Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreatiwe

czemu te cholerne wozki sa takie ciezkie i wielkie ?

Polecane posty

Gość kreatiwe

stoje przed problemem zakupu wozka. BYlam zobaczyc w sklepie rozne modele i strasznie sie wkurzylam. Te wozki sa strasznie wielkie i ciezkie. NIe jestem w stanie sama odpiac gondoli i z ledwoscia jestem w stanie ja podniesc ! Juz nie mowiac o tym, ze te wozki sa tak duze, ze zupelnie czuje sie zagubiona za nim (mam 1,5m wzrostu) i jakby wozek mnie prowadzil,a nie ja jego. Czy ktos zna jakies w miare lekkie wozki ? Ja bede musiala go targac na pierwsze pietro w bloku.

Gość wefefw
Nie ma wózka który bez trudu wtargasz na pierwsze piętro. Ja chciałam lekki i znalazłam X-landera, model X-run z gondolą. Sprawdził się w mieście, na schodach, w terenie, przy uprawianiu sportu ale i tak póki używałam go w wersji głębokiej, to na piętro wnosił go mój mąż (trzeba doliczyć i dziecko, i to że po porodzie nie jest się w stuprocentowej formie, zwłaszcza że może zdarzyć się cesarka czyli funkcjonuje się jak po każdej operacji w obrębie brzucha).

Gość ja mam podobnie. i tez
ja mam ultra lekki bo musze go targac na 4 pierto. red castle citylink. pasuje do niego mala lekka gondola i 2 rodzaje fotelikow (w tym jeden z regulowanym oparciem do pozycji lezacej).

wefefw, podalas jej najwiekszy i najmasywniejszy model jaki tylko mozna kupic.

Gość kreatiwe
a te wozki, ktore polecacie to spacerowki, czy glebokie ? czy wszystko w jednym ?

Gość ja tez mam 1,5m
mam x-lander xa i tez targam go na 1 pietro godola latwo sie wypina wnosze ja razem z dzieckiem a potem jak mala spi ide po stelaz daje rade bez problemu chodz to ciezki wozek ale prowadzenie rewelacja polecam aha i nikt mi nie pomaga codziennie go znosze i wnosze sama tylko w weekendy maz jest i mi pomaga.

ten moj to lekka spacerowka parasolka (jak maclaren) do ktorej dokupuje sie gondole lub jeden z fotelikow. gondola nadaje sie rowniez do auta, a foteliki sa 2 do wyboru (jeden ze zmiennym oparciem play, a drugi rosnacy razem z dzieckiem recaro). ja mialam gondole. ten o ktorym napisala kolezanka, to specjalny wozek do joggingu, z wielkimi kolami jak w rowerze, do ktorego sie dokupuje gondole i fotelik (tej firmy co wozek albo maxi-cosi).

podobny do tego lekkiego sytsemu z gondola i fotelikiem jest jeszcze cybex callisto.

Gość izabeIIa rudaa
trzeba było o tym myśleć zanim spłodziłas bachorka, życie jest cięzkie :)

Gość mamusialenusi
ja mam rowniez 150 cm wzrostu i kupilam quinny buzz spacerowke.. bo tam sa dwa siedziska ... jedno od urodzenia do 18 mca a drugie powyzej 18 mca i pasuje fotelik maxi cosi... ultra lekki nie jest.. wazy ok 10 kg... ale za to jest malych gabarytow... i nie czuje sie nim przytloczona

espiro vector 4air jest niski i lekki, myślałam nad jego zakupem, ale dla mnie jest znowu za niski, a dla mojego męża już całkiem (190cm wzrostu),

Ja kierowałam się głównie wagą i tym jak się składa, ja na 2 piętro w kamienicy wchodzę. Wybrałam Mutsy transporter- super się składa, jednym ruchem wypinam gondolę, drugim składam stelaż, zajmuje to może 2 min, nawet nie, i tak najwygodniej nosić- gondola z dzieckiem w jedną rękę, stelaż w drugą. Bałabym się prowadzić po schodach, a jestem też niska, ręce ma krótkie i ciężko mi wózek z góry objąć i wnosić w całości. Waga niewielka, coś ok 11 kg z gondolą. I zwrotny jest, tyle że amortyzatorów nie ma, ale mi to akurat niepotrzebne. Mam 3 w 1- gondola, spacerówka i fotelik z adapterem.

Gość krokusiczek
jak masz samochód to możesz wózek trzymać w bagażniku. Ja tak robie bo mieszkam na 4 piętrze i nie wyobrażam sobie codziennie dźwigać prawie 20-kilowego wózka :D

Gość do tego bagażnika też go
musisz włożyć i później wyciągnąć, a przy dużej wadze to wcale nie jest takie proste. do tego możesz się wybrudzić kołami. a jak waz złapie deszcz po drodze to mokrego przecież nie wsadzisz bo ci spleśnieje.

Gość do tego bagażnika też go
was