Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milutka__mama

jak karmic dziecko w 6miesiacu

Polecane posty

Gość milutka__mama

daje dziecku juz cielecine ryz brazowy ziemniaki marchewke i brokula, wszystko razem zmiksowane. co wiecej moge dodawac?

- z mięs: pierś z kurczaka, królik - warzywa: pietruszka, seler, kalafior, kalarepa, burak - owoce: jabłko, banan, brzoskwinia, malina, jagoda, gruszka, morela nie pamiętam kiedy wchodza ryby ale chyba też jakoś tak

ja daje słoiczki a tam jest mnóstwo różnych rzeczy - ryby tez - powertuj sobie stronki bobovity, hippa i gerbera co tam mają w słoiczkach i możesz to robić

też chciałam taki temat dziś założyć :) Ja daję: mleko :) kaszkę (owocową) +owoce zmielone ,ale tak żeby były kawałki ( banan, jabłko, itd) pierś z kurczaka+ziemniak+brokuł +pietruszka+seler+marchew kluski lane dodaję do obiadków, i nie wiem co mogłabym jeszcze dać, to znaczy z mięs to wiem, ale oprócz tego... może buraczka

Gość mama 6 miesięcznej Kasii
Jadę oprócz tego co wy to : -Danonki lub serki z biedronki Gizmo, -sok jabłkowy z biedronki Riviwa 100 % myślę o wprowadzaniu po troszku mleka, np. kaszka manna z mlekiem,

Gość ty wyżej
to chyba sobie żartujesz?!

Gość mama 6 miesięcznej Kasii
a niby dlaczego?

do mamy kasi w kaszy mannie jest gluten,więc trzeba wprowadzac stopniowo.Do kazdego obiadku po łyzce,inaczej dziecko moze dostac uczulenia.Mleko wprowadz sie od 10 tego m-ca.Na razie z nabiału podałabym jogurty,ew,biały serek.takiemu małemu dziecku mleko bedzie ciężko strawic.