Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izka2000

Rzucanie palenia- kto się przyłączy!?

Polecane posty

Fanfi ty nie durniej do tego nie namawiaj sam siebie człowieczku ... Ja dziś miałam mały kryzys i czułam się fatalnie ale poszłam na spacerek i udało się nie palić dalej...Powiedziałam o tym koleżance która zadzwoniła kolejnej która przyszła do mnie i mężowi i czuje się lepiej że to tu też wyrzucam moi drodzy...

Witam miłego dnia choć wietrzny i mokry jest. Proszę bez inwektyw i epitetów;:)

Gość tadeuszwiedzacyduzo
RZUCILEM PALENIE CYGAR 31 grudnia2010r.W tym to dniu kupilem sobie ecygaro-dawajace "dym" 6x wiecej od epapierosa.Poczatkowo nie smakowalo.Czasem zapalilem zwykle cygaro.bo organizm potrzebowal.Pozniej zauwazylem,ze jesli mialem przy sobie elektronicznego-to pociagnolem kilka razy i odchodzila chce palenia.Poniewaz wklady(plyn do napelniania)jest drogi (20zl mala butelka) eksperymentowalem i zrobilem sam PODOBNY PLYN poprzez wlozenie do glicetyny plynnej(dostepnej w kazdej aptece0 cygara (lub tytoniu) a pozniej dodania niewielkiej ilosci spirytusu (rozcienczenie)Obecnie to ja panuje nad tytoniem.I prosze pamietac ze czlowiek od czsow prechistorycznych uzywal juz ROZNYCH RODZAJOW DYMU w pomieszczeniach gdzie zamieszkiwal i byl to jakby "naturalny skladnik' wdychania tego co palil przy ognisku i w piecu.Wiec czasem jesli cos nam doskiwra w gardle warto zapalic jakiegos metolowego papierosa lub skreta z piolunu,i suchych zil z nazsego ogrodka lub laki ale zil co pachna.thenks

Poczekaj jeszcze troche, az od e-papierosa stracisz mowe, wtedy bedziesz innego zdania. Wiem, bo sam uzywalem.

Do sprzatania kawalerki wynajalem panienke co robila to nago. Mialem kase zaoszczedzona z fajek wiec stwierdzilem ze mi sie cos od zycia nalezy.

@-papieros to jest dopiero zbijanie kasy na przysłowiowym "gównie" nie kumam ludzi którzy chcąc rzucic palenie kultywują nadal rytułał wkładnia do ust kiepa

realziomek ty masz pomysły ...do prasowania chętnie bym zatrudniła kolesia co robi to nie koniecznie na golasa ale dobrze robił...myślisz że są faceci co lubią prasować?? Ja nie znoszę sterty prasowania :( e--papierosa nie paliłam i nie wiem jak to jest, a teraz pije kawusie aromatyczną i delektuje się nią zamiast fajki...luksus na który nie każdy może sobie pozwolić Ja też myślałam na początku rzucania "o nie kawa też musi odejść na bok bo rytuał to faja nieodłączna od kawy a tu nic z tych rzeczy...

też mnie te smierdziele męczą... już parę razy wytrzymywałam bez papierocha od 3 do 5 dni i później na nowo. Ostatnio palę jednego cieniutkiego CD raz dziennie. Tak bym chciała już jutro po niego nie sięgnąć..... Będe próbowała a nóż się uda???

wyda.. witam Ciebie i nie wiem skoro palisz jedną cienką słomke dziennie to nie masz chyba większego problemu Troszkę się ze sobą musisz dogadać i nie wiem w jakiej porze ją wypalasz ??? ale tę pore zbojkotować należy i przejść do porządku dziennego...No chyba że to nie jest 1 sztuka tylko 1 paczka to zmienia postać rzeczy A tak w ogóle to coś topik zmarniał.......:( iza gdzie twoje poświęcenie i info o postanowieniu Gdzie są wszyscy ????? Hallo nie ma życia w tym topiku...

Masz racje Ewimati cosik chyba przez wyjatkową aure spowodowało taką totalną nieobecność.:O:( też dziś nie miałem zbyt dużo czasu dopiero teraz więcej luzu mam.

Wstawać śpiochy Moze dziś słoneczko wyjrzy na weekend i zwoła pozostałych bywalców tematu.

Heloł 🖐️ już dawno nie śpię i nadal nie palę:D U mnie słoneczko świeci od rana nie tylko na gg ;) FANFI ja się czujesz? nie ciągnie do dymka? Izunia wracaj tutaj i pilnuj, bo topik umiera. Kto ma witać nowe osoby? Ty jesteś tutaj gospodynią;) @-papieros to ściema Dzisiaj nie palimy, bo życie bez fajek cudne jest :D:D:D Pozdrawiam

Witam nieco później ale serdecznie wszystkich... Mam jakoś nieodparte wrażenie że iza się przestraszyła nie nas tylko nałogu a przy okazji nas... Przecież można w tym temacie przeplatać główny wątek innymi sprawami istotnymi i wracać do gł wątku...prawda?? Mnie muli dzisiaj coś moja waga ...Odkąd jestem po operacji i nie palę również nie mogę sobie z nią poradzić i wiem wiem trzeba ograniczyć słodycze, nie jeść pieczywa białego, wieprzowiny i już a i po 18 a ja te reguły nie mam zachowane i tak mi przybywa coraz więcej..Nigdy się nie odchudzałam i zawsze byłam jak to tatko mawiał "zasuszona ewa" a teraz ...niespodzianka nie miła niestety

Evimati - zdrowia życzę:D po jakiej jesteś operacji jeśli mogę spytać? A ja czasami myślę, ze odrobina przyjemności nam się należy ;) i bez wyrzutów sumienia sięgam po batonik.

