Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala2011

ciaza

Polecane posty

heja niemialam okresu od grudnia... czasami mam male plamienia lecz niejest to okres, jednak na usg stwierdzili ze niejestem....;/ wczoraj byla umnie polozna i ''obadala'' moj brzuch i powiedziala ze to jest ciaza!! czy to mozliwe ze lekarze mogli sie pomylic/? niezauwazyc?? polozna mowi ze to moze byc genetyczne bo moja mama byla okolo 5-6 mies zemna i dopiero sie skapnela ze jest prosze was o rady niebadzcie zlosliwi dodam ze testy wskazuja ze niejestem ale to samo miala moja matka noi lekarz powiedzial ze testy niedaja pewnosci... potym jak mialam usg przyszedl list na kolejne zeby zobaczyc jak dziecko sie rozwija:O ja juz niekumam tego wszystkiego mialyscie podoby problem??? jakie byly wwasze objawy itp prosze o rade a nie zlosliwosc

Gość niemozlwieeeeeeee
idz jeszcze raz do gina i ok. Albo zrob bete. Jednak na ten czas juz test powinine byc pozyt.

wiem wlasnie musze isc jutro i zrobic wczesniejsze badania bo te kolejne mam dopiero w maju...

Gość mamusssska
Hm... to bardzo dziwna sytuacja... Owszem, lekarz mógł się pomylić, jeśli badał bardzo wczesną ciążę- 5-6 tydzień, mógł jej nie zauważyć, zwłaszcza, przy starszym sprzęcie usg. Położna mogła zaś ciążę wykryć przy badaniu położenia macicy. Ale testy są w tym wypadku dziwne- skoro jesteś w 5-6 miesiącu ciąży, poziom hcg powinien być na tyle wysoki, że bez trudu powinny wykryć ciążę. Idź do ginekologa na kolejne usg, zrób test z krwi, zbadaj poziom hormonów. To da Ci pełniejszy obraz sytuacji.

5 miesiac powinien byc w maju a teraz 4 z drugiej strony tak naprawde nikt niewie kiedy moglo dojsc do zaplodnienia... skoro w grudniu ostatni raz mialam okres a pozniej nie....juz niewiem co robic

Gość xcsdddfe
bdxsjhgcdsda

Gość A ja tam w to nie wierzę!!
Lekarz mówi że nie jesteś wszystkie testy też a ty stwierdzasz że jednak tak po tym że położna po dotknięciu brzucha stwierdziła że to pewnie to.Zamiast zakładać takie wątki to lepiej poszła byś na betę.Szukasz potwierdzenia??Nie znajdziesz go tutaj.Ja nie wierzę że to ciąża bo na pewno już by było wiadomo.Chociaż jeden test by to pokazał.

byly dwie krechy ale takia slaba ta druga byla dodam ze juz raz poronilam i poprostu schiza mam boje sie o malenstwo strasznie jesli tam jest i moga byc jakies problemy

wiem ze to dziwne i glupie ja juz sama niewiem co mam myslec otym wszystkim...........;(;(

Dziewczyno, Zrób badanie beta hcg. Idź choćby jeszcze do innego lekarza lub nawet dwóch... Nie wiem, kiedy badał Cię ginekolog, ale wydaje mi się to nie możliwe, żeby nie zauważył ciąży. Jeśli jesteś w ciąży i zaszłaś w "standardowym" terminie, czyli ok 2 - 3 tygodnie od ostatniej miesiączki, to oznaczałoby, że jesteś już w drugim trymestrze. Na koniec pierwszego trymestru lekarz robi usg, w którym dokładnie ogląda dziecko i bada przezierność karkową i obecność kości nosowej... Skoro jest w stanie zauważyć takie "szczególy" to nie jest możliwe, żeby w ogóle nie zauważył dziecka, czy akcji jesgo serduszka. Beta+usg powinny rozwiać Twoje wątpliwości.

Gość Elliot
Idź do lekarza i na usg.. Znam z opowieści sytuacje, kiedy kobiety mimo ciąży miały normalnie okres... wszystko jest możliwe;)

Gość Elliot
Najlepiej idź od razu na usg 3D.. do jakiegoś specjalisty..

A innych oznak nie masz? Ja juz w 5 tygodniu czulam, ze jestem w ciazy. Ty, bedac w czwartym miesiacu, tym bardziej powinnas. Piersi? Brzuch? Mdlosci? Inne atrakcje?

no wlasnie mialam -brak okresu -bole glowy -powiekszone bolace piersi/sutki -zmiana humorkow -szybciej mi sie przetluszczaja i rosna wlosy -czasami swedzenie na brzuchu -wielka chec lub niechec do jedzenia -sennosc i to taka ze czuje sie jakbym jakies dragi wpierdzielala no i chyba to wszystko.... ja niewiem no dzisiaj ide sobie te cholerna wizyte zlozyc jeszcze raz bo babka mi robila usg na odpieprz tak szczerze mowiac i sie spoznila wiec odrazu weszla i mnie zaawolala to byla jakos 7 rano eh....niema co czekac dzieki wam:):*

w sumie czytalam troche ze lekarz moze sie mylic, ze moge isc do innego lekarza:) bo wiadomo kazdy inny w swoim fachu prawda?// no ale coz...zobaczymy poprostu NIEMOGE DOCZEKAC SIE MALENSTWA i sie ciesze ze juz powinnam miec okres i niemam:D ale sami wiecie,..... cholerny londyn;/

a jak przebiegaly wasze ciaze??/ kiedy sie zorientowalyscie ze jestescie?// jakie byly wasze odczucia/