Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdaaa199000rrrrrrrrrrrrrrrrr

Jak MYSLICIE DAM RADĘĘ to zrobić w miesiac ???????????????????????????????

Polecane posty

nie uczyłam sie cały rok ...ale coś mnie tchnęło i chcę zrobić sobie maturę ... do zdania został mi tylko angielski którego w ogóle nie umie czy dam radę w miesiąc przy intensywnej nauce nauczyć się tego języka do poziomu podstawowego? tak aby zdać tą maturę czy mogę zapomnieć????

uppppp

Gość ffffffaaaaaaaaaaaaafffffffffff
Możesz zawsze podejść bez nauki i zadać :P Bo jest tam dużo pytań z odpowiedziami do wyboru i może Ci się poszczęścić. Więc ucz się ile możesz potem podejdź do matury nawet jak nie będziesz czuła się na siłach i może się uda :) Powodzenia :)

nie ma rzeczy niemożliwych, jak się naprawdę weźmiesz w garść bez opierniczania to na te 30% wyciągniesz! gorzej z ustną, ale dasz radę :)

Gość dasz dasz
ucz sie

Gość kasia kasienka
raczej zapomnij...

Gość a ja sie zapytam
A zlozylas deklaracje? czy sobie teraz wymyslilas, ze pojdziesz i myslisz, ze tak z ulicy wpuszczaja??

Gość dedfr
Polskiego też nie umiesz...

złożyłam juz w grudniu ;) ale nie podchodziłam do tego poważnie ...ale teraz zaczeło mi na tym zależeć ponieważ chciałabym się dostac na studia ... o ustnej mogę zapomnieć a ja słyszałam że ją łatwiej zdać .... siedzę teraz w domu więc mam wiele wolnego czasu ... Jak myślicie dam radę zdać tę ustną jak mój plan dnia będzie wyglądał tak przez najbliższy miesiąc wstaje o 7 przez 3 godz uczę się słówek , przerwa .....później uczę się dialogów i tak codziennie???????

dedfr może i nie umie ale zdałam na prawie 80 % więc nie jest zle ;)

Gość na te 30% uda sie
ale skoro skonczylas liceum to po 3 latach nawet niezbyt wielkiego przykladania sie do nauki cos tam zostaje w glowie szczegolnie, ze angielski towarzyszy w zyciu ciagle i niektore zwroty zna nawet moja mama, ktora cala szkole przejechala na rosyjskim, a ze slyszenia po prostu kojarzy. Wiec nie mozliwe jest, ze nic nie umiesz.. Wiec cos tam na ustnej wydukasz. Obrazek jest prosto opisac za opis obrazka i odpowiedź na dwa pytania masz juz 6 punktów. I zdajesz. A pisemna na farta nawet bez pisania wypowiedzi masz szanse te 15 punktow zdobyc. Tam gdzie masz prawda, falsz najlepiej zaznaczac jedna cala kolumne i zawsze ze 3-4 punkty wpadna. Bo falsz i prawda sa rozlozone mniej wiecej po rowno wiec tak jest lepsza szansa trafic. potem a,b,c to na intuicje

Gość na te 30% uda sie
Ale to nie podchodzilas do angielskiego wczesniej nawet? czy oblalas?

Gość na te 30% uda sie
a matme zdalas?

no ale duzo zapomniałam już z technikum ... bo angielski sobie strasznie olewałam przez całą szkołę srednią tak matme zdałam ...a do angielskiego nie podeszłam bo nie czułam sie na siłach...

Gość na te 30% uda sie
no, ale wiedzialas chyba wczesniej, ze matura w maju moglas jakis kurs zrobic, samej sie uczyc w domu.I byś to ogarnela, ale w miesiac nauczyc sie ciezko bedzie. Jednak zdac jest szansa. Jak mowie fartem pisemna, na ustna skupic sie na obrazku glownie, bo skoro nie potrafisz to rozmowy sterowanej nie pociagniesz. Jednak pytanie zalezy Ci na tym zeby zrobic wreszcie te mature jak kolwiek i chcesz na studia isc, a ten angielski ci blokuje? jesl itak to podchodź jak nie zdasz - nic nie tracisz. Za rok sprobujesz ponownie masz w koncu jeszcze 4 lata na zdanie. Ale jesli chodzi o dobry wynik to w miesiac nie ogarniasz na wiecej niz 30 % chyba, ze bedziesz miala meega szczescie i farta. Ja tez zdaje w tym roku;)

hmm a czego mam sie własciwie uczyc aby to zdać ? czy słówka z 15 działów (tzn . ze wszystkich z matury) + nauka opisanych obrazków wystarczą ???????

