty? ono ma adrenaline wiec serce dodatkowo rpzyspiesza

Gość coterazbedzieee
nie wiem poniewaz rzadko kiedy lecze ze znieczuleniem. mialam moze kilka razy w swoimzyciu ale nie zauwazylam zeby wplynelo na serce

Gość fcdbdfbdf
no mi wplywalo bo serce wariowalo jak szalone

Gość a co to za zabieg????
to że serce bije szybciej, zwłaszcza pod wpływem stresu nie znaczy, ze coś z nim nie tak ciśnienie tęz ci może wzrosnąc przed zabiegiem - to normalne Jesli masz zdrowe serce zapis ekg bedzie poprawny, chciąz nie śadzę zeby Ci w ogóle je robili, chyba że idziesz do jakiejś wypasionej kliniki

Gość fcdbdfbdf
moj zapis zawsze byl prawidlowy choc wiele razy a teraz na codzien mam skurcze dodartkowe oraz migotanie

Gość coterazbedzieee
tak ide do kliniki ale z tego co czytalam na temat zabiegow na zcn opisy ludzi to wlasnie w szpitalach robili ekg trzymali 3 dni a w klinikach to bywalo rozniei traktowali jako zabieg jednego dnia. mi chodzi o to czy lekrz robiacy ekg zauwazy ze mi serce bije jak szalone. kiedys jak mierzylam u lekarza cisnienie to tetno mialam chyba ze 130

Gość fcdbdfbdf
no to chyba logiczne ze na ekg wyjdzie tetno ;/

Gość coterazbedzieee
nigdy nie mialam ekg wiec dlatego pytam

Gość gerstg
rozumiem cię, mam dokładnie tak samo e domu ciśnienie 115\70 a jak idę na jakieś badania to mi serce wali jak szalone pamiętam jak kiedyś w szkole higienistka mi mierzyła, popatrzyła się jakbym miała zaraz umrzeć i kazała przyjść na następny dzień, a na następny jeszcze bardziej się zestresowałam

Gość coterazbedzieee
straszna ta dolegliwosc tym bardziej ze inni tego nie rozumieja. ja tez w szkle zawsze mialam cisienie wyzsze niz w domu. ale najgorsze jest to tetno 120-140. jak wytlumaczyc lekarzowi ze to tylko teraz a normalnie ma sie max. 80 na minute

Gość erbu
poweisz ze tak masz na widok bialego fartucha i bedzie wiedzilal o co chodzi,poza tym jesli zabieg pod narkoza to ekg ci raczej zrobia a jak cie ululaja to tetno sie obnizy

Gość coterazbedzieee
w 98 % przypadkow zabieg na zcn robia w miejscowym znieczulaja tylko reke. ale nie wiem czy wymagaja ekg wiem ze jak czlowieka uspia w narkozie to puls mu spada. ale ekg robi sie przeciez przed zabiegiem przed uspieniem

Gość coterazbedzieee
jednak musze miec ekg. dzwonilam sie zapisac na zabieg i kobieta podala mi liste badan. nie wiem co to bedzie. mial ktos doczynienia z tabletkami o nazwie tonisol?

Gość a dlaczego dziwne?
Hehehe, coterazbedzieee,ale nerwicy sie operuje baranku:)ale pomysły ludzie maja:)

Gość coterazbedzieee
nie bardzo rozumiem twoj post

Gość coterazbedzieee
musze zrobic ekg przed zabiegiem a mam fobie lekarska serce wali mi wtedy jak szalnoe i w zwizku z tym moze wyjsc mi zle ekg. to jet moj problem

Gość erbu
ekg umieja odczytywac...... ,masz problem i to wielki z opanowaniem wstydu,ze masz lęk,fobie.....na ekg ci napisza ze miarowy rytm itp.bo nawet jak ci bedzie szybko bilo serce to miarowo-zakladajac oczywiscie ze masz je zdrowe ,poza tym skoro nigdy ekg nie mialas robionego to dobrze ze ci zrobia wyjdzie jak ci serce pracuje na szybkich obrotach ze stresu czy dobrze czy zle,ciesz sie ze to ekg bedziesz miala ,warto sprawdzic serducho,pamietaj wiele osob tak ma ze stresu i na ekg wtedy wychodzi ze na poczatku jest szybkie tetno (strach) a stopniowo maleje choc nam sie wydaje ze caly czas szaleje,ja tak mialam czy szybki puls masz tylko w silnym stresie a na co dzien w normie?

Gość coterazbedzieee
normlnie mam puls 80 po wypicu kawy lekkim zdenerwowaniu moze ciut wiecej . ale u lekarza to minimum 120. kiedys jak mi lekarka mierzyla cisnienie to cisnienie bylo chyba w miare dobre bo 130/70 (pewnie normalnie byloby nizsze bez stresu) ale za to tetno chyba ze 130. az lekarka byla zdziwiona. wiem ze kazdy sie denerwuje tylko ze niektorzy juz panikuja jak maja tetno 90 i to uwazaja za mega stres. dla mnie to maly stres

Gość erbu
ja widze u Ciebie straszny problem nie w samym zabiegu ze go masz miec tylko co powie lekarz na to ze ci serce szybko bije :o,no co powie lekarz: cos w stylu prosze sie nie bac itp. a Ty mu na to ze masz zawsze szybkie tetno na widok lekarza bo tak masz i juz! chyba lekarze widzieli juz wszystkie objawy stresu pacjentow pzred i w trakcie zabiegow i nic ich nie zdziewi wiec sie tym nie przejmuj,powodzenia! i napisz po jak bylo......

Gość coterazbedzieee
ale mi nie chodzi o zabieg tylko o ekg, ktore musze zrobic w swojej przychodni. musze wynik ekg dostarczyc w dniu zabiegu.przy tetnie 150 ekg moze wyjsc zle