Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ququrydza6

Praca za granica...mam dylemat. Wybrac czy nie?

Polecane posty

Gość :-////////
Nie chciałbym pracować u tej Pani Haliny...

Gość Sales menager....
Dlaczego? Z tego co napisała pani Halinka, można wywnioskować, że ma idealne cechy aby posiadać stanowisko kierownicze. A tak nawiasem, pani Halinko, ile (tak mniej więcej) płacą teraz nasi sąsiedzi za pracę na stanowisku brygadzistki/kierowniczki? Mój kolega z Niemiec pytał mnie ostatnio, bo właśnie szuka osoby na takie stanowisko i zastanawia się jakie wynagrodzenie zaproponować.

Gość Sales manager....
Dlaczego? Z tego co napisała pani Halinka, można wywnioskować, że ma idealne cechy aby posiadać stanowisko kierownicze. A tak nawiasem, pani Halinko, ile (tak mniej więcej) płacą teraz nasi sąsiedzi za pracę na stanowisku brygadzistki/kierowniczki? Mój kolega z Niemiec pytał mnie ostatnio, bo właśnie szuka osoby na takie stanowisko i zastanawia się jakie wynagrodzenie zaproponować.

Gość Izabela.. .
Kierowniczka/ Brygadzistka zbioru warzyw czy owoców zarabia ok. 2000 Głównie zależy od regionu no i oczywiście samego buera (gospodarza danego sadu, pola) Pozdrawiam Izabela.

Gość Izabela.. .
Zniknął gdzieś znak (EURO) Oczywiście ok. 2000 EURO czyli na polskie złote będzie to ok. 8000 tys. zł miesięcznie (zależne od kursu) Pozdrawiam Izabela

Gość Obiektywny Tadziu...
To warto być kierownikiem czy brygadzistką, niezła kaska, pewnie teraz wszyscy zazdroszczą tej Pani Halince hehhe Sami dziobią truskawy na polu za trochę kasy a taka pani Halinka jak nijaka królowa na foteliku plażowym siedzi i wydaje rozkazy i bierze 8 tysiów na miecha... Ehh to jest życie...

Gość cvce3
Chciałbym mieć taką pracę...

Gość cvce3
U mnie by zbierali truskawyponad normę, biegali by z tymi truskawkami, tak bym nimi kierowniczył, chodzili by jak w "zegarku". Jestem typem dyktatora, jak byłem kierownikiem na magazynie to przez dużo za ostrą dyktaturę zostałem dyscyplinarnie zwolniony ale nie będę o tym mówił szerzej. Ale fakty były takie gdy mnie wywalili z firmy to musieli jeszcze 4 ludzi przyjąć na magazyn bo się nie wyrabiał magazyn... Hah, nieźle co? Pewni plują sobie do dziś w brodę, że mnie wywalili, od kolegi co pracuje teraz na tym magazynie wiem, że jest jeden wilki chaos, magazyn pomimo przyjęcia 4 ludzi dalej się czasami nie wyrabia, ludzie się obijają i w ogóle jest lipa, jak ja bylem wszystko było ok,pookładane, do tego magazyn był wydajny i mniej kosztowny. Pozdro

Gość Macsf
Kierownik właśnie powinien być dyktatorem.

Gość !!gt4t
Dokładnie!!

Gość .,.,,,,,.,.,
Też się zgadzam, pracownicy powinni być króciutko trzymani, inaczej wejdą na głowę.

Gość xx2x
ja też tak myślę...

Gość hthftghfd
:)

Gość asddfsdaff
dobrze piszecie...

Gość 2134421213
Tacy powinni być kierownicy...

Gość niemcy
ja pracowałem w Niemczech w wakacje przez kilka lat ale w Monachium jak wracałem busem i jechaliśmy na jakieś zadupia po ludzi na polach którzy zarabiali po 5 EURO na godizne to mi ich szkoda było. Część mieszkała w normalnych domach a inni w budach jak dla psa. Warunki tragiczne i straszne zadupia. Ale co kto lubi., Pozdrawiam

Gość sdgvsghsghdhd
No tak ale lepsze 5 euro za h w Niemczech niż 6 zł z POlsce...

Gość niemcy
tak ale można znaleźć też pracę w Niemczech za więcej, ja teraz w Polsce pracuje za grosze ale przynajmniej jestem traktowany jak człowiek i mam szansę na jakiś rozwój i większe pieniądze. a w Niemczech Polak jest przeważnie traktowany jak człwoiek 2-giej kategorii

Gość dfgd
Takie są realia

Gość dfgd
Co z tego, jak się zarabia 1500 euro to mniejsza z traktowaniem, wszystko ma swoją cenę. Zresztą w POlsce w takich zwykłych zawodach z pensją do 2000 zł człowiek tez jest przeważnie traktowany jak śmieć. Tak więc już lepiej być traktowanym jak śmieć i mieć 1500 euro (6000zł) niż być traktowanym jak śmieć i mieć 1500zł w kieszeni.

