Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a tez sie pochwale

Ciesze sie bardzo. mam z czego

Polecane posty

Gość a tez sie pochwale

Nie podpisze sie czarnym nickiem bo byscie mnie zjadly, Moj syn na 9 iesiecy i tydzien i zaczyna samodzielnie chodzic, wszyscy sa pod wrazeniem...ciesze sie bardzo

Gość Panikara jakich mało
Hehe, no masz rację, już widzę tę nagonkę Ale tak czysto bez złośliwości to nie za wcześnie? Oczywiście ja się nie znam, tak się tylko zastanawiam czy to nie zaszkodzi, ale skoro się cieszysz to gratuluję :)

Gość wefefw
Ja bym się nie cieszyła. Naprawdę.

Gość i to jest pwód zeby sie
chwialic nie 1 nie ostanio dziecko

Gość to normalne...
mój miał 10 jak już latał a koleżanki mała zaczęła kroki stawiać w wieku podobnym do twojego malucha

Gość wefefw
No właśnie bym się obawiała że to zaszkodzi rozwojowi kośćca i sposobu poruszania się. Też się za bardzo nie znam. Ale jeśli dziecko jest lekkie i samo z siebie probuje chodzić, bez szkodliwego wspomagania typu chodziki, szelki, podciąganie do góry za rękę, to OK. Ale i tak spytałabym pediatry czy dziecku nie dawać dodatkowego wapnia.

Gość kilkaliterdlapseudo
moje gratulacje. ostatnio czytałam artykół, ze jak dziecko samo wstaje to nie jest żaden problem i nie należy go do tego zniechęcać.

Gość a tez sie pochwale
Ciezsze sie bo wszystkie dziecie w rodzinie zaczynaly bardzo pozno, ok14 miesiaca zycia, 2 chlopcow wcale nie raczkowalo-moj jak mial 5miesiecy pieknie smigal, fakt jest lekki -10kg

Gość krzykaczka
ja miałam 8,5 miesiąca jak zaczełam chodzic, a teraz mam problemy z kręgosłupem, bo w ogole nie raczkowałam tylko od razu na nogi. Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie, oby tylko nic na sile.

Gość wefefw
Lekki? Kawał chłopa! :)

Gość a tez sie pochwale
Ale wysoki jest

Gość blumarine
Moja corka tez zawsze byla chudziutka i lekka. Jak miala 6 miesiacy, juz stala przy szczebelkach. Wygladala komicznie, bo miala wzrost 68 cm, jak 2-3 miesieczne niemowle, i juz stala. Byla mala sensacja. Bez podporki chodzila maja 9 miesiecy. Dalej taki krasnal. Robila furore na placu zabaw.

Gość czekoladka milkaa
jak dziecko samo chodzi to znaczy że jest już gotowe i tyle

Gość a tez sie pochwale
Czarna-matki ktore sie czyms chwala sa zaraz opierdzielane...takie kafee, uciekam na spacer;)

Gość Panikara jakich mało
Idź idź, bo będzie zaraz że nie dość ze się chwalisz, to jeszcze całe dnie na kafe spędzasz :P

No to fajnie ,mój też miał nie całe 9 mies jak przeszedł się dwa razy po pokoju ,chyba mu się nie spodobało bo przestał chodzić a z powrotem zaczął jak miał 13 mies.Dodam że nigdy nie raczkował tylko jakoś tak dziwnie się turlał ,czołgał .