Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszkakakakaaa

czesanie dziewczynki na komunie u fryzjera- ile placilyscie?

Polecane posty

Gość agnieszkakakakaaa

Moja corka idzie do komunii w tym roku i chcialam zeby ladnie uczesala ja fryzjerka. bylam u jednej i powiedziala mi ze bedzie to kosztowac 60-80zl z dojazdem do mojego domu. to duzo? mieszkam w malym miescie.

Gość jak ktos jest głupi
i chce płacić, to trzeba z niego zedrzeć. Kiedy ostatnio corka była w kościele? Podejrzewam, że dawno, bo im mniej kto wierzący, tym większy z komunii robi shaw. :o

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Boże, co za żenada ten wpis wyżej, show z komuni, bo fryzure dziecko będzie miało ładną. Myślę, że to nie dużo :)

tylko że nie kazdy jest mistrzem fryzjerstwa. Jak ja bym miała uczesać moją chrześnice to co najwyzej moglaby iść pobawic sie w przydomowym ogrodku a nie do koscioła, dziewczynka ma mega dłuuuugie włosy do pasa, też w tak wyjątkowym dniu chyba wolałabym aby uczesał ja ktoś kto choć troche się na tym zna. choć z tego co wiem to moja Myszka już planuje rozpuszczone włosy, jedynie "myśli" nad opaską z kwiatkami polnymi (domyślam się że chodzi jej o margaretki) ale ma jeszcze rok na "myślenie" :) zaś tak ryzykować kogoś nie sprawdzonego... to juz chyba potrenowałabym jeszcze ten miesiąc sama..

i zapomniałąm u nas z tego co juz mi mowiły koleżanki to fryzury komunijne w domu kosztują ok 50-80zł!. samo prostowanie włosów w salonie 30zł, a jak juz fryzjerka ma przyjechać to 50zł.. do tego zwykle wianuszek, spinki itp. ok 30-50zł..

Gość agnieszkakakakaaa
no wlasnie moja corka tez ma bardzo dlugie wlosy . sama nie znam sie kompletnie na ukladaniu ,nigdy mnie to nie interesowala i raczej nie mam zdnego talentu i dlatego tez chetnie skorzystam z uslug profesjonalisty. a czy takie dodatki typu spinki to trzeba sie samemu zaopatrzyc czy mozna je ''kupic'' od fryjzera?

Gość etee
nie zapomnij o tipsach, solarium i makijażu u kosmetyczki

Gość ktoś kto pisze o tym kiedy
dziewczynka była w kościele... chyba sam nie jest specjalnie religijny i nie ma pojęcia o przygotowaniach do komunii :D ...ja sama na co dzień specjalną dewotka nie jestem - normalnie to do kościoła w święta chodzimy, do spowiedzi raz w roku, ale w tym roku syn idzie do komunii, to w kościele 3x w tygodniu być po prostu musimy...bo to katachreza dla rodziców, to dla dzieci, to przymiarka, to próba... oczywiście msza niedzielna.... cóż jak się chce dziecko posłać do komunii to trzeba przez to przejść. Jakbym miała córeczkę, to na pewno chciałabym aby miała warkocz w koło głowy upleciony -tzw koronę... sama uwielbiam te fryzurę, a dziewczynki wyglądają w niej szczególnie uroczo i na pewno poszłabym z tym do fryzjerki, bo samemu ciężko ładnie to upleść ... nie wiedzę w tym przesady.... odświętny wygląd jest dla mnie elementem pokazującym szacunek do uroczystości!

a jakie prezenty planujecie? kłady, kucyki czy mieszkanie od razu :/ a nie lepiej po prostu jak dziewczynka ma ładne długie włosy po prostu zostawić rozupuszczone? wtedy to tak ślicznie i delikatnie wygląda :/ ehhh z komunii to się teraz robi cyrk a nie święto :/ ważniejsze robią się fryzury i prezenty niż fakt że dziecko po raz pierwszy przyjmie Chrystusa do swego serca

Gość koszmarne wzdęcia
jak zwykle katolicka szopka.... całkowite przyćmienie jakichkolwiek wartosci chrzescijanskich. Smieszy mnie to, dlatego to piszę, ludzie zapominacie o prostocie i skromnosci co jest podstawą kazdej religii. Natopmaist autorce się nie dziwię bo teraz taka presja i juz...chocia ta presja jest poprostu bardzo załosna. dziwie sie, ze księza pozwalają na te udrapowane koki, loki... te bezowe suknie. Zero pokory w Was katolicy oraz chrzescijanie.

