Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basiag79

dla dziewczyn które chcą schudnąć

Polecane posty

Gość basiag79

Mam ponad 30 lat i chętnie podpowiem jak mozna schudnąć nie stosując żadnych diet prócz jak ja to nazywam diety zdrowego rozsądku Chce Wam pomóc gdyz widzę jak niektóre kobiety walczą z nadwagą a nie są świadome swoich błędów w zywieniu Ja pomimo urodzenia 2 dzieci jestem szczupła i często koleążanki pytają mnie co ja robię że mam taką figurę dlatego chce Wam pomóc Piszcie np co jecie w ciągu dnia i ile ,jak często jecie słodycze,chipsy pijecie napoje kolorowe spróbuje wam opisac co ja jem a czego nie jem,nie piję itp

Gość mlodamamakingi
mam 20 lat prawie 3 miesiace temu urodzilam coreczke i schudlam tylko 4 kg :( przed ciaza wazylam 67kg dzis 79 :( nie wiem jak mam sie tego pozbyc. Od tygodnia nie jem slodyczy unikam ziemniakow i pieczywa. zobaczymy czy cos mi to da :)

Gość MamCórkeChcęDaćJejNaImię
to jak schudnąć? ile posiłków kiedy i ile ćwiczyć ? dieta MŻ?

Gość basiag79
A karmisz piersią ? Ja swoje dzieci w pierwszych miesiącach karmiłam piersią więc to pewnie też miało jakiś wpływ na utratę kilogramów Jeśli nie karmisz to jak najbardziej unikaj słodyczy,pij dużo wody niegazowanej,.Najważniejsze że waga spada Dodam jeszcze że po ciąży w widoczny sposób zaczęłam chudnąc właśnie po ok 3 miesiącach Schudłaś 4 kg wg mnie bardzo ładnie a aaa i dużo spacerków z wózkiem

Jak Ty chcesz pomóc jak nigdy nie byłas i nie wiesz jak to jest co czuje taki człowiek co go kieruję do tego , że je ciężko jest zrozumieć takiego czlowieka jak się nigdy nim nie było

Gość mlodamamakingi
nie nie karmie piersia :)

Gość basiag79
Napiszę tak : nie słodzę herbaty ani kawy,piję tylko wodę mineralną niegazowaną ,nie jem chipsów a słodycze na ogół po obiedzie (nie wiem dlaczego ale wtedy mam ochote na coś słodkiego) i to tez np jakiś batonik ,kilka ciastek,kolację jem o ok 18 z 2 kanapki jeśli później czuje sie głodna zjadam np banana+jabłko lub np jakieś przekąski typu popcorn,łuskany słonecznik Zaczęłam od kolacji wie c napisze co jem na sniadanie często jem musli na mleku lub 1 lub2 kanapkę po ok 3 godz owoce,obiad ok 13(obecnie nie pracuję) najczęściej tylko drugie danie Gdy w ciągu dnia czuję ssanie w żołądku to podjadam owocami(nigdy się nie głodzę po prostu jem gdy jestem głodna nie podjadam w ciągu dnia

Gość jak się odchudzić?
proste!Jeść mniej!zamiast całego schabowego na obiad to pół,zamiast 4ziemniaków na obiad to 2, wszystko jemy mniej o polowe,pijemy co najmniej 2l wody niegazowanej dziennie, zielona herbata-wspomaga odchudzanie, jedzmy duzo warzyw i owocow z zawartoscia blonnika, na szczegolna uwage zasluguja grejpfruty-pomimo ich goryczy zawieraja skladnik ktory przyspiesza metabolizm,nie wychodzmy rano bez sniadania-sniadanie pobudza metabolizm, bialy chleb zamienmy na ciemny, nie slodzmy kawy i herbaty,nie kupujmy sokow ze sklepu-sa dosladzane, lepiej samemu zrobic, zero slodyczy no i sport-sport przyspiesza metabolizm

Gość basiag79
Wiem co czuje taki człowiek bo mój mąż ma problem z nadwagą i wiem jak mu jest czasem ciężko ale jest to facet i często nie przywiązuje uwagi do tego co je i jak je. sama widzę że gdybym ja jadła to co on i tyle to też bym była gruba ale na ogół kobietom zalęży na wyglądzie i staraja sie pilnować zwracać uwagę na to co jedzą (przynajmniej ja tak robię) A I NAJWAŻNIEJSZE!!!! JEM BARDZO POWOLI I DOKŁADNIE PRZEŻUWAM POKARM(własnie mój mąż je bardzo szybko wręcz połyka jedzenie) i tu moim zdaniem popełnia bład -złe przeżuwanie,gryzienie skutkuje złym trawieniem

Aha skoro masz do czynienia z takim osobnikiem który sobie z tym nie radzi to może i wiesz o co w tym wszytskim chodzi.....Ja mam 24 lata i tez mam problemy z nadwagą nie ąz taką wileką no ale 15kg powinnam schudnąć .Walcze z tym wszystkim bardzo długo kupiłam sobie nawet bieżnie do biegania i wszelkie przedmioty ale wydaje mi się , że jestem za slaba psychicznie bardzo chcę schudnąć i ciągle o tym mysle jak o jedzeniu tak i o odchudzaniu .Nie mogę poradzić sobie sama ze sobą ciagle sie zamartwiam.Odchudzam się porządnie tydzień póżniej dopadnie mnie jakiś dzień że strasznie się na obżeram znowu mam doła i znowu zaczynam od nowa z myslą , że jestem beznadziejna.Każdy mi mówi że jestem taka ładna że niewiele mi potrzeba a ja nie potrafie sobie ze sobą poradzić chociaż bardzo chcę i nie jestem leniem!!!proszę może mi jakoś pomożesz słowami

Gość basiag79
Przede wszystkim nie możesz się głodzć,doprowadzać do sytuacji że masz straszne ssanie w żoładku, gdyż w momencie gdy się zbytnio ograniczasz,rezygnujesz całkowicie np ze słodyczy to powoduje to że zaczynasz... mysleć o nich,jedzeniu wtedy chwyta Cie deprecha i mówisz ze nie dasz rady tak dalej Musisz tylko zmienić nawyki żywieniowe tak jak pisałam nie słodzić,nie jeść chipsów,za duzo słodyczy(jak zjesz 1 np prince-polo w ciągu dnia to bedzie ok) nie podjadać w ciągu dnia chyba że owoce Jeśli jesz to powoli,przeżuwaj dokładnie I więcej ruchu ,spacery ćwiczenia i zobaczysz że schudniesz i najważniejsze żeby scudnąć powoli bo co nagle to po diable Musisz wyrobić w sobie w/w nawyki żywieniowe,przyzwyczić organizm Wiem jak robi mój mąz z dnia na dzin rezygnuje ze słodyczy,je mało, ćwiczy fakt chudnie wtedy w oczach ale gdy już schudnie to znów zaczyna jeść jak zwykle albo i w większych ilościach i waga wzrasta Spróbuj wieczorem na kolacje robić sobie np2 kanapki z chleba razowego nie później niż o 19 jak będziesz póżniej głodna zjedz np banana,jabłko(chociaz mi po jabłku jeszcze bardziej sie chce jeść) Powodzenia w razie pytań pisz