Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gryzzelda

do czego prowadzi czerpanie wiedzy z miejsc jak kafe

Polecane posty

Gość dgsjkhzgkl
jeszcze nie czytałam artykułu, ale kiedys juz tu pisałam że jak bym przed ciażą znała to forum to najprawdopodobniej oszalałabym z niepokoju i co 2 godziny dzwoniła do swojego lekarza...tak więc Bogu dziekuję że nie znałam i nie miałam do czynienia z połowa "mądrych" inaczej matek.

Gość dgsjkhzgkl
Przeczytałam i Powiem Ci ze straszne to jest ciekawa jestem jak oni beda z tym żyli....ja bym nie mogła.

Gość Drogie Mamy...
noo niestety, trzeba myslec samodzielnie, czytac ze zrozumieniem i umiec samemu szukac zrodel informacji. warto sprawdzic co pisze forumowiczka z innym zrodlem -chociazby otworzyc przegladarke i popatrzec na stronach tematycznych... a najlepiej isc do lekarza. ile nastolatek probowalo usunac ciaze lekami, narkotykami, a sie nie udawalo i dziecko sie urodzilo chore :( przeciez to trzeba byc debilem, wtornym analfabeta, zeby w takie rzeczy wierzyc :/ jeszcze w tych czasach, kiedy dostepnosc informacji jest taka ogromna!

Mi tez jest strasznie szkoda tych dzieciakow... :( dziewczynie na pewnop bedzie ciezko sie pozbierac. I niech mi ktos powie ze wychowanie do zycia w rodzinie w Poslce dobrze dziala :( juz o rodzicach nie wspomne :(

Gość to sie porobiloo
wiecie co mi przychpdzi na mysl tylko jedno: tak dlugo jak dlugo KK sie bedzie czepial damskich tylkow tak dlugo beda sie zdarzac takie sytuacje. wiem ze nie ma co gdybac ale gdyby dziewczyna byla z bardziej postepowej rodziny to pewnie by teraz cieszyla sie macierzynstwem badz oddala malucha do adopcji. a tak uraz na cale zycie, wyrzuty sumienia... zal. ale oczywiscie tzw wychowanie seksualne to zlo, bo zlem jest mowienie w szkole o wspolzyciu i srodkach antykoncepcji tylko ze jesli mlodziezy nikt tego nie wyjasni to beda szukac rozwiazan w internecie. i niech mi nikt nie wciska ze przeciez jest przygotowanie do zycia w rodzinie, bo sa to zajecia prowadzone glownie przez nawiedzone katchetki i ksiezy co wciskaja ze prezerwatywa to zabojstwo nienardzonych dzieci. a prawo do aborcji... sama bym w zyciu nie usunela ale sadze ze kobiety powinny miec wybor. ech ciemnogrod...

Gość okropnie smutna histtoria
szkoda maleństwa ale i tych dzieci szkoda :( Szkoda ze mieli takich pobabranych rodziców co wywalają swoje dzieci z domu, grożą, kasują telefony. Gdyby nie to to pewnie malutka by żyla a mamusia i tatuś by mieli teraz co najwyżej problem ze zmianą pampersów a nie z prawem i wlasną psychiką.

Gość w polsce to wlasnie rodzice
i pedagodzy nawalaja bo nie potrafia otwarcie rozmawiac z mlodzieza o seksie, ich ciele, ani o skutkach inicjacji. jestesmy bardzo pruderyjnym krajem - praktycznie tak bardzo jak usa - byc moze przez dominacje religii w wiekszosci sfer naszego codziennego zycia. ludziom brak wiedzy, a jesli juz ja maja to wstyd im sie nia dzielic z dziecmi. sama widze po swoich rodzicach - gdyby nie internet nie wiedzialabym o seksie, cyklu, hormonach, antykoncepcji, ciazy, aborcji, czy nawet zwyklej menstruacji zupelnie nic! moja matka nawet nie uzywa slow z tego 'delikatnego' w jej przekonaniu obszaru wiedzy i zastepuje je wszystkie '....no wiesz', ktoremu niezmiennie towarzyszy rumieniec na polikach. ojciec radzi sobie jeszcze gorzej, bo on nie potrafi o takich rzeczach rozmawiac powaznie, tylko zawsze w formie dowcipow i zartow, a nazwy wlasciwe zastepuje potocznymi albo wymyslonymi idiotycznymi nazwami i nigdy nie patrzy w oczy ze wstydu. nauczyciele oraniczaja pogadanke o seksie do 'komorka meska laczy sie z komorka zenska', po czym przechodza do ...no wlasnie ...nie inaczej jak budowy komorki, jakby to bylo dla tych mlodych ludzi najistotniejsze. :/ co takiemu dziecku po tym, ze uslyszal ze plemnik sklada sie z cytoplazmy, mitochondriow, wici i czegos tam, skoro nie wie dokladnie jak dochodzi do ciazy, jak sie przed tym zabezpieczac itd. a potem szuka informacji na forach, w gazetach i wsrod rowiesnikow.

