Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

No i stało się moja siostra jest w ciąży i ostatnio gadałyśmy na temat wyprawki dla przyszłego członka rodzinki :] Chciałabym wiedzieć co jest według was najbardziej potrzebne. Z tego co wiem najważniejsze są pieluchy tylko nie wiem czy np. tetrowe na początek mogą być np. http://www.jestemdzieckiem.pl/produkt,46892,komplet-6-pieluszek-tetrowych-bawelnianych-bialo-niebieskich-bobas.html ,a czytałam gdzieś, że mamy często wracają do starych sposobów, ponieważ są zdrowsze dla skóry bobaska. Co sądzicie ?

Gość 4544
tetrowe?? no cos ty bedize to prac, prasowac?? wiesz iel bys musial tego miec na zmiane w dzisiejszych czasamch sie uzywa pampersów ja uzywam od urodzenia małej DADA za 26zł i jestem mega zadowolona a mala ma juz niecałe 2 latka i wcale nie podrazniaja skory, nie przemakaja, nie ma zadnych uczulen w zyciu bym nie uzywała tetrowych one dopeiro przemakaja bo w pampersie ci wsiaka do speclnego wkladu a tetrowa co?

Gość Fisher Price są
Miększe i przyjemniejsze od tetrowych są muślinowe. Te z linku nie nadają się akurat na pieluchy do przewijania, tylko służą do innych celów. Z tym wracaniem do starych sposobów, to nie do końca prawda. Idea może pozostaje ta sama, ale narzędzia są inne. :) Poczytaj o dzisiejszych systemach pieluch wielorazowych to zauważysz że różnica jest naprawdę spora.

Gość Fisher Price są
Dzisiejszych wielorazówek się nie prasuje. A tetrówki są przydatne, ale do wielu innych czynności i w niewielkiej ilości i też nie trzeba ich prasować jak się równo rozwiesi.

ja też na początku nastawiłam się na tetrowe, bo niby zdrowsze itp.. guzik prawda, jak mała przesikiwała mi każdą pieluchę, każde ubranko i prześcieradło, dałam za wygraną, teraz nie wyobrażam sobie życia bez pieluszek jednorazowych :-)

Gość Fisher Price są
Dzisiejsze wielorazowe to już nie tetrówki. Nie wprowadzajcie ludzi w błąd i nie straszcie.

Gość Fisher Price są
I wychodzą taniej niż jednorazowe.

Gość mamamam26
chyba ci sie strasznie nudzi że rozkminiasz aż tak pieluchy tetrowe...

Gość mamamam26
i czemu to siedzenie w mokrej pielusze tetrowej ma byc zdrowsze? w czym? bo zmieniac byc musiała co 10 minut..

Gość no toscie wymyslili
nie no, niby tetra i te inne sa bardziej ekologiczne ale jak sobie pomyslisz ile tego musialabys miec, ile razy dziennie puszczac pralke zeby sie wypralo, koszty pradu, proszkow specjalnie dla dzieci bo w zwyklym Arielu nie wypierzesz bo uczuli to wez sie zastanow. Moze nie ide z duchem czasu ale uzywalam jednorazowych dla 1 dziecka i dla 2 tez mam taki zamiar. Serio. A tetra sie przyda do innych celow.