Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna poradzcccie3

Do jakiego lekarza pojsc z powiekszonymi migdałkami 3-letniego dziecka?

Polecane posty

Gość anna poradzcccie3

Pisalam na ogolnym ale moze tu szybciej mamy odpowiedza.dziecko prawie nie mówi, spi z otwarta buzia to napewno przez te migdalki, gdzie zwrócic sie by je wycieli a mowa ruszyla? tzn do jakiego lekarza bo wiem ze wyciecie odbedzie sie napewno w szpitalu.

Gość huahauhaua
W dzień do pediatry, on dalej skieruje (prawdopodobnie do laryngologa dziecięcego). Od kiedy tak jest?

Gość jaha 28
przede wszystkim najpierw idz do lekarza internisty, tego który prowadzi leczenie twojego dziecka. on powinien dać skierowanie nie jestem pewna ale chyba do laryngologa( wszystkiego sie dowiesz). Mojej znajomej syn miał 4 lata i prawie nie mówił, okazał sie właśnie że ma 3 ,igdał i niedosłyszy wiec dlatego nie mówi. miałm usuniety ten migdał sluch wrocił, pracuje z logopedą i wszystko jest w normie, ale gdyby poczekali jeszcze troche to dzieciak byłby kaleka wiec idz do lekarza jak najpredzej

Gość anna poradzcccie3
migdalki zauwazylam ok 3 miesiace temu ze sa powiekszone jak sie wyglupialismy i strasznie sie smial, jeden migdalek ma okolo 1cm srednicy i miedzy języczkiem jest niewiele przerwy.. :( głópia ja ze wczesniej mu nie zajrzałam :(

Gość anna poradzcccie3
myslalam ze moze to zapalenie bo mial zapelenie ucha i ze mu na migdalki padło, ale teraz zdrowy jak ryba jest a one dalej duze. Czy w internecie ktos moze podalby strone do zdjec z normalnymi migdalami a powieszonymi? cos lepszego niz po wpisaniu w google: powiekszone migdaly.. bo niewiele tego wyskakuje

Gość jaha 28
po co chcesz oglądac jakies zdjecia i sie denerwować. nie shizuj bo to w niczym nie pomoze. idź z nim jutro do lekarza , naciskaj lekarza żeby cie pokierował dalej a jak ten ci nie pomoże to idx do innego. Wszystko bedzie dobrze. Zabieg usuniecia migdala nie jest straszny

Gość anna poradzcccie3
dzieki jahna, cche tylko poroznac czy aby napewno ma duze, bo moze ja pankuje a sa normalne. kolezanka ma syna w ieku mojego poprosze jutro by mi pokazał gardlo :(

Gość anna poradzcccie3
moze ktos sie wypowie jeszcze?

Gość ja sie wypowiem hhdd
Po pierwsze jutro do swojeo pediatry-on odrazu skieruje do laryngologa,jeśli chcesz mozesz iść prywatnie.Powiedz mi z jakiej jestes miejscowosci? Czy dziecko chrapie?i czy czesto choruje?

Gość kolendra prawdziwa
Do ginekologa?

najpierw pediatra. powiedz co się dzieje i poproś o skierowanie do laryngologa. tam go dokładnie przebadają.

Syn od jednej z mam z naszego przedszkola- mial taką sytuacja,przestał mówić.Badali wszystko,w końcu wyszło okropnie przerosniety mogdał,miał wycianany,podcinane boczne i jeszcze uszy :( ale zaraz zaczął mówić,dlatego pytam z jakiej jestes miejscowosci?moze ci coś poradze jak blisko mnie... to sie okaże...

Gość anna poradzcccie3
Jestem z Warszawy. Synek chrapie, ma bezdechy czasem w nocy.. troche bez oddechu a potem takie wtsraszone, lapczywe lapanie powietrza, malo mowi, wszystko jakby przez nos tez ..

Gość anna poradzcccie3
* wystraszone

Gość anna poradzcccie3
czemu na bilansie dwulatka nie zajrzala mu lekarka do gardla napewno juz mial je takie duze, jak sadzicie, czy mozliwe ze pomimo ze nie choruje to same z siebie mogly urosnac z tygodnia na tydzien?

miałam nadzieje ze jestes blizej mojej miejscowości,jednak nie :( bardzo daleko. Więc napewno to migdałki,idz jutro do pediatry,napewno bedzie konieczny zabieg,tylko szukaj takiego laserowego,dziecko w ten samdzien wychodzi ze szpitala,nie cierpi,nie ma powikłań.Ja akurat robiłam w Zabrzu-profesjonalnie ale praywatnie 1750zł,ale warto było.

pediatra niesiety tego nie stwierdzi, lekarz laryngolog musi to ocenić,palcami albo kamerką do gardła,ja akurat tego uniklam bo moja pani dr miała komputer do uszu :( i jeszce dziecko miało przyjemnosc słuchania pociągu :) Tylko przy chorobie moze stwierdzić powiekszenie bocznych dotykiem.