Gość hjhjkjkllkopoiuyutr4re4e43ertg
Niestety taka prawda :(

Kochane na pewno nie wziela tych informacji z Kaffe:) Mieszkam koło niej . To była taka k...rewka . Duży wzgląd na t mieli jej rodzice bo to oni nie zaakceptowali ciąży i nie miała w nich wsparcia.. Z drugiej strony sama sobie jest winna. Bo byłam świadkiem jak ON rzucił to dziecko na ladę szpitala jak PSA... masakra .. Oni się przestraszyli bo Ona dostała krwotoku. Wiecie gdyby była człowiekiem to miała by jakieś poczucie winy a ona śmieje się ludziom w oczy i chodzi po imprezach.. ;/

Gość do mloda mama
taka kurewka jak ty? bo ty to chyba do tej samej kategorii sie zaliczasz:O tylko tobie sie nie udalo usunąc i urodzilas :O innych roznic nie widze:O

to chodzi po imprezach czy wyprowadzila sie do innego miasta? mieszka w domu czy w tej szkole z internatem?

Gość do mloda mama
no ty chyba powinnas wiedziec najlepiej-a moze juz zapomnialas jak dawalas tyłka po kątach? bardzo szkoda mi twojego dziecka ze w takiej patologii musi dorastac:O ps.i nie dzieckuj mi tu bo 10 lat wiecej mam od ciebie pokemonie:O

ona teraz mieszka u rodziny poza Bochnią . Po imprezach chodzi i jest bardzo wesoła . hehe a z jakich zrodel ty czerpiesz takie smieszne infoo xD nie chciala usunac ciazy i nie kurwilam sie po katach ;p mialam i mal jednego i jedynego partnera seksualnego w swoim zyciu. jrestes starsza o 10 laT? a zachowujesz sie jak bys byla mlodsza o 15

Gość do mloda mama
chcialas usunac,chcialas - pisalas o tym na niejednym topiku:O matka z ojcem to chyba sie ze wstydu za ciebie pod ziemie musieli zapasc:O

Gość do mloda mama
a co ty kurewko myslisz ze mi sie nudzi tak jak tobie i bede siedziec i przegladac kafe? CHCIALAS USUNAC !!! TYLKO TERAZ GŁUPIO CI SIE PRZYZNAC!!!!

haHA i widzisz jak sie bulwersujesz ;p bo klamalas no skoro chce ci sie przegladac wszystkie topiki na ktorych sie wypowiadalam to na pewno masz czaS zeby teraz poszukac no dalej na pewno masz gdzies w historii ;D i nie denerwuj sie tak dzieciaczku, zegnam xD

Gość elficzka 8080
Młoda Mama,szczerze to ja tez pamietam takie twoje teksty,jak to mialas w planach aborcje ale cos ci nie wyszło:O Wiec moze ty sie tak nie bulwersuj skoro ktos cie złapał na kłamstwie.

Gość do mloda mama
idz kurwo wozek farbuj:D:D spierdalaj do swojego alfonsa i do pracy szmato:D

widze ze nick zmieniasz:) Bo nie bylo takich tekstow i nikt nie mogl ich czytac :D Napisałam ŻEGNAM DZIECIACZKU xD

hmmm wiele tekstów młodej mamy czytałam i szczerze powiem że nie pamiętam takich o aborcji owszem o tym że była młoda że wpadli to tak ale nie o aborcji a co do tematu to nie przeczytałam artykułu bo nie mam dziś na to czasu za bardzo ale z tego co piszecie to chyba nieciekawa akcja :/ i fakt że jakby opierać swoją wiedze i postępowanie na tym co piszą na kafe to żylibyśmy w kraju gdzie nawet dorośli jedliby słoiczkowe jedzenie gerbera i popijali mm :D:D:D no i z każdej pękniętej gumki przy okresie byłyby dzieci :D

Gość ananamana
Nie wiem w jaki sposob internet tu zawinil... Wyczytali rzetelne informacje na temat usuniecia ciazy i sie im udalo. A ze im brak podstawowej wiedzy ignorancja i brak sumienia to przerazajace ale w zaden sposob nie widze tu winy internetu. Autorka chyba powinna popracowac nad forma tematu...