Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martula281

Pytanie o krem

Polecane posty

Gość Martula281

Mam problemy ze skórą,ponieważ wiele kremów działa na mnie uczuleniowo. Jednak podpasował mi ostatnio krem mamy z tym,że krem ten przeznaczony jest dla cery powyżej 30 roku życia. Gdy będę go używać to źle wpłynie na moją cerę?

Gość z życia wzięte
najlepszy krem do twarzy dla młodych kobiet to maseczka ze spermy ukochanego mężczyzny. I to nie ściema, bo np. w Szwecji z męskiego nasienia produkuje się kremy do twarzy. Są bardzo drogie, więc taniej wziąć "krem" podczas igraszek łózkowych za darmo i mieć jeszcze z tego rozkosz. Odpisz jak poszło i zadziałało.👄

Gość khymkhymkhym
No raczej bym odradzala. Tez mam bardzo wrazliwa cere i od lat uzywam na przemian kremow SORAYA, krem brzoskwiniowy ZIAJA, bialy NIVEA ; DOVE do twarzy i ciala oraz MIXA, teraz kupilam nowosc, super nawilzajacy balsam - jestem z niego bardzo zadowolona. Moze ktorys z tych nie bedzie podraznial, sprobuj. Ja do tego zestawu doszlam metoda prob i bledow ;) . Unikam jak ognia tych bardzo drogich, im drozsze tym wiecej plam, wykwitow i po za tym skora swedzi i piecze. Pewnie od tej chemii ;) Moze przerzuc sie na dziecinne? Ja je tez stosowalam.

hahaha podobno równie skuteczne są kremu z ptasich kup :D czego kobieta nie zrobi żeby być piękną ;) a tak powaznie to nic się nie stanie jesli użyjesz tego kremu, ale lepiej nie robić tego przez dłuższy czas, bo później będziesz musiała kupować "mocniejsze" żeby były efekty. A probowałaś kremow AA albo podobnych w aptekach?

Gość No skoro macie
kremy nie wiele pomoga skoro organizm jest chory,polecam picie 3l wody dziennie przejscie na diete wazywno owocowa dbanie o higiene gimnastyka poranna,bieganie basen,cwiczenie oddrchowe

Gość Do przedmówczyni
Brawo, wyjęłaś mi to z ust. Ja tylko usystematyzuję to: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, ładną cerę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related

Gość khymkhymkhym
Mozecie sobie darowac te linki - na temat i zdrowego trybu zycia, i innych takich moglabym wam udzielic PRAKTYCZNYCH porad. Z taka cera sie urodzilam i koniec - przeniescie sobie te porady na topiki, gdzie mecza sie z cera przemeczona zima - jakos nigdy na to nie ciepialam. Moze troche logiki? Picie wody ma odwrazliwic moja skore? Cierpiacym na AZS tez to polecicie? No to powodzenia! :P Nie cierpie takich porad - na WSZYSTKO duzo wody i zdrowe odzywianie . To ma naprawde glebokie zastosowanie zwazywszy, ze w sklepach mamy zywnosc na nawozach i konserwantach. Ile osob ma dostep do wlasnych warzyw, owocow? A reszta? Ech.. Papatki

a ja polecam kremy Decleora są pez parabenów i nie uczulają:) mi moja kosmetyczka poleciła hydrafloral skóra po nim jaest głacutka!! mają te kosmetyki w city spa na nowym świecie:)

Gość Martula281
Chodzi o to ze od niektorych kremow wyskakuja mi czerwone plami itp. Uzywalam kremu AA ale pomogl przez 2 tygodnie...Z chlopaka raczej nie skorzystam;p Bardzo trudno mi znaleźć krem ( mam 18 lat)...nie wiem już co używać aby bardziej nie zaszkodzic...moja lekarz powiedziala ze wizyta u dermatologa nic nie pomorze bo to moze juz taka mam cere:/

A analizowałaś składy tych kremów, które Ci robią krzywdę i tych, które nie robią? Bo to może być tylko jeden składnik, i wystarczy go unikać. Zawsze możesz też robić kremy sama, wtedy to co szkodzi najłatwiej zidentyfikujesz (możesz robić próbę uczuleniową każdego składnika zanim go dodasz do formulacji).

Gość Martula281
A jak samemu zrobić krem?