Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allmind

Transport psa.

Polecane posty

Gość gość
W pierwszej kolejności powinniśmy mysleć o tym jak bezpiecznie przewozić nasze czworonogi. Na pewno taka mata jest o wiele bardziej bezpieczniejsza i lepsza jesli chodzi o przewóz pieska, niż zwykły koc położony na tylnym siedzeniu.

Gość gość
W ogóle nie jestem za tym żeby przewozic psa w bagażniku, nawet jesli mamy naprawdę duzy bagażnik. Jednak trzeba zdecydowanie postawić na wygodnę i bezpieczeństwo przewożenia naszego pieska. Mata antypoślizgowa oczywiście jak nabardziej. A koc zdecydowanie w tym wypadku odpada.

Gość gość
Zdecydowanie jestem za takimi rozwiązaniami. Dlatego ja keidy miałam w planach przewożenie mojego pieska zdecydowałam sie jednak na i bezpieczeństwo i komfort jego podrózy i wybrała mate antypoślizgową www.kardiff.pl Mata rzeczywiście rewelacyjnie się sprawdziła.

Gość gość
A znacie jakieś firmy ale takie naprawdę profesjonalne co zajmują sie przewozem psów???? Kupuję szczeniaka z Czechów , ale daleko, pod granicą z Austrią, byłąm go obejrzeć ale mam go za miesiac odebrać a moj mąz złamał nogę :( Ja nie mam prawa jazdy i mamy kłopot jak po pieska pojechać. Gdyby ktoś mogkl nam przywieźc rozwiazalo by nam to problem ale nie wiem jakiej firmie mogłabym zaufać

Gość gość
Ciężka sprawa. Może ktoś znajomy , jakis kolega by z Toba pojechał? Jak nie sprawdź tutaj http://clicktrans.pl/ Tylko dokładnie wybadaj firmę któa wybierzesz, tam sa opinie o firmach od poprzednich klientow, poczytaj, żebyś miała pewność

Gość gość
Na macie piesek nie będzie się slizgał. Moim zdaniem spokojnie jak na początek mozesz kupic tez właśnie tą antypoślizgową.

Gość gość
Szukam osoby która ma już praktykę i podejmie się transportu szczeniaka z USA do Polski.

Gość gość
Ja też jestem za mata, u nas przy 2 wilkach nie wyobrażam sobie np. zima inaczej z nimi podrózowac.

Gość gość
Mam takie same odczucia. Jednak każdy kto ma pieska powinien na pewno pomyslec własnie o takich matach.

Gość gość
Moim zdaniem wazne tak naprawdę jest to żeby podczas podróży nasz piesek czuł sie bezpiecznie a my spokojniej że piesek nie bedzie nam "latał" po aucie.

Gość gość
I ja jestem jak najbardziej za, ponieważ sami mamy taka matę i faktycznie sprawdza sie rewelacyjne.

Gość Kamila Ross
Może autobusem?Ja już z rok jeżdżę z ECOLINES i zdecydowanie mogę polecić, bo podróże - mimo że odległe- są kofmortowe, a obsługa profesjonalna. Czuję się tam bezpiecznie, a bardzo zwracam na to uwagę.

Gość gość
Warto zadbać o komfort jazdy naszego czworonoga. Dlatego postawiłabym zdecydowanie na takie rozwiązanie jakim jest mata antypoślizgowa do naszego auta http://www.kardiff.pl/ Na pewno będzie to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie dla naszego czworonoga.

Gość gość
A ja uwazam ze to fajna sprawa, przynajmniej piesek ma wygodnie a Ty masz czysto w samochodzie.

Gość gość
Ja chce lecieć z moją kotką, mam nadzieję, że będzie wszystko ok

Odradzalbym LINORA. 10 dni przed transportem odwolali moj transport kiedy wszystko juz bylo zaplanowane - chory ojciec juz w domu - przeprowadzka 2 dni pozniej po transporcie psow - bilet na prom wykupiony a ja zostaje z 2 psami. Zaproponowano mi transport tylko moich psow za wieksza oplata ale pozniej nawet z tego zrezygnowala nie odpowiadajac na moje maile. Oczywiscie jest to biznes wiec w biznesie nie ma mowy o zadnych uczuciach i liczy sie tylko KASA ale jak tak postepuje sie z ludzmi to jaka mamy pewnosc, ze nasze zwierzeta sa traktowane lepiej? Powodzenia z Linora

Gość DaisyTravelDoggy
Zapraszam na www.travel-doggy.com gdzie znajdziecie wskazówki na temat podrózowania z psem.

Gość gość
Pies w solidnym koszu do transportu By móc podróżować z psem w publicznych środkach transportu, potrzebny jest kaganiec. Jednak mój pies jest zbyt mały na kagańce, więc można go swobodnie zapakować w solidny kosz transportowy i ruszyć w drogę. Takich koszy do przewożenia zwierząt jest wiele na rynku. http://www.upychamy.pl/kosz-transportowy-dla-psa/

Gość gość
Są też specjalnie firmy jak na przykład ta http://time-machine.com.pl/przewoz-zwierzat-z-anglii-do-polski/ , które zajmują się tylko i wyłącznie przewozem zagranicznym zwierząt, ceny są o niebo niższe niż transport lotniczy, dlatego uważam, że powinnaś zdecydować się właśnie na ten rodzaj transportu.

Gość Kamelia898
Z tego co się orientuje to są teraz firmy, które zajmują się tylko przewozem zwierzaków. Ciekawe rzeczy na ten temat można też przeczytać na http://www.beauceron-pl.net Zawsze to jakaś podpowiedź.

Gość mama boryska
ja kupiłam na kegel24.pl taką matę dla psa na tylne siedzenie w samochodzie :) sprawdza się doskonale a na dodatek chroni tapicerkę przed pazurami i sierscią borysa :D

Gość monikabert90
Nie wiem, ja jestem przeciwna zabieraniu psa w jakieś dłuższe podróże. Zawsze, gdy jedziemy na wakacje, zostawiamy pupila w specjalnym hotelu dla zwierząt, a dokładniej http://psipensjonat.com.pl/o-nas/ . Psiak ma tam fachową opiekę i dogodne warunki i przynajmniej nie musi się stresować podróżą.

Gość Michal_334455
Polecam przewóz zwierząt do Anglii firmą przewozydoanglii.pl Ceny mają porównywalne do innych firm a opinie na FB pozytywne