Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidka89

Jaka praca dla studentki dziennej ?

Polecane posty

Gość Lidka89

Jestem na ostatnim roku studiów licencjackich i jak to zwykle na ostatnim roku bywa mam znacznie mniej zajęć. Na uczelni muszę pojawiać się tylko w poniedziałki i wtorki ( cały dzień ) oraz środy ( pół dnia ), resztę tygodnia mam wolną. Chciałabym zacząć jakoś dorabiać tylko zastanawiam się jaką pracę mogłabym wykonywać przez 4 i pół dnia w tygodniu ? Praca na kasie w spożywczym czy call center odpada bo nie mogę być codziennie w pracy z kolei roznoszenie ulotek czy rozwieszanie plakatów to praca raczej dla małolatów i słabo płatna. Macie może jakieś inne pomysły ?

Gość nie wiederrr
Zamierzam pójść na studium dzienne w Warszawie. Z tego co się orientuję, to akademik najtańszy jaki znalazłam to 250zł(samo mieszkanie), natomiast bursa z większym rygorem od 300do 500zł miesięcznie już z wyżywieniem. czy dam radę sama na siebie zarobić? Czy ktoś łączy naukę z pracą? Czy jest w W-wie praca dla studentów taka weekendowo-popołudniowa? Jak w praktyce wygląda to od strony finansowej? Ile kosztuje Was mieszkanie? Wyżywienie? Podłącze się do tego tematu, bo mój nie chce się zładować:P

Gość Lidka89
No jak chcesz tylko weź pod uwagę że nasze sytuacje są trochę inne, więc i odpowiedz dla każdej z nas będą inne. Ja studiuje dziennie i mieszkam z rodzicami ale chce dorobić na swoje własne potrzeby, no i nie mieszkam w Warszawie a w Polsce południowo-wschodniej ;]

Gość dododod_3
dzienne studia to tylko na nocki praca np. w burdelu

Gość nie wiederrr
teraz piszesz pracę lic? to moze warto z pracą dorywczą poczekać? Aż będziesz wolna.. Zalezy z czego masz licencjat. Już sam fakt braku dyspozycyjności jest dużym utrudnieniem. Nie każdy pracodawca chce się bawić w taki coś.. Sprzataj w tygodniu, w weekend jakaś inna dorywca praca..ciężko powiedzieć..

Gość nie wiederrr
Miej pretensje do kafe, 10 razy próbowałam załadować wątek.. i nic! :)

Gość nie wiederrr
Udało mi się:) A jesli chodzi o wątek twój, to cięzko na takie pytanie odpowiedzieć, pewnie zaraz padnie. Zalezy znalezienie takiej elastycznej pracy od szczęścia i umiejętności. Jak już mówiłam sprecyzuj co umiesz i jaki kierunek studiów. Może wtedy ktoś coś.. ale wątpię.. Bo nawet bardzo dyspozycyjne osoby mają problemy ze znalezieniem pracy:P Moze pomyśl o samych weekendach..ewentualnie piątkach,..

Gość Lidka89
Mam raczej mało wymagające studia humanistyczne więc licencjat bez problemu napiszę, a szkoda tak siedzieć w domu bez sensu czy ciągle imprezować kiedy można pójść do jakiejś pracy, dorobić.

Gość nie wiederrr
Próbuj:)

Gość Lidka89
A jakie masz propozycje takich typowo weekendowych zajęć ?

Gość nie wiederrr
Właśnie weny mi brak. Myślałam o pracy na kasie.. Sprzątaniu, .. może spróbuję ze słuchawkami.. Może jakaś recepcja(doświadczenie)... będę brała co się da.. nie jestem wybredna..

Gość nie wiederrr
na moim topiku również cisza, podbije popołudniem późniejszym:) Teraz zmykam, trzymaj się i powodzenia! Wszystko zalezy od sczęścia, nie licz tu na gotowe przepisy na sukces.. :) Inna jest Warszawa, inny np Lublin.. POwoedzenia:)

Gość Lidka89
up

Gość Lori Anna...
hostessa -calkiem neizle placa i zazwyczaj robota w weekendy albo wieczorami, korepetycje? 20-30zl za h, jak znajdziesz z 5 uczniow w tyg to nawet spoko kelnerka-osobiscie nie jestem ale kumpela jest i ma mnostwo kasy(glownie z napiwkow),ale fakt ze pracuje w knajpie na rynku,