Hmmmmmmmmmmmmm nie dobrze.:O:( Będe musiał w niedzielę z danego słowa sie wywiązac:O:(

Kobieto.. miałam laparoskopowe usunięcie cysty w znieczuleniu ogólnym więc nie dane mi było czynnie uczestniczyć w operacji ale po się stracha najadłam jak mi jelita na chwilę przestały funkcjonować i popłoch siałam na oddziale w Matce Polce w Łodzi...hehehehe Tyle badań mi zrobili w jednej chwili co przez cały pobyt 9 dni nie robili bo się ociągali ze wszystkim,.. Dziś kupiłam kosz wiklinowy i bratki dla mamusi i tatusia ...Pewnie się ucieszą tam na górze ...Moja siostra ma wolny weekend więc my wcześniej o tydzień zrobimy sobie taki wstęp do Świąt... Ja zawsze robię 1) biały barszczyk z jajkiem i pokrojoną pieczoną wędliną(schabi karczek ) i dużo majeranku Potem jest 2) biała kiełbaska w ziołach Najpierw się obgotowuje kiełbaskę potem miesza zioła jakie lubisz(majeranek,lubczyk,bazylia,koperek) Obtaczam kiełbaski w ziołach i na patelnię na rozgrzany tłuszcz by były rumiane Robię też 3) jajka faszerowane (żółtko+szczypiorek+szynka pokrojona+odrobina chrzanu i majonezu) 4)szynka w rulony s serkiem pomieszanym z orzechami włoskimi i paseczkiem ogórka korniszona 5) sałatka warzywna tradycyjna jest też co roku bo mama moja ją zawsze robiła 6) tortellini kupuje teraz w lidlu do tego 1 ogórek zielony ,2 pomidorki i szczypiorek dużo Tortellini gotuje15minut kroje pomidor i ogórek w dużą kostkę i łączę to wszystko sosem (pół kubka jogurtu typu greckiego+2 łyżki dobrej śmietany 18%+1 łyżka majonezu i wkroić 4 ząbki czosnku drobniutko) do lodówki na 1h i pycha POLECAM jak ktoś nie ma pomysłu na szybkie potrawy świąteczne...

FANFI - nie waż się zapalić!! pogroziłam palcem:P Evimati - noo to jesteś przebadana :D ja przeżyłam dwie operacje i to takie, po których ciężko ciągać faje. Po pierwszej zaczełąm palić jeszcze w szpitalu, czyli chyba po tygodniu, po drugiej zaczęłam palić po 2 tygodniach. Ukrywałam się przed dziećmi i mężem tak jak teraz Izka robi. Ech, głupia byłam. Nie myślałam jeszcze tak dokładnie o świętach. Jutro o tym pomyslę, pogadam ze swoimi chłopakami co sobie życzą na te święta;) Pamiętamy ----> fajNIE jest nie palić :D Spokojnego wieczoru życzę :)

Tak tak -------- super fajnie jest nie palić. Ja w szpitalu jak byłam teraz to zeszłam kilka razy w ciągu pobytu 9 dniowego i zapaliłam i nawet pan ochrona mi uwagę zwrócił, że tu się nie wychodzi w grubym szlafroku na dwór i mi się głupio zrobiło ,a po operacji nie wzięłam ni jednego fajka do ust i już od 01.02.2011r. nie palę Tej daty jeszcze nigdzie nie pisałam, sobie też nie nawet na kartce Ooooo to ważna data... Miłej nocki Jutro wyjazd do siostry i do rodziców na groby Posprzątam i kwiaty postawię....To czas zadumy i rozmyślania Zawsze tak mam odkąd ich nie ma... Dobranoc

Nikdo neni doma??:O:( Oj bumelanty:O:(Słoneczko wyżej i już nikogo nie ma.Izunia nie martw sie od jutra razem palimy.:O:(A moze potem rzucimy w poniedziałek oboje jak myślisz??Nie łam sie tylko zawitaj na swój temat Izunio.Jestesmy sierotami i czekamy z utęsnieniem❤️

Jedna słomka dziennie, a ja jakoś nie mogłam z niej zrezygnować, najbardziej smakowała koło południa:) (Wcześniej paliłam dużo więcej i mocniejsze- od grudnia zmniejszyłam do 1 szt.) Od wczoraj omijam fajki szerokim łukiem. Obym wytrzymała do wieczora. Trzymajcie kciuki

Jestem zdegustowany,gdyz nie zobaczyłem Izuni a w dalszym ciągu nie palę:O:( Więc złamałem obietnicę.Jeszcze do 00.00 trochę czasu ,więc jeszcze HONOR będzie uratowany:P

wyda--nie pomoze Ci ta słomka a tylko wzmocni pragnienie:O:(

Kochani jestem ponownie:) Miałam kilka dni wolnego i tyle sprzątania że nawet nie miałam czasu i siły internet odpalić:) Nadal popalam.

Izunia 🖐️ dobrze, że jesteś tylko szkoda, że nadal popalasz:( Rzuć to świństwo! FANFI mam ndzieję, że nie dotrzymałeś słowa :P i nadal nie palisz:D wyda - palisz jedną cienką słomkę dziennie. Ani "witaminy";) ani nikotyny z takiego papierosa, tylko w gębie sobie smrodzisz:classic_cool: Evimati - jak po weekendzie? Nadal nie palimy :D:D:D Miłego bezdymnego dnia życzę wszystkim 👄