Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinowamamba123

Prosze o interpretacje wynikow temperatury w pochwie

Polecane posty

Gość garbolog nieznany
stąd ta infekcja pochwy, pieczenie i zaczerwienienie vaginy.

Gość garbolog nieznany
jamnik też czeka.

Gość maIinowamamba123
miałam wtedy stosunek z moim kolegą z pracy, on troche poruchał i wyjął, chyba nawet się we mnie nie wyspermił, czy mam sie go o to zapytać ? PORADŹCIE PROSZĘ

Gość maIinowamamba123
up

Gość garbolog nieznany
przy temperaturze 36, 96 plemniki się upiekli i możesz tylko pieczeń plemnikową spożyć w ciszy i nabożeństwie popijając wino mszalne z klerykiem, bo proboszcz rucha akurat inną parafiankę radiomryśkę w nagłej piczkowej potrzebie.

Gość maIinowamamba123
naszego księdza proboszcza nie podniecają kobiety

Gość maIinowamamba123
up

Gość maIinowamamba123
up

Gość maIinowamamba123
up

Wygląda jakbyś miała owulację ok. 20 dnia cyklu, ale powinnaś nanieść wyniki na wykres, i wtedy nieco lepiej widać .. A jak mierzysz między 7 - 7:30, to ustal konkretną godzinę, bo pół godziny do przodu zmienia temp o około 0,05 stopnia w górę.. może to niewiele, ale jeśli wykres ma być wiarygodny, lepiej zdecydować się na np 7 i zawsze tak mierzyć :)

20 - 22 dzień ... pod warunkiem że infekcja pochwy nie zaczęła się wcześniej, a 26 dnia jak mówisz przybrała na sile ..

Wydaje mi sie , ze infekcja dopiero 26 , ale fakt moglo to byc wczesniej , tylko tego dnia ujrzalo swiatlo dzienne. Czyli normalnie za 4 , 6 dni powinnam dostac miesiaczke ?

Twój rozkład temperatur wygląda zupełnie normalnie, zresztą to czy jesteś w ciąży można "zaobserwować" dopiero po terminie planowanej miesiączki, a piszesz że cykle masz długie .. więc spokojnie, jeszcze parę dni ;) a w dniu spodziewanej miesiączki powinna Ci spaść temperatura, tak bywa często.. A co do tego czy dostaniesz okres, trudno powiedzieć czy w terminie, bo takie infekcje mogą go nieco przesunąć.. Ja bym spokojnie dalej mierzyła temp., a ewentualny test zrobiła kilka dni po terminie, jeśli będzie się utrzymywać podwyższona temp.

dziekuje za rady :) tak wlasnie zrobie ;) dzis na wszelki wypadek kupilam dwa testy ale poczekaja , zeby je wykonac :) a jakie usprawiedliwienie na bol jajnikow i dolu plecow.??

skoro masz infekcję, mogą Cię pobolewać jajniki, to stan zapalny, może boleć .. mogłaś przeziębić nerki, naciągnąć mięśnie, odgnieść plecy przy siedzeniu czy spaniu, albo zwyczajnie jesteś przeziębiona i bolą kości .. jeżeli nei wykluczasz ciąży, może też być to to, aczkolwiek wątpię, to zbyt wcześnie .. poza tym kobieca psychika jest niezbadana, i wiem na sobie że wszystko można sobie wkręcić ;) także ja bym się niczym nie denerwowała ;)

ale mnie boli juz z jakies dwa tygodnie wlasnie . juz nawet myslalam , ze moglo dojsc do zaplodnienia w poprzednich miesiacach , ale kazdego miesiaca zrobilam test ciazowy, wiec na pewno nawet gdy ich nie robilam w dniu miesiaczki wyszly by pozytywne , prawda?