Gość koszmarne wzdęcia
aaaa i ja dlatego slubu koscielnego nie mam tylko cywilny... bo równie żałosne jest dla mnie zaliczanie nauk przedm. co jest całkowitą obłudą i fikcją. Totalnie wbrew wierze w jakies przysiegacie w kosciele. dlatego pomyslcie o tym co w sercu i czy tak naprawde wazne jest to co błyszczy..

Gość bo tak i już
prostota i skromność nie znaczy że wszyscy mają się ubrac w wory pokutne. Ja naprawde nie rozumiem co ma fryzjer do przycmienia wartości chrześcijanskich. Bardziej zależy to od nastawienia rodzica. Jesli jest nastawiony na powierzchownośc taką postawe przekaze dziecku, natomiast wierze że mądry rodzić będzie umial przekazać dziecku że wizualność to tylko dodatek i nie zatraci przez to sensu uroczystości. Jak już katolik, chrześcijan zadba troche o swój wygląd to jest obłudny, pojazd tylko po to by jezdzić a celu i argumentów brak... Aaa i to że ktoś o siebie zadba to nie znaczy że jest błyszczący i tandetny ;) Fryzura ułożona przez fryzjera może być ( a na uroczystośc komunijna powinna być ) skromna. Ale jak już ktoś fryzjara kojarzy tylko z balem sylwestrowym to może sobie tego nie wyobrazić :)

Gość o matko ukochana!
a ja corce uczesalam wlosy grzebieniem, bez zadnych fryzur i wianek dalam.....I wszystkie dziewczynki tak wygladaly. Duze miasto :P

Gość Kilkanaście lat temu
żadna dziewczynka nie szła przed komunią do fryzjera a teraz... Na manicure chodzą do kosmetyczki nawet. Mamuśki to mają ambicje...

Gość zadna dziewczynka jasne jasne
Bylam u komuni 20 lat temu i wyobraź sobie bylam u fryzjera. Mialam wlosy za pupę poskręcane w burze loków i upięte na górze delikatnie, do tego wianek, sliczną sukienkę. Na palcach można bylo policzyć te dziewczynki które mialy gladkie fryzurki większość specjalnie miala zapuszczane wlosy na ten dzień i byla po wizycie u fryzjera. Dodam ze nie pochodze ze wsi zabitej dechami a komunia byla w jednym z większych miast Polski. Tak bylo od bardzo dawna i to zaden nowy wymysl. Za 2 lata moja córka idzie do komunii i też zapuszczamy wloski i zdecydowanie skorzystamy z uslug fryzjera. A co do prezentów to dostalam zegarek :P

Gość wszyscy wiedzieli odrazu
Takie czasy nie ma co :)) Ja jak szlam do komuni to bylam ostatnim rocznikiem ktory szedl w sukienkach, za rok juz wreszly alby. Ja nie szlam do fryzjera, ale mama naplotla mi warkoczyki na noc, w dniu komuni mialam piekna burze lokow. Rok temu moja siostrzenica miala komunie. Siostra placila 60zl, za uczesnanie w salonie. Ale dlatego ze niedziela, a w niedziele zaklad zamkniety, wiec zewzgedu na specjalne otwarice drozej kosztowalo :)) Ale fryzura ladna, mi sie nie podoba jak rodzice robia z dziewczynek stare baby ;) Grunt to wiedziec ze fryzjerka wydobedzie dziewczece jeszcze dziecinne piekno, a nie zrobi z 9 latke staruche :)) z burza lokow, w tandtetym koku. :D

Gość gośćfryzjer
Jestem fryzjerem i szczerze nie znoszę tej całej majowej szopki mamusie chcą na siłę zrobić ze swoich coreczek księżniczki kończy się to najczęściej bardzo źle . Szczerze. Zawsze mam problem ile powiedzieć za fryzurę . Do salonu muszę dojechać na siódmą rano . Planów żadnych swoich . W tym roku mam komunię w rodzinie,ale jak już się umowilemze będę to nie będę teraz ludzi na lodzie zostawiać . . Uważam ,że 60 zł to nie jest wygorowana cena . Pracuje cały tydzień . Nie mam na nic czasu . Na czesanie dwóch kijów potrzebuje ok poltorej godziny. w tym czasie note zrobic w normalny dzien dwie koloryzacje i zarobic ponad 200 zl i

