Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inaczej _nie_będzie

becikowe samorządowe - kto sie na tym zna?

Polecane posty

Gość inaczej _nie_będzie

Proszę nie mylić ze " zwykłym" becikowym, które dostaje każdy noworodek. Najprawdopodobniej istnieje dodatkowe becikowe, tzw. becikowe samorządowe. Nie mogę tylko znaleźć informacji czy w każdym mieście jest ono przyznawane dla każdego dziecka czy tylko dla rodzin najbiedniejszych?

Gość klc/djlfk/w;d;qa\;sl
rodziny najbiedniejsze czytaj dzieci z wadek masowo klepane po pijaku, a na wszystko ida nasze podatki... jakie to ni9esprawiedliwe, mojego malegu juz 3 raz z panstwowego zlobka odrzucili, a tych "biednych" dzieci sa w 1 kolejnosci przyjmowane

Gość klc/djlfk/w;d;qa\;sl
miało byz w wpadek

najlepiej sprawdz na stronie mopsu pod który podlegasz czy u wass jest to samorządowe bo faktycznie nie wszędzie jest wymogi by je otrzymac są takie same jak do zasiłku rodzinnego czyli dochód nie przekraczający 503zł na osobe w roku poprzedzającym starania obliczane na podstawie zaświadczenia z urzędu skarbowego

Mieszkam w Krakowie, u nas w mieście becikowe samorządowe przysługuje każdemu, o ile chociaż jeden z rodziców był zameldowany Krakowie przynajmniej rok przed urodzeniem się dziecka. Wynosi tyle co rządowe, 1000 zł. Kryterium finansowe obowiązuje przy becikowym socjalnym- jednorazowa zapomoga wynosi 1000 zł. i przysługuje tym którzy spełniają kryteria do zasiłku rodzinnego. O becikowe gminne należy pytać w Urzędzie Miasta (jeśli przysługuje, to każdemu), to czy w danym mieście jest zależy od uchwały Rady Miasta i prezydenta miasta. Nie obowiązuje tu kryterium dochodów. O becikowe socjalne można pytać w MOPS-ie, tu już dochody się liczą.

gminne- to samorządowe/ To nie zasiłek socjalny dla najbiedniejszych tylko dodatek rodzinny przysługujący każdemu kto w danym mieście mieszka.

ja sie znam - i wygląda to tak że jedne gminy daja 1000zł, inne niedają - a jeszcze inne jak np. moja gmina dają ale dopiero za urodzenie 3ciego dziecka i więcej - popatrz na stone mopsu twojej gminy - tam ci powinno pisac wszystko

Gość myszka szara ot tak
Dostałam becikowe ktore przysługuje kazdemu. Na tzw, drugie becikowe złozyłam wniosek w Mops. I rowniez je dostałam:) Nie mamy z narzeczonym slubu i znajoma tak nam wyliczyła przychody ze sie załapalismy;) Dodam ze moj facet pracuje za granica i pieniedzy nam nigdy nie brakuje;) Jak sie troche pokombinuje to sie wszystko załatwi:) Hahahahaha

Gość iogyboutvffvo
Myszka ale masz sie czym chwalic-zwykla zlodziejka i kombinatorka z Ciebie... malo Ci kasy z zagranicy, musialas polasic sie na ten tysiak? Mam nadzieje, ze ktos Cie podpierdoli-chyba ze Twoj mezus na czarno robi... Naciagaczko...