Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pewien_chlopak

Problemy z Cerą i Włosami

Polecane posty

Witam ! Mam problemy z cerą i włosami, problem ciągnie się od gimnazjum.. Na policzkach, brodzie, nosie oraz czole mam pełno wągrów, które niestety pozostawiają po sobie dziury w skórze. Oprócz tego mam pełno syfów na skórze twarzy i szybko mi się skóra przetłuszcza przez co widać na niej czerwone przebarwienia.. A do tego strasznie mi się szybko przetłuszczają włosy.. Nie mam już sił do tego, więc proszę o jakaś poradę jak tym walczyć !! Dziękuje za wszelką pomoc :) PS. Chłopak, 19 lat..

Gość khymkhymkhym
Dermatolog tak. Ale mozna tez popytac w aptece o preparaty na tradzik, oczyszczajace skore, sa swietne tabletki PANTOTEN, dzialaja na wlosy, skore i paznokcie - mnie kiedys bardzo pomogly. Sa specjalne szampony siarkowe na tego typu problemy, nie wstydz sie rowniez popytac u kosmetyczki czy w drogerii - na pewno dostaniec mase porad. Ja jestem zwolenniczka naturalnych srodkow ale one nie daja natychmiastowych efektow, za to maja dlugotrwale dzialanie. Popytaj w sklepach zielarskich.

Powinieneś cos znaleźć na przetłuszczanie skóry. Na pózie toniki z alkoholem antybakteryjne a na włosy to dobra jest taka mikstura tylko że właśnie to dermatolog moze tylko przepisać. wiem sama używam

Albo może picie naparu z bratka?Mojemu koledze to kiedys bardzo pomogło

Dzięki za rady :) Co do dermatologa to byłem kilka razy i zawsze mi zapisywała jakieś ziółka do przecierania twarzy ale najczęściej podrażniały mi skórę. Wolałbym coś znaleźć na własną rękę i przetestować.. Pozdrawiam!

Co polecamy? Odstawienie wszystkiego co zawiera SLS, alkohol, co jest "matujące" bo to tylko pogarsza problemy. A jaka powinna być właściwa pielęgnacja takiej cery poczytaj tutaj: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html Podstawa pielęgnacji to będą kwasy i retinoidy (tu bez wizyty u lekarza się nie obędzie bo są na receptę), poczytaj a jak będziesz miał pytania to wieczorem albo jutro odpowiem.

Nie polecam używać kosmetyków na własną rękę, gdyż możesz pogorszyć sprawę. Powinieneś znaleźć innego dermatologa, taki który Ci pomoże.

Gość a hj kl
koniecznie dobry dermatolog, ktory zleci przede wszystkim badanie, a nie przepisze z marszu masc na tradzik. przyczyn moze byc wiele.

Gość a hj kl
teraz dopiero doczytałam, że byłeś już parę razy. poszukaj w necie dermatologa, który ma bardzo dobrą opinię, podpytaj znajomych. nie chcę tutaj przesądzać, ale najprawdopodobniej nadmierne wydzielanie łoju, potu może być spowodowane czasowymi zmianami hormonalnymi i po przeprowadzeniu badań będzie można szybko je zwalczyć. nie wykluczone jednak, że Twój organizm wydziela nadmiar łoju nie na skutek zmian hormonalnych związanych z wiekiem dojrzewania, a z racji na stałą niewłaściwą gospodarkę hormonalną organizmu, co wymaga stałego leczenia.

Gość strututututuuuuu
ja ze swojej strony polecam: szampony dla dzieci bez SLS takie jak: babydream, hipp do kupienia w rossmanie za grosze co jakis czas skore glowy splukac roztworem z wody i octu aby zakwasic jakos raz w tyg żel do mycia twarzy bez sls: lirene niebieski skora normalna i mieszana rowniez mozna dostac w rossmanie kolo 11zl nie uzywaj nic z alkoholem.

Jak dla faceta, zaczynam się w tym wszystkim gubić hehe :) Postaram się zapisać do dermatologa. Nigdy nie pomyślałem, że mogą to być jakieś poważniejsze objawy.. Drogie są badania hormonalne ? Pozdrawiam!