Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tpgamjgajmgjaj

Co myslicie o nosidelkach?

Polecane posty

Gość Tpgamjgajmgjaj

Nosze dziecko w nosidelku, ma prawie 8 mies. Co wogole sadzicie o nosidelkach?

Gość na szybkiego
Hejka, ja uwazam ze to swietny pomysl jest,czy jest tu jeszcze ktos kto nosi dziecko w nosidelku albo nosil???

Gość tychyba
zastanawiam się nad kupnem w p[rzyszłości, ale nie jestem do końca przekonana czy to wygodne dla dziecka i zdrowe

Gość jutfl
Ja korzystałam z nosidełka, ale z tego co wiem teraz się od teg o odchodzi. Nie są one dobre dla kręgosłupa maleństwa, zdecydowanie lepiej jest zainwestować w chustę , no i można jej używać przez naprawdę długi czas

ja uzywam ale raz na długi czas tylko jak musze na chwile z domu wyskkoczyc dosłownie na 5 minut i nie chce mi sie z wózkiem meczyc bo dobrze ktos napisał ze dla dziecka to zbytnio zdrowe nie jest

Gość lallalalala
proszę dajcie link do jakiejs dobrej chusty z ktorej bede mogla korzystac długoo. tyle, ze moja corka lubi juz "siedziec" na prosto i patrzec z takiej perspektywy na swiat niz lezac

Gość piersi mogą przecież boleć
W chustach można przecież nosić "w pionie", nie tylko na leżąco. Tylko nie wiem, czy przodem do świata, czy tylko przodem do mamy.

Gość lallalalala
zalezy na "przodem do swiata"...znajdzcie cos dla mnie plis

Gość mamama26
ja mam ale synek go nieznosi - krzyk jest jak tylko go wkładam tam - i wywaliłam stówe w błoto

Gość xxxxxxyyy
Ja nosilam corcie sporo w Baby Bjorn , mala to bardzo lubila a ze miala tendencje do ulewania to taka pionowa pozycja w pewnym stopniu to zmiejszala. Teraz ma 2 latka i jak patrze na nia i rowiesnikow to jej chod i postawa sa bardzo dobre , dzieci w tym wieku maja jeszcze czesto taki koslawy chod i nogi wygiete w palak a ona nie - tak , ze mysle , ze nosidelko jej nie zaszkodzilo . Jedyna wada, ze jest ono do 11 kg i odkad skonczyla rok juz nie jestesmy w stanie go uzywac - myslalam o chuscie, ale sa drogie tzn, stosunkowo drogie jesli kupowane dla ponad rocznego dziecka, to samo z nosidelkami ergonomicznymi - ona jest przyzwyczajona o noszenia , wozka za bardzo nie lubi i od roku dzwigam ja na rekach - teraz bym od razu kupila nosidlo ergonomiczne typu mei-tai. Ale ogolnie noszenie jest super:)

polecam chuste wiazana, tkana nati :) mozna w nim dziecko nosic do 18kg... sa bardzo rozne wiazania, zaleznie od wieku dziecka :) u nas chusta sprawdza sie rewelacyjnie :) chysty wiazane odciazaja kregoslup, pozwalaja zachowac prawdlowa postawe dziecka i trzymaja w dobrej pozycji bioderka :) polecam poczytac http://chusty.info/forum/forum.php?s=a2ce4c0eeae335b9698154fcf5d10c25 nie kupujcie badziewnych, tanich chust i nosidelek, bo zrobicie dziecku krzywde :/

ja miałam z RedCastla i ja, a raczej Synek byliśmy bardzo zadowoleni. tylko że "za naszych czasów" (5 lat temu) chusty nie były jeszcze tak popularne, ale nie widzę aby Synkowi to w jakimś stopniu zaszkodziło. Tygodniowo w nosidełku spędzał może godz, max 2 godz - brałam go w nosidełku aby wyskoczyć do sklepu czy na poczte jak mi się nie chciało wozka znosić

Gość to z rossmanna jest super
nosidelka to super sprawa. jak wyzej - tez bralam zamiast wozka do sklepu na zakupy, na spacer z psem i w dziesiatkach innych sytuacji.

Gość looooooooooooooooooooooooo
dziekuje :)))))))))))))))) ile trwa wiazanie ? boje sie ze zanim ja zawiaze to dziecko sie zaplacze