Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez chamstwa proszę

Zmiana nazwiska konieczna!

Polecane posty

Gość bez chamstwa proszę

Mam długie typowo polskie nazwisko. Wyjeżdzam do USA prawdopodobnie na stałe, będę mogła zmienić na łatwiejsze do wymówienia dla Amerykanów? Może być polskie, ale żeby było krótsze...

Gość nie mów, że Brzęczyszczkiewicz
:D

Gość rhtthtrhrejt
idź do urzędu i wymień, da się jeżeli podasz jakiś konkretny powód, a Twój jest wmiare ok więc pewnie się da

Gość don pedro de la rosa
gates

Gość don pedro de la rosa
zmien na - gates

Gość zasmuce
powod "żeby Amerykanom sie łatwiej wymawiało" NIE jest wystarczający :) wiec nawet sie nie fatyguj albo lepiej wymysl cos lepszego

Gość rhtthtrhrejt
dodaj jakąs jeszcze bajkę i zmienisz, moja znajoma zmieniła nazwisko bez praktycznie żadnych głębszych powodów, znaczy ona sobie ucięła nazwisko w połowie tak jakby:classic_cool:

Gość rhtthtrhrejt
ale najprościej, wyjedź, wyjdź za jakiegoś amerykanina i weź jego nazwisko i po kłopocie:classic_cool:

Gość jjhhhhhhh
Mozna zmienic wtedy gdy dostajesz obywatelstwo amerykanskie. Ale to ci przysluguje po 5 latach od otrzymania Green Card, albo po 3 latach jesli jestes zona obywatela amerykanskiego. Tak sobie ot chcesz zmienic bo wyjezdzasz, to nie jestem taka pewna czy sie da, bo co im do nazwiska polskiego obywatela. A tak wogole to po co zmieniac, moja kuzynaka nazywa sie Grazyna i nie zmienila tego, bo lubi swoje imie, a nawet jej maz nie potrafi tego wymowic. Ja mam to szczescie, ze moje imie jest miedzynarodowe i latwe o wymowienia.

Gość jjhhhhhhh
Jesli moze byc polskie, ale krotkie, to zmien sobie w Polsce zanim wyjedziesz i sprawa zalatwiona.

zmieniałam nazwisko i dokładnie to jest powód akceptowany w urzędzie. W uzasadnieniu piszesz, że z związku z praca i stałym pobytem za granicą. I dobrze by było jakbyś zmieniała na jakieś występujące w rodzinie, wtedy bez najmniejszych problemów dostaniesz albo skrócone swoje.