Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola12

novynette

Polecane posty

Gość Ola12

Witam Mam problem tydzien temu lekarz zapisal mi tabletki novynette , te z was ktore je biora wiedza ze sa one oznaczone dniami tygodnia i strzalkami . Listek zaczyna sie od poniedzialku , jesli dostane okres np w srode to mam zaczac od 3 tabletki i isc wedlug strzalek i pozniej wrocic do poczatku. Czy musze je brac od pierwszej bo kompletnie tego nie ogarniam ...

Gość ............///////////
Zacznij według dnia tygodnia.

Gość Ola12
Ok dzieki, mam nadzieje ze to naprawde nie ma roznicy od ktorej zaczniesz ..

Gość sdfghjkl
po to własnie oznaczone sa dniami tyg zebyś miala kontrole w razie niepewności czy w danym dniu już wziełaś tabletke czy nie.Wiec jako pierwsza bierzesz tabl z oznaczeniem dnia tyg ktory własnie jest.Jezeli weźmiesz inna to nic sie nie stanie w novynette każda tabl ma taki sam skład. np zaczynasz brac od wtorku to bierzesz tabl z oznaczonym wtorkiem i dalej według strzałek.

Ja tam wole sobie zapisac cienkopisem pn,wt,sr,cz.pt,sb,nd ---> i ide od dnia kiedy zaczynam brac pierwsza tebletke. Wtedy sie nie gumie. A w novynette nie ma dni tyg tylko cyfry od 1 do 21. :)

Wiecie co z ciekawosci zajrzalam do moich tabletek. Mam je 2 opakowania zapasowe. Na jednej sa cyfry od 1 do 21, a juz na drugiej dni tyg :) ciekawe jak dla mnie. :)

Gość sdfghjkl
na pewno róznią sie data produkcji.Ja kilka lat temu jak zaczełam brac to tez nie miały oznaczen dni tyg dopiero od jakiego czasu maja.Tez oznaczałam sobie sama cienkopisem