Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadumany poważnie

Mam duże wątpliwości czy jest coś po śmierci, a jak jest to co ?

Polecane posty

Gość zadumany poważnie

Nikt "stamtąd" nie wrócił i nic nie powiedział. Gdybac sobie mozna na rózne sposoby, ja tez sie zastanawiam np jak male dziecko umrze, lub zostanie wyskrobane to co sie dalej dzieje? Według religii idzie do nieba, wiec ok, a co z 20-latkami co umrą czy zginą ? -też w zależnosci od grzechu do nieba czy czyścia, a ci co zmarli jako staruszkowie ? Dobra, teraz te dusze cieszą sie wiecznym życiem "Tam",w różnym wieku-i ci starzy co przeżyli wiele w swoim zyciu, zasmakowali seksu, i ci co byli dziećmi nie zaznali przyjemnosci cielesnych, nie przeżyli miłości i nadal nie będzie im to dane, bo tam na górze tego nie ma. Druga sprawa: Koniec świata "zmarli będą z grobów powstawać"- i tu jedno przeczy drugiemu. Przez tyle wieków na świecie ile ludzi zmarło lub zgineło i gdzie ich dusze sie mieszczą, przecież to nie zliczona ilosc! A tak na marginesie pochodze z rodziny katolickiej, jestem wierzący, ale te mysli mnie poważnie nurtują :(

Gość viviannaaa
Poczytaj relacje ludzi, którzy przeżyli śmierć kliniczną...

Gość zadumany poważnie
w chwili umierania, a nawet utraty przytomnosci mózg jest niedokrwiony i wtedy sa różne iluzje.Mój kolega sie wieszał to cuda cudeńka widział (na szczęście go odratowali) zreszta sa tacy co się celowo podduszają, żeby mieć wizje. Przy ćpaniu, bądź wąchaniu też podobno są takie wizje.

Gość wszyscy sa szczesliwi
sa filmy 20 min w piekle do piekła i z powrotem czyli ktoś tam był

Gość zadumany poważnie
Pokutnica jeżeli Bóg nie ma wielkości itp. to jak stworzył człowieka na swoje podobieństwo? Jeżeli był Adam i Ewa to ich dzieci potem cudzołozyli, a zobacz na Murzynów jak sa podobni do małp - i tu sie kłania Darvin.

Adam Sedgwick (wybitny angielski paleontolog i geolog) W 1859 roku profesor Sedgwick ostrzegł Darwina, że za sprawą jego teorii ewolucji "ludzkość poniesie szkody mogące spowodować zezwierzęcenie rasy ludzkiej i pogrążenie człowieka w tak głębokim stanie zwyrodnienia, w jakim nie znajdował się odkąd jego historię opowiadają pisemne przekazy."

Gość zadumany poważnie
OK, ale nadal nikt nie odpowiedział na temat "podziału dusz" końcu świata. Zastanawiam sie co Bog robi tyle milionów lat, nie nudzi się ? Jak mozna żyć wiecznie będąc noworodkiem ktory nic nie wie o zyciu na ziemi i starcem ktory przeżyl pięknie swoje życie?

Gość zadumany poważnie
To dlaczego Murzyni sa tak podobni do malp ?

Karl Schleunes "Darwinowskie pojęcie walki o przetrwanie zostało szybko przywłaszczone przez rasistów ... taka walka, znajdująca poparcie w najnowszych poglądach naukowych, usprawiedliwiła rasitowską koncepcję lepszych i gorszych ludów Józef Stalin (największy sowiecki dyktator i zbrodniarz - ok. 60.000.000 ludzi na sumieniu) "W bardzo młodym wieku, będąc nadal uczniem w szkole kościelnej, w Towarzyszu Stalinie rozwinęło się krytyczne myślenie i rewolucyjne sentymenty. Zaczął czytać Darwina i stał się ateistą. G. Glurdżidze, przyjaciel Stalina z lat chłopięcych, opowiada: "Zacząłem mówić o Bogu, Józef mnie wysłuchał, i po chwili ciszy powiedział: 'Wiesz, nabierają nas, nie ma żadnego Boga.. Ci, którzy chcą żyć, niech walczą, a ci, którzy nie chcą walczyć w tym świecie wiecznej walki nie zasługują na to, aby żyć." Adolf Hitler, "Mein Kampf" "Wyższa rasa podporządkowuje sobie niższą rasę... prawo, które widzimy w naturze, i które możemy uważać za jedyne wyobrażalne prawo." ze zjazdu partii w Norymberdze, 1933 rok "Wyzwoliłem Niemcy od głupich i poniżających mitów sumienia i moralności... Wyszkolimy młodych ludzi, przed którymi świat będzie drżał. Chcę młodych ludzi zdolnych do przemocy - władczych, nieustępliwych i okrutnych." Mao Tse-tung (twórca i dyktator komunistycznych Chin, faktycznie największy zbrodniarz ludzkości - ok. 80.000.000 ludzi na sumieniu) "Chiński socjalizm jest założony na Darwinie i teorii ewolucji."