Gość Cyśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśś
A co w PL to jest tak słodko? Może jak masz prace na wyższym poziomie, gdzie się zarabia po kilka tysięcy to i z człowiekiem się liczą ale w zwykłych pracach za najniższą krajową czy nawet 1500, 1700zł to bajki nie ma, jest się zwykłym robolem, śmieciem itp. Lepiej pracować u Niemca i tez być tak traktowanym ale zarabiać dobrą kaskę aby nie martwić się czy starczy do 10 i będzie co włożyć do garnka. Z resztą pracując u naszych sąsiadów można sobie żyć normalnie za takie pieniądze, nie martwic się o nic, a nawet odłożyć sobie trochę kaski, tankując benzynę nie patrzysz na wskaźnik do zapłaty a na to ile litrów wlewasz. No i ten syf w POlsce co wszędzie panuje, w Niemczech tego nie ma. Jest porządek, na drogach kultura i w ogóle jest lepiej. Pozdro

Gość ona ona 22
powiem jedno jedz jak wiesz ze jest to mozliwe i bezpiecznie zorganizowane. Ja wyjezdzam w srode do Niemiec na pol roku tez sie boje rozlaki ale wiem ze dam rade

Gość cccaadfaf
ile zarobisz?

Gość pelemele
Cyśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśś--No to się usmiałam :-) Tankując u naszych sąsiadów nie patrzysz na liucznik gdy tankujesz benzynę:-) W NImczech też paliwo jestdrogie gdy ktos zarabia niezbyt duzo.

Gość pelemele
dfgd tylko,ze te 1500 euro nie jest sumą .za którą dobrze przezyjesz w NIemczech. Twój przelicznik byłby dobry gdybys mieszkała np.z Zgorzelcu,.na piechote szła do pracy do Gerlitz i w Niemczech ani centa nie straciła,tylko zyła za zarobione w Gerlitz pieniadze w Polsce. Gdy zarabaisz w Niemczech i zyjesz tam,to mozesz sobie pomarzyc o dobrobycie.

Gość Cyśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśś
haha no jest droższe o 40 groszy ale co z tego jak zarabiasz cztery razy tyle co w PL. Przykład, w PL za najniższą krajową (liczę brutto) 1370zł zatankujesz ok. 269 litry benzyny. (licząc litr benzyny 95 po 5,10 zł) W Niemczech za najniższą ( ok. 1000 euro czyli 4000 zł) tankując po 5,60zł zatankujesz ok. 714 litrów benzyny 95. Coś jeszcze? Bez komentarza....

Gość ujmuhnum8i9,9
W Niemczech jest naprawdę bogaty socjal, opłaty za prąd i gaz są podobne, droższe trochę są za to śmieci oraz woda + kanaliza. Jedzenie, różnie, nie które produkty tańsze, nie które droższe ale ogólnie ceny bardzo zbliżone. Benzyna droższa nie wiele ok. 40-50 groszy na litrze. Jest tylko jedna znacząca różnica, w Niemczech zarabia się cztery razy tyle co w PL, do tego nie ma syfu wszędzie, są znakomite drogi itp.

JEdz i sie nie bój. napewno dasz rade. bo musisz. trzeba czasem o cos powalczyś , żeby polepszyc swó byt.nie bedzie lekko, ale nie ty pierwsza i ostatnia sie boisz rozląki i tesknoty za rodziną.najwyzej troche więcej wydasz na rozmowy telefoniczne.

Gość Jolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
W Niemczech jest super nie ma co porównywać z biedną Polską, w której na każdej ulicy jest syf. Niemcy też są bardzo pomocni i "normalni" Nie jak tutaj sama zazdrość i zawiść, idziesz ulicą i każdy ma wredną minę. Niestety taka jest prawda...

Gość .,.,.,./
Mamy takie duże terytorium, mamy tak dużą ludność, nasz kraj mógłby być jednym z bardziej rozwiniętych,bogatych krajów europy ale niestety jest tu bieda i syf. DLCZEGO????? W innych krajach ludzie są sobie pomocni, nie ma takiej zawiśći i obłudy... Dlaczego u nas musi być? DLACZEGO? Nie rozumiem tego...