Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olkaa N

Czy ten żakiet pasuje szatynce ?

Polecane posty

Czy dany kolor pasuje ci nie zleży od koloru włosów (przynajmniej nie tylko) ale całości (głównie od cery). Ja uważam że nie da się tego oceniać za pomocą opisu a nawet zdjęcia w kolorach jest tyle subtelności odcieni. Wystarczy inaczej skalibrowany monitor a soczysty ciepły malinowy zmieni się w zimna fuksje. Nawet w sklepach w sztucznym oświetleniu trudno oceniać kolor. Dobry kolor to taki który podkreśla cerę kolor oczu i włosów w którym wglądamy promiennie i świeżo. Zły to taki w który uwydatnia niedoskonałości cery (zaczerwienia, przebarwienia, plamki, bladość, matowość cery itd), cienie pod oczami, przygasza kolor naszych włosów lub sprawia że są matowe. Różnica potrafi być subtelna zimny odcień zamiast ciepłego, Ton jaśniejszy ton ciemniejszy, bardziej zgaszony, bardziej nasycony itp. Na moim przykładzie 99% czerwonych ciuchów sprawia że wyglądam źle. Zbyt blado, widać wszystkie przebarwienia a do tego moje rude włosy toczą z nimi walkę. Jednak raz na jakiś czas mierze czerwonego ciucha i wiem że to jest to. Są kolory lepsze i gorsze dla danej osoby z jednego prawie każdy odcień będzie idealny z 2 rzadko który. Pytanie jak czujesz się w różach. Jeśli chcesz kupić go przez internet to zastanów się czy większości różowych rzeczy wyglądasz dobrze? Jeśli tak to może warto zaryzykować jeśli nie to lepiej go zmierzyć.

Gość Olkaa N
Lubię róż,mam trochę rzeczy w tym kolorze ale akurat inne odcienie tego koloru. Podobno dobrze wyglądam w pastelach,czerni,granacie,czerwieni właśnie. Wiem,że to trudne doradzić komuś przez internet ale ten żakiet bardzo mi się podoba ;-)

Gość allicemnbb
Jak to jest taki róż jak mi się na monitorze wyświetla to chyba typ urody lato (prawdziwe, mocne takie) powinien w nim dobrze wyglądać. Popielewicz on nie pasuje, przytłacza ją, widać najpierw plamę koloru a długo potem człowieka dopiero.

Gość Olkaa N
Alice dzięki za wypowiedź. :-) Ja mam piwne oczy a karnację różnie,teraz jaśniejszą ale zaraz będę opalona bo zawsze szybko łapie słońce.

A czy także zimne odcienie różu? Sugerowałabym się bardziej temperaturą barwową odcieniu. Zazwyczaj (nie w każdym przypadku) jeśli w danym kolorze jedne chłodny odcień pasuje danej osobie inny także powinien. Poza tym czy dobrze ci w neonowych barwach? Jeśli tak to bardzo prawdopodobne że i ten kolor będzie dla ciebie. Ja na twoim miejscu pogrzebała bym w domu za czymkolwiek w podobnym odcieniu nie ważne czy będzie to obrus czy zasłona i przyłożyła je do twarzy (możesz się owinąć pod szyją:) ) Jeśli będzie ładnie komponowała się z cera wtedy zdecydowałbym się na zakup. Jeśli nie masz nic w tym kolorze w domu to poszukaj w sklepie dowolnego cucha nawet spodni albo w pasmanterii materiału i tak samo przyłóż do twarzy jeśli będzie dobrze to i ten żakiet powinien być okej.

Gość Olkaa N
Nibys dziękuję za dobrą radę ;-) Dzisiaj idę na zakupy i przymierzę coś w tym kolorze.