Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garneczka

czy noszenie siat z zakupami 5-6 kilo to duzo jak na szosty miesiac?

Polecane posty

Gość garneczka

daje rade nosic tyle jeszcze, ale czy to jest duzo ? Czy wy tez przynosicie zakupy ?

hmmm jeśli możesz to lepiej byś mniej nosiła ja miałam zakaz noszenia więcej niż 1kg czyli na dobrą sprawę tylko torebkę nosiłam z dokumentami i telefonem, ale u mnie ciąże zagrożone były

Gość ja tyle nosiłam do 8 miesiąca
albo i więcej i nic mi nie było

ciężarna nie powinna nosić rzeczy cięższych niż te ważące 4kg, przy ciąży zagrożonej nawet tyle nie można

ja też nosiłam ,latałam i pewnego dnia poleciała krew,na szczęście nic poważnego się nie stało, ale lekarz powiedział nie dźwigać, bo zakończę ciążę leżąc ,wystraszyłam się i przestałam nosić ciężkie siaty.

Gość umpa lumpa
moze kup sobie taki wozek na zakupy, bardzo fajna rzecz, sama z niego korzystam.

Nie rozsmiesacjie mnie z ta teoria ze ciezarnej nie wlno nosic nioc co wazy wiecej niz 4kg :D Ja jestem w 22tc i musze starszego syna nosic a wazy 16kg :O i zyje z ciaza wszystko ok. Moja znajoma przez caly okres ciazy wylegiwala sie a i tak poronila. Co sie ma stac to sie stanie i nei ma na to rady. Oczywioscie nie mowie o tym jak ktoras jest w ciazy zagrozonej.

Gość fadsfasdf
np rzepisy pracownicze wyznaczaja 2 kg jako maksimum o przenoszenia przez ciężarną po sześciu na pewno czujesz i mdłości, i jakieś ciągnięcie w dole brzucha jeśli nie przestaniesz, urodzisz przedwcześnie lub poronisz

Gość fadsfasdf
np rzepisy pracownicze wyznaczaja 2 kg jako maksimum o przenoszenia przez ciężarną po sześciu na pewno czujesz i mdłości, i jakieś ciągnięcie w dole brzucha jeśli nie przestaniesz, urodzisz przedwcześnie lub poronisz

Gość fadsfasdf
np przepisy pracownicze wyznaczają 2 kg jako maksimum o przenoszenia przez ciężarną po sześciu na pewno czujesz i mdłości, i jakieś ciągnięcie w dole brzucha jeśli nie przestaniesz, urodzisz przedwcześnie lub poronisz

Ja nosiłam do konca ciazy siaty z zakupami i to na IV piętro, nieraz po 8-9kg i jakos zyjemy, jesli z ciaza jest wszystko OK to nie ma problemu. Kiedys baby na polu charowaly do konca ciąży, i tez zyły :)

Gość gringeee
Jagoda - masz błąd w stópce :) stąd, a nie z tąd :o

ja też tak nosiłam sobie siaty z zakupami-do czasu, teraz leżę, bo mały chciał się urodzić w 26tyg.

proponuję plecak :) ja też tak nosiłam , potem kręgosłup odmówił posłuszeństwa i przeprosiłam się z plecakiem :)

Gość kiepska sprawa
[zgłoś do usunięcia]gringeee Jagoda - masz błąd w stópce stąd, a nie z tąd :O Nie widzisz, ze ona ma wklejone cytaty cudzych wypowiedzi? :O

Gość garneczka
w tych siatach noszę mięso z zabitych zwierząt znalezionych przy drodze, jedzenie ich pomaga utrzymać ciążę w świetnej kondycji