Tesy ciążowy pokaże pozytywny wynik ponoć już od 6 dnia ciąży, więc jeśli byłaby to ciąża więcej niż kilunastudniowa, spokojnie by ją wykrył :) bez względu na dzień robienia testu po terminie spodziewanej miesiączki.. A co do pobolewania jajników, jeśli nie miałaś tak nigdy wcześniej, jest to coś nowego i niepokoi Cię - po prostu idź do lekarza, zrób USG. Mnie np notorycznie pobolewa brzuch,bez względu na dzień cyklu, mam ponoć nadwrażliwe jajniki, bo ginekolog nic złego nie zauważyła. Przez kafe i z samego opisu ciężko coś powiedzieć, bo to nie są swoiste objawy i to może być cokolwiek :) Ja bym zrobiła tak - poczekaj do terminu miesiączki (z lekkim nadmiarem, 2-3 dni) zrób test, jeśli wyjdzie negatywny, a objawy (czyli ten stan zapalny i ból brzucha nie miną) przejdź się do lekarza. Jesli pozytywny, tymbardziej się przejdź ;) a jeżeli dostaniesz miesiączkę i bóle miną a infekcja przejdzie, to poczekaj następny cykl. Jeśli znowu coś Cię zaniepokoi - idź do lekarza.

dokladnie tak zrobie ;) a na wizute jestem umowiona 5 maja i tak pojde ;) moze mam tam cos niedobrego , a nawet nie wiem ; ) ale swoja droga to mnie bardzo uspokoilas , dziekuje ;*

Proszę ;) a takie rzeczy jak infekcje dróg rodnych warto i należy sprawdzić, bo często zaczyna się delikatnie i łatwo wyleczyć w kilka dni, a przechodzona i zaniedbana choroba potrafi się potem mścić w nieprzyjemny sposób, i potem trzeba się leczyć miesiącami.. Na razie się nie denerwuj, dbaj o higienę, noś bawełniana przewiewną bieliznę, i jeśli nie jesteś pewna co do rodzaju infekcji (grzybica, zapalenie, podrażnienie, infekcja bakteryjna) to lepiej niczym tego nie smaruj, lepiej nie paćkać .. ;P

wlasnie nie packam tam nic ; ) przemywam lactacyten tylko. sluz rzadki , mlecznoibialy , ale zauwazam , ze jest go coraz mniej ,ale 26 dnia cyklu zaczelo sie sluzem jakby serkiem wiejskim , teraz jest rzadki

Gość Bumbarash
Szkoda że nie jestem tym termometrem ....

Hm, ten "serek wiejski" brzmi niepokojąco, bo takie grudki mogą świadczyć o grzybicy .. Jeśli do czasu wizyty u lekarza zauważysz że nic się nie poprawia z tą infekcją, możesz spróbować klotrimazol maść. kosztuje kilka złotych, to maść przeciwgrzybicza. Ale proponuje na razie nie przejmować się zbytnio, i poczekać z maściami aż będziesz wiedzieć czy nie jesteś w ciąży na pewno, bo w tym szczególnym stanie lepiej nie eksperymentować bez wiedzy lekarza z jakimkolwiek lekiem :) Na razie poczekaj przynajmniej kilka dni :)

Jak jest lepiej to tylko się cieszyć ;) w 2 fazie cyklu zwykle tego śluzu jest mniej, czasem pojawia się przed okresem, czasem jest caly czas .. różnie ;) warto obserwować siebie.. Osobiście uważam że nic Ci nie jest ;) a wizyta u lekarza dobra rzecz :) Pozdrawiam ;)

A ten stosunek był bez zabezpieczenia że się tak denerwujesz ? Ja osobiście wątpię żebyś była w ciąży po tym co opisujesz. Powiem Ci tylko tyle, że gdyby objawem ciąży była np zmiana koloru włosów, sądzę że od kilku dni twierdziłabyś że zmieniły odcień ;P Autosugestia :) A przy infekcji to nic dziwnego że objawy masz nieco inne niż zwykle .. Naprawdę, nie denerwuj się na zapas, bo nie masz po co ;)