Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Analizator 2011

Czemu wielu Polaków to męczennicy, niewolnicy i narzekacze?

Polecane posty

Gość ERTYU8IYOLTFD
CZEMU?ANO DLATEGO ŻE MY POLACY JAKO NARÓD JESTEŚMY TRAKTOWANI OD LAT JAK POPYCHACZE I NAIWNIACY , KTÓRYM TO SIE TYLKO OBIECUJE I TYLKO NA TYM SIE KOŃCZY.ZADEN INNY KRAJ NIE POZWOLIŁBY SOBIE NA TAKIE TRAKTOWANIE, NIE WYPBRAŻAM SOEBIE FRANCUZÓW CZY NIEMCÓW TAK WSZYSCY BY WYSZLI NA ULICE, ALE JA NIE WIM DALCZEGO MY SIE ŁUDZIMY I NA CO CIERPLIWIE CZEKAMY ? NIE WIEM,WIEC NIE DZIW SIE SMARKACZU !

Gość zxcvbnn
Przez mentalność zj***ną komunizmem i wiejską religijnością. Do tego gloryfikowanie klęsk i męczeństwa. Utwory propagujące "mesjanizm" powinny być wyrzucone z kanonu szkolnych lektur.

Gość Ajajajajaajajaja
To skomplikowane wszystko :(

Gość Wolacy Wolacy Wolacy
Już Dostojewski pisał o Polakach : "polaczki"

Gość uiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
aaa

Gość a co maja zrobic
:O

Gość bo za mało zarabiają
ot

Gość STRAJK!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość elo elo 3 2 0
czytam wiecznie na forach i dużo ludzi chce WRESZCIE coś zmienić w tym kraju, podburza do zrywów, strajków... i nic. potrzebny nam ktoś, choćby szaleniec, który wreszcie TO zacznie ! :)

Gość elo elo 3 2 0
taki Piłsudski by Nam się przydał, poważnie :D no nie mam racji? :)

No Piłsudski dobrze prawił. Nie żyje już niestety. Nie wiem, jak tam się przysłużył, ale czytałam kiedyś jego cytaty i rozwaliły mi system. :D

Gość elo elo 3 2 0
no to już to już 76 lat :P hehe :) nakurwiał bolszewików, robił dla kraju to, co było konieczne, a nie to, co było wskazane (czyt. popierane przez większość, czyli po części najwygodniejsze), umiał się postawić, no kurde po prostu wyciągnął nas z bagna niewoli, pokazał, że u siebie rządzimy MY! on był takim, można powiedzieć, trochę dyktatorem :P ale jak najbardziej na dobre Nam to wyszło. eh, co będzie z Naszą Polską? :(

A miał jakąś swoją wizję, czy tak tylko się zachowywał władczo? Po tych cytatach to strasznie mi się jego charakter spodobał, ale co innego wszystko podważać, a co innego mieć jeszcze swój pomysł . To jak to z nim było?

"Ja tego, proszę pana, nie nazywam Konstytucją, ja to nazywam konstytutą. I wymyśliłem to słowo, bo ono najbliższe jest do prostituty." "Polska to obwarzanek: Kresy urodzajne, centrum nic." :D:D:D

Gość elo elo 3 2 0
ze wstydem przyznam, że... nie wiem dokładnie :O ale przypał :( ale zaraz zajrzę do jakiejś książki, tudzież w necie poszukam i zapamiętam do końca życia! ale obstawiam, że miał wizję. nie, on nie robił nic w ciemno.

Jakby nie miał jakiegoś planu odnowy to by raczej nie został premierem :D. Stawiam Redsa że tak.

Kiedyś miałam czytać ten artykuł z wikipedii ale mi się odechciało. :D Nadrobię akurat. Nie obrażaj Redsa- jakiś mikroskopijny procent jednak zawiera.

Gość elo elo 3 2 0
w to nie wątpię :) Alles Klar.... z Twoich postów wnioskowałam, żeś chłop :D serio haha :) tzn. z postów w tym temacie :) ale zwracam Honor! ;)

Kurde, muszę częściej używać zwrotów wskazujących na płeć, bo potem rozmówca ma niespodziewanki. :D A czemu wnioskowałaś, że chłop?

Gość elo elo 3 2 0
a jakoś tak :D:D

Gość elo elo 3 2 0
chyba przez to zamiłowanie do cytatów :D jakoś męsko to zabrzmiało :D ale fakt, pisałaś w formie żeńskiej, moje niedoczytanie :P

czyli co, dwa polskie chłopy o Polsce rozprawiają ? :-D Co do tematu to też się często nad tym zastanawiam. Narzekanie to taka nasza narodowa tradycja. W dużej mierze wynika z burzliwej historii.Potem była przekazywana dalej z pokolenia na pokolenie. Do dziś jest tak, że jak zdrożeje cukier to jest to temat nr jeden. Byłoby to zrozumiałe gdyby od gadania staniał. Polacy kochają narzekanie i wszelkiego rodzaju tragedie. Jest tyle pięknych cyklicznych programów w tv o ludzkich tragediach a widzów na te nie brakuje nigdy. Cóż, tak jak nie wybiera się matki i ojca tak nie wybiera się ojczyzny. :-)

Jakby nie to narzekanie to mi się mentalność Polaków podoba. Na przykład Amerykanie są koszmarnie wylewni, już w taki obleśny, sztuczny sposób i u nich to jest w dobrym tonie. Ja tam wolę polski chłód, a żeby szczery był.:D

Alles Klar Ja wiem czy Polacy są tacy zdystansowani? Chyba nie. Amerykanie wylewni tylko pozornie, to jest takie sztucznie nadmuchane, ale to im w pewien sposób ułatwia życie. Lepiej jest z rana usłyszeć od kogoś mniej szczere "hi, how are you?" niż bardzo szczere "oj znów masło zdrożało "

Gość elo elo 3 2 0
oj nie do końca się zgodzę - gdy rano (czy o jakiejkolwiek innej porze) słyszę coś nieszczerego, to już wolę gadanie (--> narzekanie;) ) o drożyźnie. bo jak ktoś jest nieszczery i udaje pupilka, to jest to kolejny powód do narzekania, obgadywania wręcz :D

Gość wolskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wolacy to roboty!!!!!!!!!!!!!!!!! Jazda za 1500 brutto!!!!!!

Gość najmniej i do roboty
zeby chociaz 1500 1386 brutto daja i ani grosza wiecej

Gość Ja bym placil 2 zl za godzine
Oooo!