Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szpakowaty

co robicie....

Polecane posty

Gość fiołek_k
ja wierzę a czemu pytasz?

Gość szpakowaty
🌻🌻🌻:classic_cool:🌻🌻🌻 nastroszony szpak na kwietnej łące nie zasnę dziś :D

ja nie, wierzę że charakter to wychowanie,środowisko, i trochę uwarunkowań genetycznych

Gość fiołek_k
a jaki jest najseksowniejszy znak zodiaku?

Gość szpakowaty
dzięki za odpowiedź.... każda jest ok i fajnie... ... zamyśliłem się ;) marzyciel ze mnie :)

Więc zacznij od samiutkich podstaw. Musisz psu teraz caly czas pokazywać że to Ty rządzisz na okrąglo wysylać mu takie sygnaly. - od jutra po powrocie do domu zamiast wylewnego powitania ignoruj psinę. Rób swoje, zdejmuj bity, kurtkę, traktuj psa jak powietrze tak dlugo aż sam nie odpuści i nie odejdzie tzn nie zajmie się czymś innym. Dopóki będzie zabiegal o uwagę ignoruj go, zrób sobie herbatkę, obejrzyj coś w telewizji tak dlugo aż się podda. Wtedy dopiero przywolaj go do siebie i daj nagrodę, pochwalę, przysmak cokolwiek :) - Jeśli on śpi z Tobą w lóżku powinnaś go odzwyczaić i ''wygonić'' na jego legowisko. Jeśli tego nie chcesz robć to przynajmniej od czasu do czasu usiądź na jego miejscu, zepchnij go z tamtąd czy coś, tak samo ze swojego lóżka bo jako przewodnik masz do tego prawo - chcesz mu pokazać, że nim jesteś to demonstruj to na różne takie sposoby :) - Kiedy chcesz zabrać go na spacer, szykujesz smycz a on skacze, szczeka masz wrażenie, że Cię pogania? Stań stanowczo i ignoruj go, możesz się nawet odwrócić od niego, udawać że coś Cię zainteresowalo nawet gdyby mial to być domofon :P kiedy się uspokoi dopiero zapinasz smycz i.. wychodzisz pierwsza przez drzwi !!! To maly pies więc możesz mu nogą zatarasować drogę. - Kiedy ktoś puka do drzwi i otwierasz nie pozwalaj psu przeciskać lebka aby za wszelką cenę zobaczyć kto to. Musi pojąć, że ''gość'' przyszedl do Ciebie a nie do niego, bo Ty tu jesteś szefem. - Kiedy wpuszczasz kogoś do domu ta osoba musi tak samo ignorować Twojego psa, możesz mu wydać polecenie np siad dzięki czemu nauczy się, że kiedy wracasz Ty albo ktokolwiek do Ciebie przychodzi ma grzecznie siedzieć obok i czekać aż ta osoba się rozbierze. Nie zapomnij o nagrodzeniu psa zabawką, pochwalą albo smakolykiem jak już ta osoba się rozbierze jeśli piesek grzecznie wysiedzial. - Najpierw jeszc Ty potem pies. Nawet kiedy podajesz mu coś w misce, pamiętaj nie wsypuj karmy do miski stojącej na ziemi weź ją w rękę czy do góry na blat i tam nasyp po czym polóż na ziemię pod warunkiem że pies nie piszczy nie szczeka nie popędza wówczas czekasz aż pies się uspokoi. Musi dostrzec, że jedzenie jest doslownie z Twoich rąk. Możesz zanim postawisz miskę udawać że z niej jesz na oczach psa oczywiście ;) aby widzial, że masz do tego pelne prawo. Nie może piszczeć ani warczeć a jeśli to robi ignorujesz go do skutku. - Jeśli czegokolwiek chcesz psa nauczyć musisz mu to skojarzyć z czymś pozytywnym. Zamiast kupować na okrąglo smakolyki kup nową zabawkę (jeśli pies uwielbia pilki kup pilkę jeśli gumowe kości to taką kup itp) i dawaj psu TYLKO w nagrodę na 5 czy 10 minut do zabawy (może być wspólnej zabawy) potem zabieraj aby to byla dla niego tylko nagroda uufff :P to takie podstawowe zasady.

Gość fiołek_k
a o czym tak myslisz szpaczku?

Gość szpakowaty
Grzesiu a bliźnięta, myślę że skorpion jest sexy....

Gość fiołek_k
o tak miałam kiedyś chłopaka skorpiona bardzo seksi

dzięki Mysiu od jutra biorę się za nią widzę, że z jedzeniem jest spokój, zawsze grzecznie czeka i nie ponagla a sypie je do miski na podłodze i tylko mnie pozwala to jedzenie zabrać,

Gość szpakowaty
ja myślę o ...... jak każdy facet:classic_cool::D czy fiołek ma błękitne oczy ? czy Mila może być starsza ode mnie :D ? czy ..... i tak dalej prawie jak Myśka o kynologiii;)

Po prostu: Ty o wszystkim decydujesz, nie pies. Wszystko jest po Twojemu czyli kiedy i jak chcesz. Jeśli pies Cię ponagla w jakikolwiek sposób musisz być bardziej uparta i zrobić mu doslownie na zlość czyli nie ustąpić a nawet przerwać jakąś czynność, zająć się czymś innym dopóki się nie uspokoi. Oczywiście to nie jest kwestia dwóch dni czy nawet tygodnia. W zależności od pojętności psa to może trwać miesiąc, dwa... zależy jak bardzo jest uparty ;) a niektóre rasy to mają takie sklonności do dominacji, że przez cale życie toczy się taka niewinna rywalizacja o pozycję :D

Gość fiołek_k
czyli o seksie ,a oczy mam piwne:)

Gość szpakowaty
Myśka ale ta Twoja stopka jest odrobinę szowinistyczna:D

szpakowaty o mnie się nie martw ja tam swoje brudne myśli posiadam również :P na samych psach się moje życie nie kończy ;)

Gość szpakowaty
tak :D:D:D piękne, muszą być błyszczące..... ja też, ciemne:)

Gość szpakowaty
ale Ty Mysia atawistyczna jesteś, nie miałem zamiaru Cię urazić, ja świeżak na kafe i chamstwem się brzydzę :classic_cool: nie po to tu jestem aby kogoś urażać, tym bardziej Ciebie, przepraszam 🌻

Gość fiołek_k
o seksie z kim: żoną kochanką?;) a może z faCETEM;)

Gość szpakowaty
z .... facetem :O, przykro ale nie:D dzieci, zwierzaki, gumowe lale itp odpadają a kobiety mnie kręcą i to bardzo....:D:D:D:D chociaż nie wszystko jak leci ;), ale o tym było wczoraj nie dziewczyny, Milka...

Gość szpakowaty
Milka a Ty gdzie? buuuuu :(

jestem, czytam i tak myślę, że w tym temacie lubię trochę niedomówien i tajemnicy odkrywania się stopniowo, no tak ale ja starej daty jestem

Gość szpakowaty
🖐️ja też

Gość szpakowaty
to niby nie wierzysz w znaki zodiaku ale pomarzyć lubisz? no chyba nie wystraszyłem Cię tym pytaniem ;)

jestem okropną romantyczką:-( mało tego optymistką, wierzę że tyle fajnych rzeczy przede mną i nie wieszam psów na wszystkich facetach