Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzestnica

Ile po CC można zacząć ćwiczyć mięśnie brzucha?

Polecane posty

Gość chrzestnica

Jestem 6 miesięcy po CC. Mój brzuch już jest w miarę 'schowany' ale na pewno nie doskonały, chciałabym się dowiedzieć czy już mogę zacząć robić brzuszki lub inne ćwiczenia na mięśnie brzucha?

Gość chrzestnica
pomóżcie

Gość gryczka
Myślę, że spokojnie. Jak byłam 8 tygodni po cc u gina na kontroli, to powiedział, że powinnam to uzależnić od swojego samopoczucia. Jeśli czuję się na siłach, jeśli mnie nie boli, to pomalutku można zaczynać właśnie ok.2 miesiące po. Ale bardzo ostrożnie, zacząć od 5-10 brzuszków dziennie ;-) I jak tylko coś boli czy się zmęczysz - przerwać. Tak mi lekarz powiedział.

Ja w szpitalu odbyłam rozmowę z fizjoterapeutką i dała mi broszurkę z ćwiczeniami dla kobiet po cesarce i poinstruowała żeby już na drugi dzień po cesarce celowo kaszleći delikatnie napinać mięśnie brzucha a także brać głębokie oddechy (tak żeby brzuch się podnosił) i ćiwczyć tak kilkanaście razy dziennie a po 6 tygodniach zacząć już bardziej zaawansowane, jak narazie u mnie wszystko ok i mięśnie brzucha już w lepszym stanie. W Polsce bardziej ostrożnie podchodzą do sprawy i sama nie wiem co lepsze ale mnie takie ćwiczenia pomogły.

Gość no nie mogeeee :)
chyba juz mozesz, ale nie forsuj sie na poczatek.

Gość u mnie
ja 3 miesiace po cc robilam juz brzuszki