Gość na te 30% uda sie
hmm magda, a jak to nie podeszlas to tak mozna? Pytam, bo nie wiem, bo sama rozwazam nie isc na jeden przedmiot, a za rok go zdac. Tylko co to tak sobie po prostu nie przyszlas czy gdzies to musialas zglosic? bo deklaracje juz poszly dawno i zmian nie mozna wprowadzac

nie zależy mi na % z zngielskiego tylko byle żeby zdać ...tak , angielski mnie blokuje chciałabym iść na studia w ogóle nie związane z tym przedmiotem tzn . policyjne :)

Gość na te 30% uda sie
Obrazek to głownie ludzie. Wiec musisz maksymalnie jak najwiecej wycisnac z obrazka. Opisac wszystko ze szczegolami to zapunktujesz wysoko. Tak pocwicz opisywanie obrazkow, naucz sie slowek jesli masz jakas ksiazke podzielona dzialami. I postaraj sie czytac jak najwiecej tekstow, czytanek i sobie tlumaczyc.

podeszłam do polskiego i matmy a na angielski nie przyszłam ... tamte mam zaliczone na 5 lat i w ciagu tych 5 lat musze zaliczyc brakujący przedmiot :)

Gość syndii13
Bylam w takiej samej sytuacji,dokladnie takiej samej.I zdalam:DI tez przez ok mieciaca sie uczylam ale bardzi intensywnia,wstawalam bardzo wczesnie,w ciagu dnia robilam tylko krotkie przerwy,uczylam sie ciagle,strasznie mi zalezalo.Pytan i odpowiedzi nauczylam sie na pamiec . Wiec masz szanse na pewno!

Gość na te 30% uda sie
tylko gorzej jak trafi sie jakas kamienica z balkonami. Mi sie cos takiego trafilo na lekcji jak mielismy taka probna wewnetrzna. Nastawiona bylam na opis ludzi, ubrania, wygladu, a dowalili mi kamienice i cieszko bylo to ugryźć. Ale w maju licze na cos latwiejszego. A nie wiem czy wiesz, ale od przyszlego roku matura z jezykow zostaje zmieniona. Tzn nie bedzie poziomu podst i rozszerzonego. Chodzi mi o ustna. Bo pisemne oczywiscie beda dwie rozne. Ale ustna polacza w jeden wyposrodkowany poziom wiec tym ludziom z rozszerzenia bedzie latwiej, ale ludziom z podstawy poziom sie troszke podniesie i bedzie trudniej. Wiec lepiej zdawac w tym te latwiejsza.

Gość ne nóżki
no tak zlozylas deklaracje w grudbiu i teraz nagle ci sie zachcialo uczyc. czyli jutro pewnie ci sie odechce. do tego trzeba samodyscypliny, ktorej tobie brakuje. nie masz szans.

Gość syndii13
miesiąc*

Gość na te 30% uda sie
syndii a skad znalas pytania? przeciez matura to niewiadomo nie wiadomo co nas czeka

Gość syndii13
Wiesz to bylo pare lat temu ,gdy jeszcze na maturze byly oceny(teraz mam 30 lat) i przed ustna matura nasza kobieta z ang dala nam calkiem spory zestaw pytan i odpowiedzi i wiadomo bylo ze ktores z nich beda.Teraz sie zastanawiam czy to bylo "zgodne z prawem" :D ale tak bylo u mnie na ustnej:)

ale mi na prawde zaczeło na tym bardzo zależeć syndii13 ---hmmm spróbuję tak zrobic tak jak ty:) tzn będę wstawała bardzo wczesnie i cały dzień nauka jak mi sie nie uda bęę miała łatwiej za rok ;) a mam pytanie ile lat jest ważna matura nie do końca zdana tzn 2 przedmioty w moim przypadku ?? przez 3 czy przez 5 lat ??

Gość syndii13
Aha i dostalam 4 czyli niezle biorac pod uwage,ze uczylam sie tylko miesiac:D . A na Twoje pytanie autorko nie potrafie odpowiedziec,moze poszukaj w necie jakis informacji na ten tamat..

4 .. no to brdzo ładnie :) mi nawet wystarczy 30 % tylko żeby zdać :) dobra biore sie do nauki dzięki za odp :)