Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Peggy. Brown.

Samotna

Polecane posty

Gość Peggy. Brown.

Jestem strasznie samotna, nie mam w ogóle przyjaciół. Tzn. mam może dwie osoby, z którymi się trzymam i które się za moje przyjaciółki uważają. Ale one tylko gonią za tymi popularniejszymi i po prostu trzeba je przy sobie utrzymywać, żeby nie poszły do innych. Czyli codziennie muszę być zabawna, błyskotliwa i bawić je swoim towarzystwem. A mnie to męczy, nie umiem tak. No i okropnie się czuję. Wreszcie fajna pogoda za oknem, a ja siedzę przed komputerem. I mi się nudzi. Poza tym nie bardzo mam się z kim zadawać - większy procent klasy to słit pokemony... Już wariuję z tej samotności i smutku. Na dodatek jestem nieśmiała i codziennie wśród tych dziewczyn się czuję coraz bardziej głupio... ;(;( Ja nie mam z nimi o czym gadać... Pomocy?

To jest zdumiewające jak wiele jest takich osób. Tu na kafe codziennie po kilka takich tematów Ale o co Tobie właściwie chodzi? Chcesz na siłę się z kimś zadawać? Wbrew przekonaniom?

Gość samatha
ja tez sama jestem.z nudow zeszyt z geografi pszeglondam

Gość samatha
wracaj dozeszytow dziewczynko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Peggy. Brown.
No właśnie nie umiem się z kimś zadawać wbrew moim przekonaniom! A moja "przyjaciółka" tylko czeka, żeby sobie pogadać z najbardziej pustymi laskami w klasie o ciuchach i włosach. Ona kiedyś była inna... W gimnazjum się zmieniła. Ja nie jestem przystosowana do życia bez przyjaciół... Chyba nikt nie jest. Właściwie nie mam dla kogo żyć ;(;(

Z czasem poznasz odpowiednich ludzi:) Nie zawsze ma się szczęście. wiem, że jest ciężko, ale robienie czegoś wbrew sobie jest jeszcze gorsze Musisz po prostu przetrwać ten trudny czas:) Walka z wiatrakami nie ma sensu

Gość Peggy. Brown.
Przetrwać. Miałam plan olewać wszystko, byleby dotrwać do wakacji. Ale jak tak teraz myślę, to będzie mi się strasznie nudzić. Pierwsza gimnazjum jest straszna. Przylepili mi juz mnóstwo metek i przekonałam się, że przyjaźń w tym wieku nie istnieje. Nawet najlepsi ludzie się zmieniają w towarzystwie. Chciałabym się może zabić...

Sama dojdziesz do wniosku, że samobójstwo to bezsens W gimnazjum wszystko się zmienia. Może za 2 lata będziesz się przyjaźnić z dziewczyną z która nigdy byś nawet nie przypuszczała, że takie coś jest możliwe?:) Różnie bywa Tylko musisz być silna, bo będąc sobą pewnie Cię spotka sporo przykrości. Tak jest jak się trochę różni od otoczenia

Gość Peggy. Brown.
Ja sobie mniej więcej zdaję sprawę, że to bezsens. Tylko że już mnie to wszystko przestaje bawić. W szkole moja przyjaciółka mnie tak poniża... Najczęściej usłyszane od niej słowa to: "zamknij się", "cicho bądź" lub też, kiedy już po prostu nie ma na moją głupotę słów, pogardliwe spojrzenie. A z tym wyróżnianiem się, wiem, że najważniejsze to być sobą, ale ja się zbyt przejmuję opinią innych. Wszystko, każde słowo i reakcję, uzależniam od tego, czy takiej Kowalskiej się moje np. słownictwo spodoba. Nie umiem od tak mieć ich gdzieś.

Gość ehhhhhe
głupiaś kobieto musisz sobie uświadomić jedna rzecz ze ci o których myślisz że to takie zajebiste towarzystwo mogą okazać sie w rzeczywistości buractwem wszetecznym o czym niejednokrotnie w zyciu sie przekonasz że pozory mylą i to jak chuj jasny

Gość Peggy. Brown.
No, przecież wiem, że, jak ty to nazwałeś, buractwo. I to w niczym nie pomaga.

Gość ehhhhhe
to strzel se samobója ,najlepiej gdzieś na odludziu zeby innym nie robić kłopotu

Życie wyrobi w Tobie nie przejmowanie się idiotami:) W internecie można ciekawych ludzi znaleźć, tylko trzeba ostrożnie. Chociażby dlatego by nie stracić kontaktu z rzeczywistością Ludzie w większości to świnie, nie przejmujące się cudzymi uczuciami. Nigdy się tego nie zaakceptuje, ale przynajmniej nie będzie się tym przejmować

Gość Peggy. Brown.
ehhhhhe: dzięki za radę, ale nie skorzystam. Może faktycznie się przyzwyczaję albo znajdę kiedyś kogoś, kogo szczerze polubię. Tylko kompletnie nie wiem, co ze sobą TERAZ zrobić. Bo obydwa stwierdzenia (przyzwyczaję, poznam) to czas przyszły.

Ja chodziłam na sks z siatki, dodatkowy angielski, kółka różne. Czasami rajdy rowerowe. To rozwija a po za tym męczy i nie masz siły się zastanawiać :) I właśnie na sksach zakumplowałam się z dwiema tak naprawdę już. Bo to co było wcześniej to nie można nazwać przyjaźnią