Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majciochy w grochy

Pytanie do Chrześcijan!!

Polecane posty

Gość Majciochy w grochy

Robicie zakupy w Leviatanie? Jak się czujecie z myślą że kupujecie w sklepie którego nazwa pochodzi od imienia samego diabła? ?

Gość Majciochy w grochy
Aż dziwne że księża z ambony nie bojkotują tego sklepu;) Chyba że się mylę

Gość kubika
MI on się tylko kojarzy z prawikien kafe

może dlatego, że chrześcijanie znają więcej niż jedno znaczenie tego 'słowa' i wiedzą, że język Biblii posługuje się głównie metaforą ;) autorze wątku- wysil się (nieee... już nie wymagam, żebyś poszukał w książkach:classic_cool::P) i zerknij chociażby do wikipedii, a przekonasz się, że 'Lewiatan' nie jest tylko i wyłącznie używany w odniesieniu do Szatana

Gość barbarka99955
Lewiatan-legendarny potwór morski, wspominany w kilku miejscach w Starym Testamencie.We współczesnym języku hebrajskim oznacza po prostu wieloryba.

ludzie, ale to słowo to tylko jest METAFORA, która wyobraża coś 'dużego'... no... :O nie udawajcie głupoli :P

a co sataniści wyprawiają z pentagramem, to już w ogóle inksza inkszość... :D więc nie sugerowałabym się :)

Gość Majciochy w grochy
Nie zmienia to jednak faktu że poza potworem morskim i wielorybem Lewiatan utożsamiany jest również z diabłem a także "towarzyszy" satanistom- czyli powszechnie znany okultyzm. Dlaczego zatem Kościół Katolicki zabrania dzieciom czytać Harrego Pottera a nie zabrania robić zakupów w Lewiatanie?

Gość żebyś sie miał czym podniecać
na swoim topiku

Ty tak serio? :O stanowisko Kościoła wobec książek o HP nie jest jednoznaczne,a tym bardziej nie 'zakazuje' ich czytania, co najwyżej zaleca ostrożność, bo w HP w sposób interesujący zaprezentowane zostały różnorodne praktyki magiczne a każdy normalny człowiek chyba wie, że sieć sklepów 'Lewiatan' nie powstała ku czci Szatana, co najwyżej może właśnie odnosić się do tego znaczenia 'wielkości' (np. asortymentu czy różnorodności czy czegokolwiek innego)

Gość barbarka99955
kosciół katolicki zabrania czytania Harry potera ale sie ubawiłam Kto ci takich głupot nagadał co?

Gość emila23
Proszę o pomoc. Jestem studentką psychologii. Muszę przeprowadzić pilotaż do badania. JEST TO CAŁKOWICIE ANONIMOWE i zajmuje ok 5 min. więcej inf i ankieta pod adresem: http://badania.webd.pl/swps/ Z góry dziękuje

Gość a wiedziałes ze siec lidl
jest własnością scjentologów

Gość tutrururu
hej,z tego co wiem to HP jest zakazany ze względu na to iż autorka wplotła w wypowiedzi bohaterów autentyczne zaklęcia okultystyczne,a co do Lewiatana to sama szukam właściwej odp,bo mam dwa sklepy obok i nie ukrywam,że różnica znaczna gdy mieszka się w centrum w sąsiedztwie samej drożyzny ;-D