Gość kto stworzył boga?
ciagle ględzicie o tej bozi,więc może wiecie skąd sie wziął ten cały bóg?

Gość zadumany poważnie
Nie jestem rasistą , ale zwróć kidyś uwage na czarnych. Mają identyczne ruchy, a zwłaszcza szczęki i nosy.

Gość zadumany poważnie
Właśnie :) skąd się wziął Bóg ? istniał od zawsze .

Gość hmmm to ciekawe
Przeciez malpy nadal istnieja i zadna w czlowieka sie nie zmienila, ale czlowiek w malpe i owszem potrafi . Do dupy z taka teoria.

Gość jakimisiu
Kto spisał te podziały na kregi ktos kto tam byl ?! to tylko wyobraznia, bo nikt nie wie co jest po smierci o ile cos jest.

Gość aduios amigossssss
na 99 % nic nie ma choc bym wola zeby bylo. swiatla i inne vizje sa prawdopodobnien halucynacjami spowodowanymi przez brak tlenu.

to nie była wyobraznia tylko przekaz z góry metoda chanelingu bys musieli przeczytac swienta pani fula horak te książkę wydał przed wojna rydz śmigły komuniści chcieli ja zniszczyć

pierwszy raz piekło opisała Brygida wielka królowa Szwecji

Gość jakimisiu
to skad sie wzielo tyle wyznan i religi ? kazda religia dostala inny przekaz ?

Gość antonio banderooos
skoro nie ma duszy wiec w jaki sposob dziala tzw stan obbe? czlowiek widzi naokolo co sie wokol niego dzieje i widzi nawet samego siebie lezacego np. moze sie przemieszczac w rozne miejsca. jest to bardzo trudne do wyuczenia ale mozliwe i za razem bardzo bolesne w wykonaniu. wiec co? mozg wtedy sam frowa?:D cos musi byc z ta materia ktora w nas drzemie

witaj autorze ja mam taki sam problem, zadaje sobie to pytanie czy coś tam jest, od kilku lat, szukam odpowiedzi, szukam czegokolwiek co by przechyliło szalę na stronę tego, że jednak jest czytałam dużo o śmierci klinicznej i to wręcz niesamowite, że każdy ma takie same wizje, każdy na świecie, nawet niewierzący, czy innego wyznania widzi co tam jest, widzi światło moim zdaniem...Niebo może każdy widzieć na swój sposób- RÓWNIEŻ A to, że podczas śmierci klinicznej słyszą i widzą dokładnie to, co lekarze robią i mówią na sali operacyjnej? mój dziadek przeżył śmierci kliniczną i też słyszał i widział wszystko. gdy opowiedział lekarzom jakie dialogi słyszał to wpadli w osłupienie coś musi w tym być najtęższe głowy świata nie są w stanie dowieść na 100% czy coś tam jest, czy też nie ma

to skad sie wzielo tyle wyznan i religi ? kazda religia dostala inny przekaz islam hinduizm buddyzm swiadkowie jehowi zielonoswiadkowie protestanci to sprawka szatana

Gość aduios amigossssss
obe to nic innego jak sen ale zapominaja ze jest cos takiego jak podswiadomosc i mysle ze wlasnie wchodza w glebsze struktury mozgu ktory jest do dzis calkowicie nie odkryty mylac z rzeczywistoscia

Gość aduios amigossssss
religia wymyslona zostala aby latwiej bylo kontrolowac to tak na zdrowy rozsadek

Gość jakimisiu
to dlaczego ja w snach przemieszczam sie w piekne miejsca az sie obudzic czasem nie chce, albo przezywam cos nieziemskiego, czy wtedy dusza opuszcza cialo ? a mowia gdy rozum spi budza sie upiory :D