Gość anna poradzcccie3
Ja jako mam nie lekarz, widze je golym okiem, zagladalam do swojego gardla, męża i nie mamy po bokach takich kulek o srdnicy 1cm jak on, wogole nie mam kulek (migdałków) widocznych... pewnie pojde do lekarza i mnie odesle do domu , mam sie upierac? czy te powody wystarcza by mnie pokierowal dalej do larynngologa? jak jeszcze sama moge sie upewnic ze to te migdalki, jak duze mial Twoj synek?

Gość anna poradzcccie3
to byla moja odpowiedz na to bo napisalas ze zwykly lekarz tego nie stwierdzi, wiec dla mnie to dziwne ze jak nie stwierdzi jak kulki widac golym okiem i kamerek nie trzeba zadnych no chyba ze ten trzeci by chcial zobaczyc .. ehhh, rozumiem ze w pelnej narkozie sunek bedzie je mial wyciete a nie w miejscowym + przywiazanie do krzesla?

Gość Autorko, bo mowa jest
o dwóch rzeczach- Ty piszesz o migdałkach gardłowych, widocznych po otworzeniu jamy ustnej, a osoby piszące o laryngologach, kamerkach itp piszą o trzecim migdale, nie widocznym po otwarciu buzi. Migdały mogą powiększyć się z dania na dzień! Na bilansie dwulatka mogło być wszystko ok. To narządy chłonne, czyli odpowiadają za reakcje obronne organizmu. Wystarczy katar, szczepienie, no i oczywiście stan zapalny gardła itp. Umów się na wizytę do pediatry, powiedz jakie są objawy, powinna skierować dziecko do laryngologa. Ten obejrzy trzeci migdałek i zdecyduje czy jest powiększony czy nie czy usuwać czy dać jakieś leki.

Gość Autorko, bo mowa jest
Jak powiesz pediatrze, że dziecko chrapie, śpi z otwartą buzią, ma bezdechy to jest jak najbardziej wskazanie do wizyty u laryngologa. Tu, na schematach masz narysowane gdzie jest ten trzeci migdał- nie da się go zobaczyć po otwarciu buzi. Migdały boczne czasem są powiększone jak ten trzeci jest przerośnięty. http://www.abc-med.info/Migdalek.htm

Gość pojsc z powiekszonymi migdałk
pojsc z powiekszonymi migdałkami 3-letniego dziecka?

Gość mama mama mamama33
dobry wieczor

Gość mama mama mamama33
Bylam u lwkarza, popatrzyl na malego, poprosil rzeby otworzyl buzie ale sie wystraszyl i nie chcial wiec prawie na sile mu otworzylam i tylko 2 sekundy tam lekarz patrzyl. powiedzial ze czesto w tym wieku maja dzieci takie migdaly... powiedzial ze innego lekarza sie zapyta i prawdopodobnie za 6 miesiecy bede musialaprzyjsc na wizyte kontrolna. O laryngologu powiedzial ze nie ma otrzeby itd, ze nie sa niby takie duze, wogole lekarza nie ruszylo ze maly ma bezdechy, ze chrapie, prawie nie mów.. rece mi opadły. Zmuszona jestem wybrac sie prywatnie pomimo tego ze nalzey nam sie darmowa opieka zdrowotna bo odprowadzam skaldki.

Gość mama mama mamama33
Potrzeby, lekarza... przepraszam za niektore literówki ale szybko pisalam

Gość mama mama mamama33
Jak Wy uwazacie, czy lekarz dobrze zrobil? przeciez widze ja jako nie lekarz, ze migdaly duze, zag;ladalam do buzi innym rowiesnikom mojego synka i czegos takiego nigdy nie widzialam jak u mojego syna, alekarz do laryngologa panstwowo nie skierowal, ile mam czekac jeszcze? ile bedzie sie meczyl; spac w nocy, kiedy zacznie wkoncu mówic?

Gość grrrrrrrrrrrrr
gdzies czytalam ze jest takie forum i lekarz on line -moze tam opisz swoj problem..musisz poczekac chwilke zanim to znajde:)

Gość grrrrrrrrrrrrr
czytam ,szukam i nici:( moze ktos pomoze? ja na twoim miejscu poszlabym do innego lekarza albo prywatnie do laryngologa!jak znajde to wkleje link do tego lekarza on line .

Gość jestem jestem mama
grrrr pIeknIe dzIekuje za chec pomocy bede tu jutro

Gość anna poradzcccie3
podnosze, moze ktos przeczyta i podpowie mi cos...