Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona tym zmartwieniem

kobiety w ciąży ważące powyżej 100 kg - jak Was traktowano ?

Polecane posty

jak Was traktował lekarz i jak traktowano Was w szpitalu ?

Gość Z E G A R Y N K A
lekarz używał mojego tłuszczu do smażenia frytek, a w szpitalu robiłam za obciążnik od windy

mam 146cm wzrostu, a lekarz się ze mnie śmieję, że łatwiej mnie przeskoczyć, jak obejść

do z e g a r y n k i - bardzo smieszne , hahahah co myślicie że jest mało takich kobiet ?

spadać obleśne podszywy , koniec tematu , już tutaj wogóle się nie da pogadać

lekarze mówią, że sama główka waży 36kg :(

HEJ w dniu porodu ważyłam 102kg, jednak podobno ie wyglądałam na tyle. byłam strasznie opuchnięta, rodziłam we wrzesniu, upalne lato przechodziłam więc w ostatnich miesiącach. waga jest jednak wagą ;) samej było mi dziwnie, jak mnie zważyli ;). nie zauważyłam, by ktokolwiek robił jakies miny, aluzje. zalezy gdzie i przede wszystkim na kogo trafisz. jesli odczujesz w jakikolwiek sposób, że ktoś Cię gorzej traktuje z powodu wagi, to będzie to świadczyło tylko o tych osobach. jak wróciłam do pracy, pól roku po porodzie, kilka razy usłyszałam komentarze na temat wagi. moja odp była prosta - gruby schudnie a głupi nie zmądrzeje. polecam ;). sprawdziło się, waże mniej niż przed ciążą. a tym osobom że tak powiem, gul skacze :)

HEJ SERIO JA JUŻ KOŃCZE TEMAT , KTOŚ SIE PODSZYWA POD MOJ NICK , A MNIE SIĘ ODECHCIAŁO JUŻ GADAĆ I NIE BĘDE ZACZERNIAĆ NICKA , NIEPISZCIE JUŻ NIC BO JAKIŚ IDIOTA MA RADOCHE ŻE SE JAJA ROBI

nie unikniesz tego dopuki się nie zaczernisz! jedni wchodzą tu pogadac pożalic się a inni poprawiają sobie humor lub chcą się dowartościowac takim zachowaniem... :o

ale ja mam dziecko z białasem, a nie z czarnym

Gość taka jedna co karmila cycem
a dlaczego boisz sie teraz osmieszen?a na codzien sie nie wstydzisz,ze masz powyzej 100kg? czy nie masz znajomych,nie masz z nikim kontaktu? a lekarz jak lekarz-to czlowiek-jedni sa dobrze wychowani i nie smieja sie z innych a inni to patologia-to wszystko

Gość jesli lekarz jest dobry to
ci powienien zalecic diete i cwiczenia w ciazy. Otylosc prowadzci moze do cukrzycy ciazowej, zatrucia ciazowego. Otluszczona jama brzuszna i krocze powaznie utrudniaja porod! Otyle osoby maja podwyzszone cisnienie, co moze prowadzic do nieodzywienia dizecka , przedwczensego porodu. NIe powinno sie tego lekcewazyc. Jelsi jestes otyla i w ciazy to idz do lekrza, kotry zjamie sie twoja potyloscia i bezpiecznie poprowadzei ciaze!

Gość sdnkjdfkad
kobieta o wadze 100 kg to człowiek jak każdy inny, więc dlaczego miałby ktoś ją traktować inaczej?! A tym bardziej lekarze - to są ponoć ludzie wykształceni

Gość (((((((((((.......
Człowieka jak każdy inny - tylko dlaczego jak ludzie widzą otyłego człowieka na ulicy to się oglądają jakby dziwoląga zobaczyli. I jeszcze d o tego potrafią kręcić głową????

Gość o matko jedyna - a te łózka
dla rodzących was utrzymują? Nie zdarzyło się, że załamało się pod wami? Czy to jakieś specjalne wam dają?

Gość do offermy
ty to dopiero masz problem!!! Radzę odwiedzić psychiatrę!!! I to jak najprędzej, o ile nie jest już za późno...

Gość po pierwsze
100 kg? Powyżej 100kg? Rany, jeśli ktos tyle waży to poważnie zastanawiam się jak mógł doprowadzic do takiej sytuacji. Przecież to nie tyle już niezdrowo, ale wręcz niebezpiecznie. Kobiety weźcie się za siebie.

Gość kulalutka
Ja miałam taką sytuację po cc. Leżała obok mnie dziewczyna która miała cesarkę 15min przede mną. Ja dochodziłam do siebie dużo szybciej i mimo bólu radziłam sobie z podnoszeniem przy zmianie podkłądu itd. natomiast koleżanka... hm. Niebardzo. Zapytała położną dlaczego tak jest od czego to zależy, dlaczego ja mogę się podnosić a ona nie, na co ta położna odpowiedziała: "no może dlatego, że się bardziej upasłaś" :o zrobiło mi się dziwnie głupio więc nawet nie chcę myśleć jak poczuła się tamta dziewczyna. do jesli lekarz jest dobry to najpierw poczytaj trochę o cukrzycy ciążowej a potem pisz bo otyłość niewiele ma wspólnego z cukrzycą CIĄŻOWĄ (co innego normalna hiperglikemia).