Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiera ...l...

Czy wierzycie w zycie po smierci

Polecane posty

Gość taki facet z boku
wiera ...l... znajdź kogos odpowiedniego do takiej rozmowy a nie KAFE

Gość filozofex3
nie ma piekła tak twierdzi nawet ksiądz z mojej parafii

hmn, ja głównie wierze w reinkarnacje, czyli że będizemy zupełnie kimś innym po śmierci. I nie mówie że koniecznie człowiekiem, możemy być, mrówką, jeleniem, gepardem, albo jakąś rośliną.

Gość filozofex3
rośliną bedziesz wtedy jak zabijesz wiele ludzi zwierzeciem zalezy jakim lwem to jak bedziesz bardzo dobrym czlowiekiem mrowka neutralnym a czlowiekiem-najgorszym!!!

Gość viviannaaa
O widze na kafe dużo wyznawców buddyzmu jest :P

Gość wiera ...l...
ja sie zastanawiam czy to poprostu nie byl moj czas czy zachwialam jakas rownowage i teraz zyje zyciem ktorym nie powinnam zyc ...

Gość chociaż mysle ze
piekło istnieje bo nie mogie sobie wyobrazic zeby hitler lub stalin byl w niebie!

Gość wszyscy sa szczesliwi
to cie zjem na obiad wiecie dlaczego w indi nikt nie pomaga biednym i chorym bo twierdza ze zasłużyli sobie na taki los

Gość skyline
ja już powinienem być trupem conajmniej z 6,7 razy

co do tej reinkarnacji, mysle ze to tyczy sie ludzi ktorzy nie dokonczyli czegos w zyciu poprzednim.. rodza sie na nowo by naprawic to czego za zycia nie udalo im sie zrealizowac to samo tyczy sie smierci klinicznej, widocznie ludzie powracaja bo maja jeszcze jakis cel w zyiu ale to tylko moje myslenie, czy tak jest, nikt nie wie

Gość viviannaaa
Autorko wyjaśnij co masz na myśli piszac ze zyjesz zyciem którym nie powinnas zyc? A w ogole jestes wierząca?

Gość filozofex3
brawo z myslenie hitler mial podbic caly swiat i tego nie dokonal, ponownie sie narodzi i to dokona! gratuluje ! widać że jesteś blondynka

Gość wiera ...l...
moze i masz racje moze cos w tym zyciu jeszcze mam zrobic ...

Gość filozofex3
napewno nie zrobisz nic pozytecznego dla swiata jedynie mozesz zrobic cos dla siebie lub dla swojej rodziny

jak ono by istniało, to było by ogromne przeludnienie.. la Hindusow reikarnacje jest jakby za karę. Treba tu sie wcielac i wcielac, az w ktoryms wcielniu jelsi zrzumimy wszystko , osiagniemy absolutna miłość, mozmy albo osiagnac Nirwane, albo Brahmana, albo np; pojsc do siedziby Boga Wisznu, czy Kryszny. W Hinduzimie istaniją tez rzone rodzje nieba (np; niebo Indry, niebo Kuwery) i rozne rdzje pikła nawet. Ale zeby tam pojsc trezba byc WYJATKWO złym, . Takim maksylamnie. Wieszosc zaś muszi sie rdzic cigle i odnwa tutaj.I odnowa.

tak tyle ze mi chodzi o dobre rzeczy.. jezeli ktos byl zly dostaje szanse by sie poprawic, jezeli oczywiscie tego chce.. z tego co mi wiadomo hitler siedzi w piekle:P przynajmniej wynika to z niektorych egzorcyzmow

Gość ehhhhhe
chyba zmienie zdanie o blondynkach

Gość viviannaaa
Nie ma opcji, żeby ktoś mógł wrócić i coś poprawić...po to dostaliśmy życie, żeby je przeżyć jak najlepiej, jeśli ktoś tego nie zrobił to sorry Winnetou :O

Gość filozofex3
a co jeśli w 2012 bedzie koniec świata? żadne z waszych teorii się nie sprawdzą!

a co z relacjami osób co byli w piekle tych osób terz jest dużo

Gość ehhhhhe
ładne zdjecie ale znając życie pozyczone

Gość wiera ...l...
mowie ze zyje zyciem ktorym nie powinnam zyc no bo powinnam umrzec tamtego dnia wtedy gdy ci ludzie czekali gdy widzialam swiatlo i gdy serce przestawalo bic... zastanawiam sie dlaczego mimo wszystko to swiatlo sie cofnelo a "ludzie" -duchy odeszly....

Gość viviannaaa
Bo to jeszcze nie był Twój czas, masz jeszcze wiele do zrobienia na tym świecie...wykorzystaj tą szansę(być może żeby się nawrócić jeśli czujesz że do tej pory tego nie zrobiłaś) Pamietaj...Bóg daje wiele znaków, Tobie dał bardzo wyraźny...

Gość ehhhhhe
to masz 8/10