Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia 7 miesieczniaka

krztuszenie sie niemowlecia

Polecane posty

czy ti normalne,ze prawie 8 miesieczne niemowle nie chce pic ze smoczka nr 3 aventu i sie krztusi? martwi mnie to. nie mowiac juz o kubeczku z przykrywka, nie chce i juz ;-)

Gość jhgffg
A w jakiej pozycji poisz dziecko?

prawie na siedzaco

Gość no to łyżeczką spróbuj
dać pić

Gość jhgffg
Widocznie jeszcze za wczesnie na taki smoczek. Moja wprawdzie smoczkiem 3 sie nie krztusila ale z kubka rowniez nie chciala pic. Jak miala 15 miesiecy to zaczela pic przez slomke. Nie ma co zmuszac dziecka. Mozesz probowac ale nic na sile

Gość moj roczniak
moj roczniak pije z dwojki,trojka sie dlawi

spokojnie jeśli nie potrafi z 3 pić to dawaj 2 i już a próbowałaś z łyżeczki lub bezpośrednio ze szklanki? moja córa tak piła, w ogóle do ponad roku nie umiała z żadnego niekapka pić, potem dosłownie po tygodiu załapała picie ze słomki bo zobaczyła soczek w ładnym kartoniku z misiem :P i jej sie takie picie strasznie spodobało, potem nagle niekapek załapała i picie z bidoniku, aktualnie pije ze wszystkiego nawet z normalnej butelki np wodę mineralną-oczywiście jej kontroluję- swoją ręką trzymam jej butelkę

Do autorki: Proponuję ci spróbować napić się mleczka ze smoczka w pozycji siedzącej. No jest to prawie niemożliwe, dorosły się zakrztusi. Spróbuj, smoczek później umyjesz. Żeby zassać i porządnie się najeść trzeba głowę odchylić niemal do poziomu. Mnie też się mały krztusił, więc brałam go bardziej do pionu, bo myślałam że mu prosto do gardła to mleko leci, aż kiedyś spróbowałam sama i żeby się napić musiałam się położyć bo inaczej łykać nie można z takim smokiem w buzi. Dodam jeszcze że po 6 miesiącach smoczek 4 się wprowadza.

Gość mamamamama26
mój ma 5,5 miesiąca i pije już z 4 - pije głównie w nocy i leży na poduszce mojej i jaśku zeby mial pochyło - ale myśle że zalezy to też od mleka - bo jedne sa rzadze inne gęstsze - mój mije nutramigen 2 i odkąd pije 2 smoczek ma już 4 bo 3 strasznie męczył