Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dianka90

POZBAWIENIE PRAW RODZICIELSKICH OJCA-POMOZCIE MAMY!

Polecane posty

Witam. Jutro mam sprawe w sadzie o pozbawienie praw rodzicielskich ojca mojej 1,5 rocznej corki. Powiedzcie prosze mamy, moze i z doswiadczenia jakie argumenty moga przekonac sad o pozbawienie praw rodzicielskich? Czy to, ze: *nie placi alimentow chodz sa sadownie zasadzone (otrzymuje z mopsu) *nie utrzymuje kontoktu z dzieckiem od ponad pol roku (od kad wyjechal za granice) *nie interesuje s9e w ogole dzieciem (ani jednej wizyty, ani jednego telefonu) *pali marihuale *dziecko gdy zostawalo pod jego opieka zaniedbywal (nie myl butelek, niechetnie karmil, nie przewijal) Ma sporo dlugow w bankach, sieciach komorkowych, gazowni, energetyce itp. Idzie ze mnba kolezanka - jesli byllby potrzebny swiadek. Chce go pozbawic praw, poniewaz jak wspomnialam pali marihuane, boje sie ze kiedys bedzie chcial porwac lub zabrac mi dziecko, nie chce siebie i malej narazac na takie stresy. Raz nie chcial mi dziecka oddac przez 2 godziny, dzwonilam na policje, ale oddal w koncu. Ogolnie zle mnie traktowal, w ciazy szarpal, po porodzie bil (rodzina widziala siniaki, byli swiadomi, znajoma tez byla swiadkiem). Czy to wszystko wystarczy?

o boze :( wspolczuje. Gdzie Ty dziewczyn mialas oczy zeby z takim sie prowadzac? Powodzenia w sadzie zycze

Dodam jeszcze, ze dziekuje z gory za uszczypliwe komentarze. Jagoda- czlowiek nie jest nieomylny. Moze jakas rada w temacie?

Gość hahaha, ale masz nasrane we
łbie zeby sie z takim ciulem powadzac i jeszcze sobie dziecko z nim zrobic :O

Bo jara maryche tez, moja droga, jak raz wpadl do mieszkania po "marysce" i walnal tekst "poloz tylko dziecko to zobaczysz co Ci zrobie..." to w jednej chwili zerwalam sie z dzieciek i wybieglam do jego matki, po czym zadzwonilam po brata i wyprowadzilam sie do niego.

Jesli masz swiadka ( kolezanke ) to mysle , ze sad Ci powinien uwierzyc. Moze jescze kgos oprocz tej kolezanki powinnas powolac na swiadka wtedy byloby to wszytsko bardziej wiarygodne. Wiecej ci nie pomoge bo sie po prostu na tym nie znam, dzieki bogu.

Gość kochana,po
po marysce ludzie sa lagodni!!!mogl miec wypite,ale na pewno po samej marysi nie byl:) no nie wcisniesz mi laska!

"Madry Polak po szkodzie" Moze cos podpowiedzie, procz pouczania? Nauczke mam juz na cale zycie, zeby z takimi metami sie nie zadawac.

Do postu nade mna. Pic tez czasami pil, z natury lagodny nie byl, o czym dowiedzialam sie pozniej. Swiadkiem jest brat, ale bedzie wtedy w pracy i nie moze zbytnio sie zwolnic. Myslicie ze to co napislaam w 1 poscie wystarczy? Moze mial ktos podobny przypadek?

Gość Wiem z autopsji co mówię
JAK U MNIE? POSZŁAM DO SĄDU PO ZGODĘ NA PASZPORT DLA DZIECKA, BO CHCIAŁAM WYJECHAĆ Z DZIECKIEM NA WCZASY ZAGRANICZNE. SĘDZIA ZAPYTAŁ CO Z OJCEM ODPOWIEDZIAŁAM, ŻE NIE UTRZYMUJEMY KONTAKTU, ŻE NIE PŁACI ALIMENTÓW I TYLE. SĘDZIA NA TO ZAPYTAŁ CZY NIE MYŚLAŁAM, ŻEBY WŁAŚNIE ODEBRAĆ PRAWA RODZICIELSKIE. GDY STWIERDZIŁAM, ŻE NIE MAM PODSTAW TO SIĘ ROZEŚMIAŁ I POWIEDZIAŁ, ŻE PORZUCENIE DZIECKA BEZ ŚRODKÓW NA ŻYCIE TO JEST PODSTAWA. TYLE TYLKO, ZE MOJE DZIECKO MIAŁO 3,5 ROKU, A TWOJE NIE MA OJCE DOPIERO KILKA MIESIĘCY. WIĘC NIE WIEM.

