Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ole-ole

pytanie zupelnej laiczki

Polecane posty

Gość ole-ole

mam pytanie: jaka posciel jest potrzebna dla noworodka do lozeczka? Normalnie sie kupuje poduszke, przescieradlo i kolderke ,jak dla doroslego?

Gość boberek 1
tak. Tylko na poczatek nie daje sie poduszki. A i materac kokos gryka koniecznie :)

Gość slon trabalski
nie kupuj materacu z gryki bo plesnieje sam kokos i bedzie ok :)

Gość ole-ole
czemu wlasnie taki? nie moze byc jakis zwykly?

Gość slon trabalski
zwykly w sumie tez moze byc, teraz taka moda na kokos i gryke... slyszalam duzo opinii ze wlasnie ta nieszczesna gryka plesnieje, u mnie na szczescie nie splesniala.

Pewnie że może być zwykły, przyszła jakaś dziwna moda na jeszcze dziwniejsze materace. Im więcej wydziwiasz tym gorzej

Ja mam zwykły materac i jest ok. Tylko żeby miękki nie był, żeby Ci się dziecko nie zapadało w nim. Komplet pościeli jak dla dorosłego. Na początek bez poduszki.

Gość slon trabalski
poza tym mozna od razu kupic komplet poscieli, z podusia, kolderka i poszewkami na to, ja mam z feretti i w sumie jestem zadowolona, tylko musialam poduszke wymienic jak moja mala miala 1,5 roku, bo taka jakas cienka byla i niewygodnie jej bylo spac

materac najlepszy będzie lateksowy lub pianka-bonel, ewentualnie zwykły piankowy z kokosem, gryka nie bardzo

Ja małemu zwyczajną pościel dam chyba dopiero jak skończy roczek i będzie miał trochę uregulowany tryb, a nie sen dziesięć razy na dobę, żeby był czysty kładziony pod czystą kołderkę. Pościel czeka kupiona, a na razie synu śpi pod kocem (tak lubi najbardziej, miękki i raczej ciepły koc, za szorstki, za cienki nie odpowiada mu, już o rożkach nie mówiąc. Łóżeczko służy też do zabawy a nie ma szans dziecka przebierać. Tylko prześcieradełko zmieniam żeby leżał buzią na czystym i kocyk piorę co jakiś czas.