Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tik tak*

Kiedy powinnam urodzić od odejścia wód płodowyc?

Polecane posty

Gość tik tak*

No kiedy?

różnie to bywa mi lekarze kazali do max 12godzin od przebicia pęcherza urodzić bo jak nie to cesarka, ale przy pierwszej ciąży wody mi się sączyły 8 dni zanim urodziłam i tylko kontrolowali ich poziom

Gość Hehehe, typowy
Mówi się, że nad rodzącą słońce dwa razy wzejść nie powinno :) To tak w potocznym żargonie, ale to faktycznie jest prawda...

Gość jak nie chcesz mieć
chorego dziecka, to w ciągu doby od odejścia wód płodowych powinnaś mieć zrobioną cesarkę. Mi wody płodowe odeszły w ciągu 12 godzin, a trzymali mnie kolejne 30 godzin bez wód płodowych, w tym czasie dostawałam antybiotyk(aby nie doszło do zakażenia organizmu, czyli tzw. sepsy...pokazywali dzisiaj w WIADOMOŚCIACH dziewczynkę, która miała sepsę). Potem podali mi oksytocynę na wywołanie porodu i na szczęście urodziłam, ale gdybym wcześniej wiedziała czym grozi odejście wód płodowych bez akcji porodowej, czekałabym 12 godzin i kazała robić cesarkę!

mi wody odeszly w nocy z soboty na niedziele a urodzilam w niedziele po 22

Gość wiedźma telioga
mI ODESZŁY NA 2-3 GODZ. PRZED URODZENIEM SIĘ MAŁEGO, ALE U MNIE KILKANAŚCIE GODZIN WCZEŚNIEJ ZACZĘŁY SIĘ SKURCZE....

mi wody odeszly o 10 rano(od razu dostalam skurcze co 2 min-wczesniej nie mialam zadnych), a o 13:31 urodzilam...