Gość gość
Na you tube jest mnostwo filmikow instruktazowych, jak wykonac ladne uczesanie. Wystarczy pocwiczyc troche i gotowe, spinki tez moznaa normalne, tanie i ladne kupic. Wiadomo, ze jak powiesz, ze fryzura komunijna z dodatkami, to fryzjer zedrze jak za zboze. To samo mialam na wlasnym slubie-wiazanka z kwiatow, koszt niebotyczny taka typowo na slub. Ja po prostu wybralam kwiaty, poprosilam o biala dekoracje ai slowem nie wspominajac, ze to ma na slub byc i zaplacilam... az 30 zl :P

Gość gość
ja biore za czesanie 120 zl.jak ktos chce to prosze a jak nie to nich ida dalej .nie bede za darmo pracowala.

Gość Było miło
Moja córkę zawiozłam do fryzjera tydzień wstecz,żeby fryzjerka uczesała córkę.Fryzjerka uczesała dziecko bardzo ładnie.Za tydzień fryzjerka,przyjecjała do nas z samego rana w dniu komunii. i uczesała dziecko super.Córka ma długie włosy do pasa, a więc nie jest tak łatwo.Żadnych koków, loków.Skromnie i ładnie.Wianuszek kwiaciarka przywiozła rano.Kosztowało, al warto było.

Gość gość
zalezy jaka fryzura, wszystko jest raczej liczone indywidualnie - lepiej nie dopytywac się ile za to, a ile za tamto, bo potem mozna sie rozczarowac grubo jak cena bedzie wyzsza... ja czesalam swoje dziecko w salonie www.rezydencja-urody.pl i cena byla przystępna :)

Gość Babcia Jagna
Post jest archiwalny, ale nie mogę się opszeć żeby nie skomentować. Moja wnuczka ma śliczne długie do pasa bląd włoski.Synowa upięła ozdobnymi spineczkami, wianuszek z żywych kwiatów i wyglądała pięknie i naturalnie bez wygłupiania się.Ludzie przeciez to pierwsza komunia, a nie slub😡

Gość Jakie to żenujące
Widzę ze ktos juz wcisnął swoja reklame zakładu fryzjerskiego😠 Tego jest od zarąbania.Zadna nowość i po co ta idiotyczna reklama?!

Gość gość
Moja przyjaciółka kosmetyczka co roku ma zapytania o cenę manicure i makijażu, to jest dopiero porażka :/

Gość gość
Kochane a jakie fryzury w tym roku są na topie,ze się tak dopytam? Koczki czy może rozpuszczone?

Gość gość
Moja corka ma wlosy do pasa, oczywiscie nie dba o nie, wiecznie rozczochrana jest, moge ja czesac, robic warkocze i tak wieczorem wyglada jak piorun, po myciu rozczesac to to szok. Najlepuej wygladala i najladniejsze miala wlosy, gdy sciete byly do ramion, pieknie sie ukladaly i nie bylo koltunow. Przed komunia i tak pojde jej sciac, moze nie do ramion, ale do lopatek na pewno, wlosy musza odzyc i sie zregenerowac. Co do fryzury, to moze sama jej zaplote cos ladnego, w necie pelno filmikow jest. Albo zostawie naturalnie rozpuszczone. Pamietam swoje miasteczko rodzinne, malutkie i tam wlasnie ciagle moda na suknie, koki loki u mam odzianych w obcisle satynowe sukienki i dziewczynek skopiowanych na mamusi, tyle ze w bieli.

Gość gość
Wydaje mi się,że dużo tutaj zależy od tego jakie włosy ma dziecko. Przy jednych wlosach lepiej prezentuje sie koczek, jeśli dziewczyna ma ładne oraz najlepiej kręcone włosy to rozpuszczone również będą ciekawe... My wybraliśmy się do fryzjera. Sama nie mam takich zdolnosći a jednak chcialam aby fryzura córki dobrze sie trzymała przez cały wieczór. Spory katalog takich uczesań jest na tej stronie: https://www.jeanlouisdavid.pl/artykul/fryzury-komunijne_a9350/1

Gość gość
Dzisiaj umowilam moja corke na czesanie do.komuni Chce zwykle loki nic szczególnego zeby moja corka.nie wygladala jak.stara baba ale jak usłyszałam cene.150 zl. I.to malym salonie kosmetycznym to coraz bardziej.zastanawiam.sie czy nie pojdzie.w.rozpuszczonych.wlosach