Acha. dziekuje bardzo za twoja wypowiedz. Mi rowniez chodzi szczegolnie o paszport dla corki, ale nie tylko. Moze uda mi sie to zalatwic na drugiej juz sprawie. Mam dosc tulania sie po sadach...

sprawa o paszport to jedno, a pozbawienie praw to drugie. Nie załatwisz tego razem - musisz zrobić dwie sprawy. Ja złożyłam do sądu sprawę o paszport, dopiero potem założyłam drugą o pozbawienie władzy. Natomiast Ty złożylaś pozew o pozbawienie władzy, więc tym razem zgody na paszport nie dostaniesz. Nie mieszaj tych dwóch spraw. Poza tym to nie jest tak, że będziesz sama. Spraw się odbędzie jak ojciec dziecka będzie prawidłowo poinformowany o sprawie i odbierze wezwanie z sądu - inaczej sprawa się nie odbędzie.

Wiem, wiemdlatego to druga sprawa juz. Jego matka bedzie wystepowala w jego imieniu. A sluchaj, jesli jutro sprawa zakonczylaby sie pomyslnie dla mnie i corki to chyba smialo sama moge isc i wyrobic jej paszport prawda?

tak, ale dopiero po tym jak dostaniesz uprawomocnienie z sądu czyli ze 2 tygodnie później

Acha. Dziekuje Ci bardzo za wypowiedz. Bardzo mi pomoglas :) Pozdrawiam serdecznie i zdrowia zycze ;)

vice versacze :D

Gość jesli pozbawisz
go wladzy rodzicielskiej, nie bedziesz potrzebowala zgody na wydanie paszportu, tylko zanosisz wyrok sadu o pozbawieniu. Ja na taka sprawe wzielam adwokata. Sytuacje mialam podobna do ciebie, czyli nieplacenie alimentow, nie interesowanie sie, naduzywanie alko.

To dobrze, ze mialas adwokata :) ja niestety nie pracuje i nie stac mnie na adwokata. Moze mi sie uda. Jutro napisze jak mi poszlo...

Gość moglas sie starac o adwokata z
urzedu przeciez...

Gość i jak bylo?
dalas rade?

Hej! WYGRALAM SPRAWE :) Co prawda jego matka moze sie odwolac w ciagu 7 lub 14 dni do sadu Okregowego, ale watpie zeby to zrobila bo wie, ze i tak walczylabym. Wystarczylo, ze powiedzialam kilka sytuacji jakie mialy miejsce i sedzina postanowila pozbawic go praw rodzicielskich. W koncu moge byc spokojna...

Gość i jak bylo?
aha. no to dobrze. gratulacje i trzymaj sie! powodzenia w zyciu.

Wiesz, to, że wygrałaś sprawę niech nie zmyli Twojej czujności. Orzeczenie sądu to jedno, ale jego postępowanie to drugie... Myślisz, ze jak sąd pozbawił go praw, to to automatycznie chroni Twoje dziecko przed porwaniem przez niego czy jakąś inną krzywdą? Wie gdzie mieszkacie i w ogóle. Nie pisze tego, żeby Cię zdołować czy straszyć, ale bądź dalej czujna. Bo ten wyrok może go rozjuszyć i zrobi coś głupiego jeszcze... Życzę Ci powodzenia w życiu i żebyś znalazła super faceta, który Cie pokocha, a Ty jego i będzie Was chronił.

Gość hahahahahahahaha
chlopak tak wpadl ze za cpanie sie wzial

Gość gość
jagoda369 2011.04.06 hahahahaha dobrze ze przejrzala na oczy

Gość gość
ale jesteście szmaty