Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość classic blue

Kuracja larwami much

Polecane posty

Gość classic blue

Witam Potrzebuje porady w sprawię tej kuracji czy ktoś a może ktoś z waszej rodziny tak się leczył może ktoś wie jaki to jest koszt Próbuje się o tym dowiedzieć gdyż mój brat leży w szpitalu po ciężkim wypadku i ma bardzo dużą odleżynę na pośladku i kości ogonowej. bardzo proszę o odp dziękuję

Gość kiedyś był taki film
dokumentalny w USA i larwy oczyszczały rane z tego zepsutego mięsa a potem je wyciągali.

Gość classic blue
MAx mój brat leży w szpitalu ma ogromną odleżyne a ty pierdolisz o głodówce on ma specjalną dietę ,żeby rany się szybciej goiły ,ale w takim stanie jakim jest nie może przestać jeść przeczytałam wszystko co tylko mogłam dowiedziałam sie gdzie i za ile to robią tak,ze wiele mi nie pomogliście ,ale jak by ktoś chciał informację piszcie pozdrawiam

Gość Polecam kombuczę
Jest jeszcze urynoterapia albo można spróbować okładów z kombuczy na niegojącą się ranę. Kombucze można kupić na allegro i hodować nie do picia ale do opatrunków. Ja wypróbowałam kombucze na stłuczonych kolanach dzieci - po zaschnięciu kombucza wygląda jak druga skóra. Jest lepsza od plastrów. Ładnie odchodzi po namoczeniu wodą.

Gość Polecam kombuczę
Znalazłam opis jak zadziałał taki opatrunej z kombuczy na rany u zwierząt: W 1995 roku ogier czystej krwi arabskiej o imieniu Sunray upadł i doznał głębokiego skaleczenia nogi. Weterynarz podawał mu różne antybiotyki, lecz zdrowie konia nie ulegało poprawie. Po trzech miesiącach, gdy rana zaczęła ropieć, lekarz uznał, że nie może nic więcej zrobić i konia należy uśpić. Shirley sama nie wierzyła że koń przeżyje jeszcze kilka dni, gdyż był w tak okropnym stanie. Będąc lekarzem medycyny naturalnej postanowiła szukać innych metod aby uratować zwierzę. Następnego dnia przypomniała sobie, że kombucza bywa stosowana przy owrzodzeniach nóg i postanowiła wypróbować ją na koniu. Trzy osoby pracowały nad nałożeniem kompresu na nogę konia i obandażowaniem jej. Koń rzucał się gdy kombucza zaczęła szczypać i widać było że bardzo go to boli. Na drugi dzień zdjęli opatrunek i zobaczyli, że duża ilość ropy wypłynęła z rany a grzyb wysechł i stał się cienki jak papier. Cała wilgoć z ogromnego grzyba weszła do rany. Razem nałożono nowy kompres i opatrunek, a na drugi dzień nie pojawiła się już ropa a skóra wokół zaczęła się zasklepiać. Po tygodniu, po codziennej zmianie grzyba, rana była prawie całkiem zdrowa. Dodatkowo koń pił herbatę z kombuczy i pił ją nadal po zupełnym wyzdrowieniu, co dało mu silę na odzyskanie dawnej formy. Koń żyje do dzisiaj i na nodze nie widać śladu dawnego skaleczenia. W 1997 roku pies terier, który miał 11 lat, zachorował na raka kości, a następnie na raka skóry przedniej łapy. Łapę amputowano, ale pozostawiona rana nie chciała się goić pomimo wszystkich podanych mu antybiotyków. Shirley zdecydowała się w końcu wypróbować kombuczę również na swoim psie. Umiejscowienie rany nie ułatwiało nałożenia opatrunku, tak więc leżała ona wieczorem z psem przykładając kombuczę do rany. Po trzech dniach rana zaczęła się goić i po czterech można było usunąć zabezpieczenia.

Gość w Gazecie Wyborczej
( w gazrecir telewizyjne) z tamtego tygodnia byla reklama, pewnie z jakims adresem, ale wyrzucilam, wiec nie wiem jakim,

Gość POmocne są Aqua Żele
Nie wiem cz w Polsce są dostępne

Gość classic blue
Dzięki za odp Ja już znalazłam klinikę ,która się tym zajmuje Koszt kuracji to 2 tys zł oni hodują larwy w sterylnych warunkach i wysyłają je do szpitala.Jest tylko taki problem,ze Ordynator w szpitalu w którym leży mój brat musi się na to zgodzić ja już tam dzwoniłam wiem co i jak ,ale jutro mama będzie rozmawiać z ordynatorem i on podejmie decyzję mam nadzieję,ze się zgodzi trzymajcie kciuki pozdrawiam