Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiiitttam

Moje dziecko wsmarowało sobie

Polecane posty

Gość Wiiitttam

krem we włosy. Nivea dla dzieci,jak mam to usunąć??? Wczoraj myłam mu głowę trzy razy i nic,włosy ma jak makaron posklejane :( Czym to usunąć,proszę o porady!!!

Gość Wiiitttam
Proszę o rady!!! jestem zrozpaczona :(

Gość dzem_truskawkowy69
Jeżeli to chłopiec, włosy po prostu zetnij. Spróbuj umyć włosy kilka razy szamponem przeciwłupieżowym, najlepiej head and shoulders, bo te przeciwłupieżowe właśnie, najlepiej oczyszczają włosy. Wiem, że tak się robi, kiedy chce się np. szybciej zmyć farbę z włosów, ale idąc tropem oczyszczania, może coś z tego będzie.

Gość katarina aaa
Umyj dziecku wlosy plynem do mycia naczyn.

Gość bakusiiiee
nie myj dziecku wlosow szamponem przeciwlupiezowym

Myć i myć kilka razy...ciężko określić co możesz zastosować bo nie wiadomo ile lat ma dziecko ale jak starsze to możesz zastosować jakiś mocniejszy szampon

Gość Wiiitttam
Z tym płynem do naczyń to prawda? Jestem w stanie w to uwierzyć.

Gość Wiiitttam
Dziecko ma dwa latka

Gość najpierw wetrzyj we włosy
oliwkę dla niemowląt, a później umyj szamponem. No to sobie młody odżywkę zapodał;)

jak ma 2 latka to faktycznie umyj płynem do naczyń a potem ze 2 razy szamponem płyn do naczyń super oczyszcza z tłustych rzeczy moja córa ostatnio masc majerankowa sobie wtarła tez we włosy plus taki ze katar jej zupełnie przeszedł i od tamtej pory jej nie łapie a to juz ze 2 miesiace bedzie a od listopada cały czas zakatarzona była (uroki przedszkola) no i jej wystarczyło umyc 2 razy głowe szamponem ale jednak krem tłusciejszy

Umyj płynem do naczyń, jak radzą dziewczyny. Ja rocznemu dziecku zmywałam płynem do naczyń wtarty we włosy krem i dostała uczulenie wprawdzie, ale od razu zeszła ta maź.

Gość Wiiitttam
Dzięki dziewczyny za porady,wypróbujemy dzisiaj,obcinać włosów mu nie chce bo ma fajną fryzurkę,i szkoda by mi było. Myślę,że od patrzył ode mnie higiene włosów :D Widział jak wcieram sobie piankę we włosy,i stąd ten pomysł z kremem :D Jeszcze raz dziękuję i życzę miłego dzionka :)

Ale radzę ci- zanim umyjesz włosy płynem do naczyń i narazisz delikatną skórę na podraznienia, spróbuj z oliwką. Tym sposobem usuwałam już ze skóry głowy np tłustą maść na zmiany skórne. Lekarz tak mi poradził i faktycznie działa.

to tak samo jak plamy ze smaru usuwa się margaryną;)

Polecam plyn do naczyn, jesli dziecko ma ok dwoch latek. Nie wcieraj w skore tylko zmyj z wlosow, i nie za duzo tego plynu. powtorz to przy dwoch kapielach i po problemie, i nie myj potem odrazu szamponem, bo moze byc uczulenie, po prostu dwa kolejne dni zamiast szamponu plyn do naczyn, a potem na trzeci dzien normalnie szampon, ja tak zrobilam u mojego i pomoglo, powodzenia

Gość Wiiitttam
Hej dziewczyny,chciałam się pochwalić,że płyn do naczyń zadziałał!!! Wczoraj umyłam mu główkę płynem dwa razy i po problemie :D Pozdrawiam

Gość fdds
dzięki za wiadomość warto wiedzieć ze pomogło