Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 48letniababcia

Wnuk robi z dziadka frajera. Moja córka na to pozwala!

Polecane posty

Gość mi dziadek daje na studia jak
Najlepiej byłoby porozmawiać z mężem i córką łącznie o tej sprawie, a także, skoro czuje się Pani zaniedbywana finansowo przez męża na rzecz wnuka to znaleźć jakieś dorywcze zajęcie

Gość no tak, nie ma to jak
rozpuścić wnuki a potem powiedzieć rodzicom że źle dzieci wychowali

Gość gdsgsdgsd
Rrrany, dopiero się wczytuję jak ta baba pisze, jakby mąż był jej własnością, ubezwłasnowolnionym podopiecznym a rodzona córka i wnuczek jakimiś obcymi natrętami, oszustami i naciągaczami.

Gość ja wam powiem
no w końcu jakaś babcia co myśli o faktycznym dobru wnukaa nie jak wszystkie: rozpieścić pozwolić na wszystko, bo kiedyś dzieciom się zabraniało a teraz trzeba pokazać jaka ona jest dobra! nie wiem co na to poradzić ale wydaje mi się że tej pani nie chodzi o zaniedbanie na rzecz wnuka. nie lubię takich dziadków jak pani mąż, sama mam dziecko dopiero 6 mc ale już czuje te wojny między mną i teściami :/

Gość ijabuba
A czy tak powinna sie przejawiac miłośc dziadka do wnuka ? Kupowaniem 2-3 razy w tygodniu zabawek ? Zabawke najłatwiej kupić...i dziadzio rozgrzeszony ,bo przeciez "dba " o wnuka ... Kto ma większa radoche ? Pieniądze w normalnym małużeństwie sąwspólne,nie ważne kto pracuje zawodowo! Kobieta pracujew domu i niejednego z was nie stac byłoby na opłacenie jej pensji ! Autorko,Twoje pretensje sa uzasadnione,ale nie sądze ze zmienisz nawyki męża.. On nie widzi problemu, przecież tak samo postępował z córką i jemu sie wydaje ,że pzrez te prezenty zaskarbił sobie miłośc wnuka...nic bardziej błednego,ale o tym przekona sie kiedy będzie zapózno.. Można rozpieszczać i wydawać pieniądze na dzeici i wnuki,ale mądrze i z głową! Może Ty takie same kwoty odkładaj i popewnym czasie pokaz mężowi ile pieniędzymarnuje na zabawki..a jest tyle innych opcji ,by fajnie taka sume wydać na wnuka :) Może to przekona Twojego męża :)

Gość no taki ma chłop charakter
pogódź się z tym.

Gość źle wychowaliście córkę to i
źle wychowany wnuk :)

Gość pretensje kieruj do męża
:D

Gość e3333
To obowiazek dziadkow kupowac wnukom prezenty :)

A co w tym złego że wnuk wyciąga dziecko na spacery :o ??? Jeśli chodzi o słodycze to chyba się nic złego nie stanie jak dziadek kupi czekoladę raz w tygodniu ;) Ale jeśli chodzi o zabawki to powinien być jakiś limit i koniec. Piszesz że Twoja córka to jedynaczka.A do cholery gdzieś Ty była jak trzeba bylo wychować dziecko? Więc nie dziwię się że córeczka swojemu synkowi takie same mądrości daje jak Wy jej :o

e3333 -----Obowiązek ???? Nie moja droga :) Obowiazek należy do matki i ojca a nie do dziadków.Dziadki jeśli chcą to proszę bardzo,to tylko ich dobra wola :)

Gość juuuuuujjjjuuuu
Tez uwazam, ze w malzenstwie pieniadze sa wspolne, niezaleznie od tego, ktore z malzonkow je zarabia ! Kupowanie slodyczy od czasu do czasu rozumiem, ale zabawek za 200-300 zl przy kazdej okazji, gdy dziecko wyciagnie dziadka niby na spacer, juz nie.... Dziecko jest cwane, mam przypadek w rodzinie-siostrzeniec meza jezdzi do babci, ktora kupuje mu zawsze najdrozsze zabawki i on wypady do babci tylko z prezentami wiaze... Sama jest sobie winna, ona to zapoczatkowala, ale dziecko z biegiem czasu tez to widzi, ze babcia czy dziadek mu nie odmawiaja. Wzielam syna szwagierki do sklepu pewnego razu (mial 10 lat), zeby wybral sobie prezent na urodziny... Mialam 50 zl a maly sciagal z polki wlasnie tylko te rzeczy w cenach 150-200 zl, a na pieniazkach akurat on sie zna! Gdy kupilam mu zabawke za to 50, to byl wielce niezadowolony... tylko akurat jego matka sciagnela go na ziemie i powiedziala kilka slow... autorko, nie wiem, czy uda Ci sie to zmienic, skoro przeciwko sobie masz nie tylko meza ale i corke... Nie oceniam Ciebie, co mialas kiedys zrobic? Zabrac mezowi wszyskieie pieniadze, zeby cory nie rozpieszczal? jak by chcial to w dniu wyplaty i tak poszedlby do sklepu i kupil corce, co uwala za sluszne-bez twojej wiedzy... I to jest kolosalna roznica-kupic dziecku loda za 2 zl lub nawet raz na jakis czas drobiazg za 20-30 zl albo i nawet tansza, a wydac 200-300 zl na zabawke za kazdym razem, gdy wnuczek dziedka na spacer wyciagnie. I zauwazcie -za kazdym razem niby spacer ale zakonczony w sklepie! I co, dziecko to nieswiadomie niby robi? Gdyby chcial po prostu pobyc z dziadkiem, moglby spedzic z nim ten czas w domu/na podworku/boisku....

Gość jesteś skąpa babka
:(

Gość Porażka :(:(:(:(:(
Pogratulować takiej córki :(:(

W sumie to żałujesz wnukowi? Nie rozumiem. Moi rodzice dla swoich wnuków zrobiliby wszystko i wszystko by kupili, ale ja na to nie pozwalam. Nie żebym im zabraniała cokolwiek kupić, ale rozsądnie i z głową. Większe i droższe rzeczy są z nami rodzicami omawiane. I co to za hasło że wnuk robi z dziadka idiote????? Rany!!!

Gość paczkowana
Męża sie czepiaj, a nie córki. To twój maż ustawia sobie relacje z wnukiem i daje sobie tańczyć na głowie.

Nazywam się Kamila Kuhl i pracuje dla jednego z programów obyczajowych. Poszukuje gości do programu, dziadków i babcie wraz ze swoimi wnukami, które to wnuki zdzierają z ze staruszków kasę albo wyłudzając ją albo po prostu okradając. Jeżeli spotkaliście się z takimi przypadkami, wśród swoich znajomych i może znacie kogoś kto ma taką historię i zgodziłby się na łamach programu o tym poopowiadać i dać wskazówki jak się przed tym bronić i jak sobie z tym radzić.